divergents team - hack de overheid

04 2017 - Winnen in de Hack the Government hackathon

Het neurodiverse team van Fons, Tjerk, Aleksandr en Dennis besluit zichzelf 'Divergents' te noemen en mee te doen aan een hackathon van de overheid om erachter te komen waarom kinderen op school falen. We hebben ons met gegevens een weg gehackt naar een van de kernproblemen in het onderwijs: het beperkte vermogen van leraren om zich bewust te zijn van de neurologische verschillen in hun klaslokalen, als een indicatie waarom zoveel autisten het niet goed doen in dit systeem. We vonden in de datasets het bewijs dat ongeveer 5000 neurodivergente (autistische) kinderen 'over het hoofd worden gezien' door leraren, en daarom vaak ten onrechte worden bestempeld als 'slechte kinderen'.

Het team 'wint' niet op de eerste of tweede prijs, maar we krijgen wel de eervolle vermelding, uitgereikt met 500 euro en bloemen.

Ideeën worden gepitcht aan de gemeente om de problemen te verminderen, maar deze ideeën sterven langzaam uit in de demotiverende bureaucratische systemen van de overheid.

Dit is precies het moment waarop de doelstellingen en intenties van de politieke arm van het ATHENS-initiatief werden gevormd.

 

divergents team - hack de overheid

Divergents team – hack de overheid

Neurodiversity Foundation hack de overheid divergents team

Stichting Neurodiversiteit – divergent team – hack de overheid

Neurodiversity Foundation tjerk feitsma hack de overheid

Stichting Neurodiversiteit tjerk bij pitch

Neurodiversity Foundation divergents team

Stichting Neurodiversiteit divergent team

nl_NLDutch