TIJDSCHRIFTEN VOOR NEURO-INCLUSIEVE KLASLOKKEN

De Neurodiversity Foundation heeft tijdschriften gemaakt voor kinderen en jonge volwassenen. Volwassenen lijken ze net zo leuk te vinden.

We gebruiken deze tijdschriften als cadeau, voor gebruik in workshops door onze facilitators of in klaslokalen door docenten. De magazines ondersteunen de Brain Awareness Week en/of NC Week in maart, maar worden ook het hele jaar door ingezet voor educatieve projecten. 

Mijn geweldige brein

Voor kleuters en middelbare scholieren hebben we het My Amazing Brain Magazine gemaakt. Het is een leuk tijdschrift dat 'Brainy' introduceert bij de lezer en verschillende manieren van denken over inclusie en verschillen ondersteunt. Omdat we allemaal verschillend zijn, en als elke leerling de waarde daarvan inziet, ontstaat er een meer harmonieus klaslokaal en een meer inclusieve toekomst voor iedereen. Het tijdschrift is al gebruikt door leraren in 4 continenten en is gemaakt met de liefdevolle inbreng van Lana Jelenjev, Saskia Wenniger en Eleonora Spagnuolo.

De avatar van het tijdschrift heet Brainy. De meest geliefde versie is 'Superbrainy'. Brainy krijgt een eigen gamified app voor klaslokalen, gemaakt door en gekoppeld aan het onderzoeksprogramma van de stichting.

 

“Vrienden die anders zijn, zijn de meest interessante vrienden!” slim

 

Superbrainy
My Amazing Brain Magazine, made by Lana, Eleonora and Saskia

Ondersteuning van Neuro Inclusive Classroom

nl_NLDutch