Tijdlijn: alles wat er is gebeurd.

VANAF DE OPKOMST VAN HET ATHENS-INITIATIEF IN 2016 TOT NU: Hoogtepunten van ALLES WAT GEBEURDE in ons verhaal over het bevorderen van begrip over neurodiversiteit.
SCROLL NAAR BENEDEN VOOR MEER INFORMATIE!

Onze geschiedenis

Tijdlijn van ons verhaal als organisatie. Vanaf de start in 2016, onze oprichting in 2018 en enkele belangrijke mijlpalen tot nu. *Aan verbetering van de vertalingen wordt gewerkt.

 • Allemaal
 • AI
 • Evenementen
 • Organisatie
 • Politiek
 • ND Pride
 • Prototypes
 • Onderzoek
 • Signs
 • Together
 • Werk
 • 01
    2024
  Autvinder wedstrijd 2024 - beste autistische uitvinder van Nederland

  01 2024 - Autvinder Competitie voor autistische uitvinders

  Autvinder is een gloednieuwe wedstrijd om de beste autistische uitvinders en vernieuwers te vinden en hen te eren met een prijs en titel. In dit project werpen we ook licht op het enorme potentieel dat autistische mensen hebben om te ontdekken, uit te vinden, te vernieuwen en te upgraden, ondersteund door eigenschappen die typisch aan autisten worden toegeschreven, zoals groot doorzettingsvermogen, anders denken en hyperfocus. Het derde langetermijndoel van de wedstrijd is om meer momenteel werkloze autisten te rekruteren voor betaalde banen in gebieden waar innovatie of out-of-the-box-denken cruciaal zijn. Stichting Neurodiversity en haar partners (de vereniging voor autisme en 2 onderwijsinstellingen) organiseren deze eerste editie voor autisten die in Nederland wonen, en de jury zal rond Wereld Autisme Dag in april 2024 en op ND Pride 2024 beslissen over de winnende inzending.

  In Nederland
 • 11
    2023
  Award for neurodiversity foundation

  11 2023 - Neuroinclusiviteit Award

  De stichting werd 'bekroond' met een prijs voor neuro-inclusiviteit. Hoewel we het leuk vinden om prijzen te krijgen, zijn het niet meer dan hagelslag op de taart, maar onze focus zal blijven liggen op de werken waardoor we ons gevierd kunnen voelen voor het krijgen van deze taartachtige onderscheidingen.

  In Europa
 • 11
    2023
  Neurodiversity Pride Day banner nl

  11 2023 - Nieuw halftoonontwerp voor ND Pride 2024

  Het nieuwe ontwerp voor ND Pride 2024, gemaakt door de Mozambikaanse ontwerper Paulaina, is gemaakt met steun van het team. De halftoonstippen in het ontwerp verwijzen symbolisch naar de verschillende manieren waarop we de wereld als neurodivergieën waarnemen, waarbij we een ander kader zien afhankelijk van de verschillende gezichtspunten van waaruit je het beeld kunt bekijken. 

  In Mozambique
 • 11
    2023
  Neurodiversity Pride motie Tilburg

  11 2023 - ND Pride op de politieke agenda zetten

  Er gebeuren zoveel stappen voor ND Pride, dat we niet langer alles kunnen 'controleren' wat er gebeurt. En wij houden van hen, die de waardering van de ND in hun vakgebied ondersteunen, zoals deze politieke partijen die de Neurodiversity Pride Day in de stad Tilburg accepteren. 

  InTilburg
 • 10
    2023
  NIP Award

  10 2023 - Dank aan de NIP-winnaars

  Elke twee jaar wordt “The NIP” (neuro-inclusieve politicusprijs) door een ND-jury uitgereikt aan de politicus die op de meest indrukwekkende manier neurodivergerende behoeften in de politieke arena vertegenwoordigt of bepleit. Tijdens lokale verkiezingen herinneren we onze neurodivergente vrienden eraan wie de afgelopen edities heeft gewonnen en nog steeds een zetel aan de grote tafel wil bemachtigen.

  Hoewel de stichting niet-politiek is en niet gebonden is aan welke politieke ideologie dan ook, zijn wij fans van elke politicus die persoonlijk op de proppen komt om onze ongehoorde stemmen te laten horen. 

  In Den Haag
 • 10
    2023
  Neurodiversity Foundation Google Muffins

  10 2023 - De waarde van First Times tijdens de Diversity Week

  De stichting heeft een geweldige Diversiteitsweek gehad met veel presentaties voor overheid, grote bedrijven en werknemersgroepen. Een van onze favorieten van deze week was bij Google, ondersteund door hun geweldige D&I-team, waardoor we ons welkom voelden met muffins van het merk NDF. De kern van wat ons ontroerde, was dat we herinnerd werden aan het belang van ‘Eerste Tijden’ en de moed om onder je leeftijdsgenoten als neurodivergerend naar voren te komen.

  In Nederland
 • 10
    2023
  Strength-cards Neurodiversity Education Academy hindi

  10 2023 - Gratis bronnen van de Neurodiversity Education Academy

  De educatieve afdeling van de stichting, de Neurodiversity Education Academy, heeft veel nieuwe hulpmiddelen ontwikkeld en deze gratis gedeeld. Eén van de nieuwe tools zijn ‘card decks’, zoals ‘het brainstrength card deck’, maar ook kaartendeck voor ‘check-in vragen voor kinderen’ en ‘strengthbased questions’, ‘brain-strenght cards’, ‘growth-mindset cards’ ' En . Haal ze gratis op de site van neurodiversityeducationacademy.org.

  Veel kaartspellen zijn vertaald door moedertaalsprekers die hun tijd en energie vrijwillig inzetten. Als u wilt helpen door kaarten in uw eigen taal te vertalen (we hebben uw hulp nodig), neem dan contact op met hello@neurodiversityeducationacademy.org om uw steun aan te bieden.

  Meerdere taalgebieden
 • 10
    2023
  Neurodiversity Foundation - Hopeland

  10 2023 - Voorbij afleidingen

  Onze ambassadeur Diantha sloot zich aan bij vele andere Europese jongeren in het “Pause” EU-project in Hopeland, Griekenland, om meer te leren en te ontdekken over het leven buiten de tech- en internetgerelateerde afleidingen. 

  In Griekenland
 • 09
    2023
  Lets Talk, with Karim & Tjerk

  09 2023 - Laten we praten-sessies

  Diversiteit is zoveel groter dan neurodiversiteit alleen, daarom slaan 2 pioniers, Tjerk (NDF) en Karim (zelfstandige) de handen ineen in ‘Lets Talk’. Ze staan open voor uitnodigingen om als duo te spreken op elk type D&I-evenement, sessie of workshop, en te delen vanuit hun eigen perspectief op diversiteit: fysieke handicap en neurodivergentie. 

  In NL
 • 09
    2023
  Neurodiversity Foundation social media channels

  09 2023 - Ronde cijfers

  We hebben onze cijfers op sociale media in kaart gebracht en breken nieuwe records en 'ronde cijfers'. Ons doel is om tegen het einde van het jaar 2023 50.000 volgers te bereiken.

  Sociale media
 • 08
    2023
  Neurodiversity Foundational family - Summer Shindig 2024

  08 2023 - Summer Shindig met fundamentele familie

  In augustus kwamen veel vrijwilligers en teamleden van de fundamentele familie samen tijdens de “Summer Shindig” van dit jaar voor een leuk informeel evenement.

  In Almere
 • 08
    2023
  Whats strong with you campaign - Neurodiversity Foundation

  08 2023 - Pride-slogan gaat mondiaal

  Onze organisatie heeft tot doel de wereld en alle neurodivergenten daarin te dienen, en soms gaan onze projecten of slogans 'global', net zoals met de Neurodiversity Pride-slogan: “What's STRONG With You?”, die door zoveel andere goede doelen is opgepikt. organisaties weten we dat de slogan door miljoenen mensen is gezien. In dit project werd bijvoorbeeld, door onze vrienden van de ADHD Foundation (VK), die samenwerkten met Clear Channel, een informatiecampagne over neurodiversiteit gedeeld met behulp van onze oproep. Daar houden wij van!

  In UK
 • 07
    2023
  Community Gatherings Neurodiversity Education Academy

  07 2023 - Gemeenschapsbijeenkomsten

  De Neurodiversity Education Academy is begonnen met het organiseren van gemeenschapsbijeenkomsten voor laat gediagnosticeerde neurodivergieën, om te praten over belangrijke onderwerpen en vragen die we hebben. Deelname is gratis. En het project wordt liefdevol ondersteund door de gesponsorde software van Hyhyves. 

  Online
 • 06
    2023
  Neurodiversity Pride Flag

  06 2023 - Neurodiversiteit Pride Flag Ritueel

  De laatste ND Pride-vlag werd gehesen door de regering van Noord-Holland in Haarlem. Het ritueel voor het hijsen van de ND Pride Flag bestaat uit twee fasen:

  • Terwijl we de vlag hijsen: denk aan alle neurodivergerende mensen over de hele wereld, in solidariteit met al onze strijd.
  • Terwijl de vlag wordt gehesen: bedenk hoe neurodiversiteit deze wereld voor iedereen een mooiere plek maakt.

 • 06
    2023
  Neurodiversity Pride Day Flag

  06 2023 - Eerste neurodiversiteitsvlaggen gehesen!

  In 2023 hebben we de eerste Neurodiversity Pride-vlaggen gehesen, in New York, Groot-Brittannië en op veel plaatsen in Nederland. De allereerste die ooit werd gehesen, vond plaats in de gemeente Leiden, een stad die zeer actief is met neurodiversiteitsvriendelijke benaderingen. De vlag werd gehesen door Abdelhaq Jermoumi (wethouder) en Roel Paas (Neurodiversiteitsnetwerk Leiden) te midden van de achterban.

  Neurodiversity Pride Day Flag - ND Pride Neurodiversity Pride Flag - ND Pride

  Leiden en elders
 • 06
    2023
  24 hours DJ Train by DJ Moonwyrm and the wyrmlings - ND Pride 2023 - secret rave for pride - June 16th

  06 2023 - 24 Hours ND DJ Raid Train – Geheime rave voor ND Pride

  Een geweldig 24-uurs ND DJ Raidtrain-evenement werd georganiseerd door DJ Moonwyrm (en de Wyrmlings – ter ondersteuning van DJS) ter ere van ND Pride 2023. In de traditie van ‘geheime rave voor trots’ hadden we 27 uur muziek van voornamelijk neurodivergerende DJ’s uit 4 continenten , met dansers uit vele landen, helemaal door.

  Het initiatief zat niet in ons oorspronkelijke plan: we zijn DJ Moonwyrm (en vrienden) erg dankbaar voor het creëren van het geluid, het evenement en de warme sfeer, waardoor zelfs de teamleden van de stichting buiten kantooruren konden dansen. De evenementen werden gestreamd door Twitch, gestreamd naar het Pride Universum (onze VR-wereld, met nieuwe virtuele dansmoves om op te ‘emote’, mogelijk gemaakt door Ozones Metaverse) en zelfs vanuit huis dansten velen mee op de deuntjes van deze ND DJ’s! Dit initiatief is ons zo goed bevallen, we hopen dat dit nog veel vaker zal gebeuren tijdens de ND Pride week!

  Twitch & Pride-universum
 •    

   - NIP Award

  De winnaar van de tweejaarlijkse Neuroinclusieve Politicusprijs (het “NIP”) van Nederland is bekend gemaakt. Een neurodivergerende jury heeft parlementslid Don Ceder van de ChristenUnie-partij, bijgenaamd ‘de politieke kampioen van uniciteit’, geselecteerd als de politicus die neurodivergerende mensen de meeste hoop geeft op een neurodiverse-vriendelijke toekomst, en daarmee de prijs wint.

 • 06
    2023
  Neurodiversity in business nl launch at EY

  06 2023 - Lancering Neurodiversiteit In Business NL Chapter

  Het lanceringsevenement van NiB-NL werd georganiseerd voor 70 deelnemers uit verschillende organisaties met ondersteuning van onze gastheer EY en meerdere sprekers en een panel. Het is de start van de Nederlandse afdeling opgericht door Tjerk, Lana, Stephanie en Georgia als lokale tak van de internationale organisatie Neurodiversity In Business, een samenwerking met onze vrienden in Groot-Brittannië.  

  In Amsterdam
 • 06
    2023
  ND Groundwork - Neurodiversity Foundation

  06 2023 - ND Grondwerk

  ND Groundwork is een virtueel gemeenschapsevenement aangeboden door Bridges Family Life Center in samenwerking met Neurodiversity Education Academy en Umbrella Alliance US. Het wordt geleid door Janelle Johnson (oprichter van Bridges Family Life Center) en Saskia Wenniger (medeoprichter Neurodiversity Education Academy)

 • 05
    2023
  Neurodiversity Pride Insta Campagne

  05 2023 - What's Strong With You Instagram-campagne

  In mei startte de ‘What’s strong with you-campagne’ op Instagram, waarin de zelfwaardering voor neurodivergerende mensen werd getoond, onder leiding van een nieuwe vrijwilliger ‘Instaqueen Eva’. 

  Instagram
 • 05
  In Turkije 2023
  Neurodiversity Pride Day Flag - Design

  05 2023 - Neurodiversiteit Pride Vlag

  Ter ondersteuning van de nieuwe ND Pride-activiteit ‘Het hijsen van de ND Pride-vlag’ hebben we het ontwerp van de vlaggen verbeterd en de eerste exemplaren afgeleverd in NL, UK en de VS. De vlag bestaat uit het logo van ND Pride Day, ‘de vlieger die zonder touw vliegt, voortgetrokken door een lint van oneindigheidssymbolen’, verwijzend naar het doel om neurodivergieën voorbij de normalisatie te laten gedijen, op een gradiënt van paars naar hemelsblauw. De kleur hemelsblauw vertegenwoordigt de lucht waarin de vlieger zweeft, en de kleur paars wordt traditioneel geassocieerd met de trefwoorden 'uniek, speciaal en heilig'. 

 • 05
    2023
  Sensory Hubs Research _ Neurodiversity Foundation

  05 2023 - Sensorische Hubs Onderzoek

  Het 399 pagina's tellende onderzoek over het creëren van sensorische hubs voor neurodivergerende mensen in onderwijsinstellingen, door onderzoeksstagiair Estelle, werd beloond met een 9! 

  In NL
 • 04
    2023
  Neurodiversity Foundation - deutsche bank book

  04 2023 - What's Strong With You Boek in het “Oval Office”

  Tijdens presentaties, zoals de workshop voor de Deutsche Bank, mocht de stichting het nieuw gedrukte boek ‘What’s Strong With You’ cadeau doen aan professionals die neurodiversiteit op hun werkplek ondersteunen.

  In Amsterdam
 • 03
  In Nederland & VK 2023
  What's Strong With You Book

  03 2023 - Brain Awareness-publicatie

  Om de Brain Awareness Week te vieren, lanceerde de neurodiversity Education Academy hun werkboek voor trainers met 20 oefeningen. De digitale exemplaren zijn te koop op de NEA-website en ondersteunen de financiering van onze onderwijsprojecten.

 • 03
  In Den Haag 2023
  Neuroinclusieve politicus award 2023 english version nominees total

  03 2023 - Politieke goedkeuringen

  In maart, met de nieuwe nederlandse verkiezingen, steunde Stichting Neurodiversiteit de politieke partijen die een winnaar of huidige genomineerde hebben voortgebracht voor de Neuro Inclusive Politicus Prijs 2023. Deze politieke partijen waren: VVD, D66, CDA, GroenLinks, Bij1, ChristenUnie en SP.

 • 03
    2023
  Neurodiversity Foundation - director Tjerk Feitsma and Prince Friso

  03 2023 - Handen schudden met royalty's en diverse leiders

  Op de conferentie Diverse Leaders in Tech presenteerden de oprichters van Neurodiversity In Business Nederland op het podium, in workshops en schudden ze de hand van Friso, de Koninklijke Prins van Oranje. 

  In Amsterdam
 • 02
  In Den Haag 2023
  Scorekaart Neurodiversiteit Neurodiversity Foundation

  02/2023 - Neurodiversiteitsscorekaart voor politieke partijen

  Om neurodivergenten te laten zien welke politieke partij neurodivergenten ondersteunt en op wie kan worden overwogen om te stemmen bij komende verkiezingen, heeft de Neurodiversity Foundation de Neurodiversity Score Card voor politieke partijen gepubliceerd. De kiezers konden op 7 onderwerpen zien hoe de meest relevante partijen van het parlement op die aspecten beoordeelden.

 • 01
  In Utrecht 23

  01 23 - NIP Award Onderzoek

  De Neuro-Inclusive Politician Award is een tweejaarlijkse prijs voor de politici in de politieke arena die hoop geven aan neurodivergenten voor een ND-vriendelijke samenleving. De rechters worden ondersteund door een multidisciplinair team van 10 onderzoekers uit verschillende vakgebieden, die alle relevante politieke partijen beoordelen. Hun rapport is het begin van het beoordelingsproces en hun conclusies worden gedistilleerd in de "Neurodiversity Scorecard voor politieke partijen".

 • 12
  Online 2022
  Social Media Followers Neurodiversity Foundation eind 2022

  12 2022 - Sociale media stijgen

  De kanalen van de Neurodiversity Foundation en de Neurodiversity Education Academy kregen 13.000 volgers, een stijging van 10.000 volgers sinds we 600 dagen geleden begonnen met tellen.

 • 12
  In Almere 2022
  Neurodiversity Foundational Family - annual supper 2022

  12 2022 - NeuroEmerScent

  Het jaarlijkse avondmaal is een evenement voor de teamleden van Stichting Neurodiversiteit. Bij de editie van 2022 werd de nieuwe geur van de foundation gelanceerd: NeuroEmerScent. Gemaakt door het NeuroEmergence-team, als een geschenk van een frisse wind voor degenen die onze missie ondersteunen.

 • 11
  In Den Haag 2022

  11 2022 - NIP: Eerste Pro-ND unanieme politieke motie

  De partij van de winnaar van de NIP-prijs diende een motie in bij de politieke kamers van de Tweede Kamer, en de motie van Bij1 werd algemeen aanvaard door alle andere politieke partijen: de eerste in de Nederlandse geschiedenis die deze stempel drukte! Nadat de vorige winnares Lisa Westerveld in 2021 de eerste motie had ingediend om neurodivergenten als groep te identificeren, heeft Sylvana Simons in 2022 de eerste unaniem aanvaarde politieke motie ingediend. HSP en dyslexie. Er wordt weer geschiedenis geschreven door de winnaar van de Neuro Inclusive Politician Award!

 • 11
  Online 2022
  Neurodiversity Pride Day - old banner

  11 2022 - Nieuwe Websites

  Om een betere digitale aanwezigheid te creëren, herwerkt de stichting de websites van de organisatie, de neurodiversity pride day-website, de Neurodiversity in Business Page en de Stride-website. In 2023 worden ze allemaal gelanceerd!

 • 10
  In Amsterdam 2022
  Together - Meetup for Neurodivergents - Iets Samen Doen?

  10 2022 - Samen Randomizer

  Het "Together Team" dat werkt aan het sociale meetup-project voor Neurodivergents, creëerde een nieuwe functie op hun web-app: de randomizer, waarmee gebruikers voorbeelden kunnen zien van de activiteitenmenu's die ze kunnen sturen naar mensen met wie ze graag afspreken. Plezier!

 • 10
  In Noordwijk 2022
  Team Neuroemergence - Neurodiversity Education Academy

  10 2022 - NeuroEmergence-teamweekend

  Om een plan voor 2023 te maken, kwamen de leden van het NeuroEmergence-team samen om het hele plan voor 2023 te bespreken: ongeveer 20 online evenementen, een 3-daagse online top en een nieuw onenigheidskanaal voor de gemeenschap van laat gediagnosticeerde neurodivergenten. De focus van het team zal zijn om een gemeenschap van verbondenheid te creëren met behulp van onderwijs en informatie als leidraad.

 • 09
  Online 2022
  autism on the inside neurodiversity pride day

  09 2022 - Sociale ruimte van autisme van de Inside Conference

  De Neurodiversity Foundation schonk hun sociale ontmoetingsruimte aan het team van Paul Micaleff, dat de Autism from the Inside-conferentie van een week leidde. Doordeweeks konden deelnemers elkaar ontmoeten in de social space, gesprekken voeren en elkaar ontmoeten onder begeleiding van the wonderful Autisme van binnenuit personeel. Vervolgbijeenkomsten in die maand werden ook georganiseerd in de sociale ruimte.

 • 09
  In Amsterdam 2022

  09 2022 - Neurodiversiteit In Zakelijk Nederland

  In Nederland sloegen de oprichters, waar de Stichting Neurodiversiteit deel van uitmaakt, de handen ineen om de vereniging NIBNL in Nederland op te richten, voor organisaties met een positieve kijk op neuro-inclusiviteit op de werkvloer. Lancering: voorjaar 2023!

 • 08
  In Utrecht 2022
  Neurodiversity Pride Stride

  08 2022 - Stride-shirts

  De eerste prototypes van het Stride Shirt, voor gebruik tijdens Stride 2023, zijn gemaakt en opgeleverd voor testdoeleinden.

 • 06
  Online, Virtual Reality, Offine, Lokale evenementen & Individueel 2022

  06 2022 - Neurodiversity Pride Day

  Voor de laatste keer gevierd op 18 juni werd de 5e editie en grootste Neurodiversity Pride Day ooit gehouden, voor alle neurodivergenten die neurodiversiteit willen vieren!

 • 05
  Rotterdam 2022

  05 2022 - Stride-app

  Om 's werelds eerste recordpoging als neurodivergent soort te creëren, werd de Stride App gebouwd, door samenwerking van het Harborn Team en het Pride Stride team. De eerste build werd uitgebracht in mei, de eerste tests van de app zullen in 2022 worden gehouden en in 2023 streven we ernaar om de app wereldwijd aan te bieden aan alle neurodivergenten voor de 6e editie van Neurodiversity Pride Day.

 • 04
  Rotterdam 2022

  04 2022 - Karol sluit zich aan bij de Stichting

  Karol Henke, voormalig NVA-chef, treedt officieel toe tot Stichting Neurodiversiteit als bestuurslid. Hij zal zich richten op sportactiviteiten waaronder het nieuwe Stride-programma, op de politieke agenda, netwerkverbindingen en algemene ondersteuning. Heel erg welkom in ons team!

 • 03
  In Almere 2022

  03 2022 - Brain Awareness Week / Neurodiversiteit Vieringsweek

  Het team van de Neurodiversity Education Academy, onder leiding van Lana & Saskia, smeedde een nieuw magazine, met de steun van 4 creatieven. Het heet 'My Creative Brain' en de eerste gelimiteerde Engelse editie, vervaardigd met zoveel liefde en aandacht voor details, werd gelanceerd. Het magazine wordt cadeau gedaan, maar kan ook gekocht worden voor een donatie aan de NE Academy.

 • 02
  Online 2022

  02 2022 - Fundamentele verjaardag

  Op 15 februari hadden we onze 4e oprichtingsverjaardag van de stichting, en vanwege de hoogtijdagen van Covid hebben we het klein gehouden en virtuele Cake & Love gestuurd, naar vrienden en sympathisanten.

 • 2
  Rotterdam 2022

  2 2022 - Neurodivergente politiek

  De Stichting Neurodiversiteit is begonnen met het verzamelen en pitchen van de 5 items op onze 'Neurodivergent Political Agenda'. Het richt zich voorlopig op de Nederlandse politiek en is in februari gepresenteerd aan de jeugdafdeling van D66, een momenteel regerende politieke partij.

 • 01
  In Nederland 2022

  01 2022 - Ambitie opnieuw geladen

  Met nieuwe energie en enthousiasme worden bestuursvergaderingen gehouden terwijl powertools worden bediend, begint het NE Academy-team een nieuw Brainy Mag te smeden en worden gesprekken met nieuwe teamleden geïnitieerd. 2022 wordt een geweldig jaar voor All Neurodivergent Kind, en we zijn ER ERVOOR!

 • 12
  In Nederland 2021

  12 2021 - Afsluiting van het jaar

  We stelden ons jaarlijkse avondmaal uit en keken terug op het jaar, wetende dat we met de steun van zoveel vrijwilligers en verder geweldige individuen meer hadden gedaan dan we in ons eerste jaar voor mogelijk hadden gehouden.

  En wetende, dat wat we hebben gepland voor deze wereld…. is zelfs zoveel meer. Op naar 2022!

 • 11
  In de VS 2021

  11 2021 - Ondersteuning van Harvard Medical School-coaches

  Lana, de voorzitter van de stichting, houdt voor 300 deelnemers de lezing: Van stoornissen naar divergentie: waarom het begrijpen van neurodiversiteit belangrijk is voor coaches,  aan het Harvard Medical School Affiliated Institute of Coaching

 • 10
  In Amstelveen 2021

  10 2021 - Sluiting Kantoor Amstelveen

  Vanwege bouwwerkzaamheden wordt het tijdelijke kantoor van de Stichting Neurodiversiteit in Amstelveen afgebroken. We zullen ons schilderachtige driehoekige kantoor missen en kijken uit naar een tijd waarin de pandemie ons er niet meer van weerhoudt om weer in dezelfde kamers samen te werken.

 • 09
  In de Play Store 2021

  09 2021 - Brainy-app in de Nederlandse taal

  De Brainy App, door meer dan duizend gebruikers gedownload, is vertaald en nu ook beschikbaar in de Nederlandse taal. Dit project werd uitgevoerd door Boris en door zoon Milos, de jongste ontwikkelaar in onze stamfamilie.

 • 08
  In de VS 2021

  08 2021 - Samenwerken met de VS

  In de zomer ontmoetten we elkaar en begonnen we het voorbereidings- en samenwerkingsproces met twee geweldige in de VS gevestigde organisaties. De eerste is de Neurodiversity Foundation USA, geleid door Shawn Fry, en hoewel de verhalen over de oorsprong van onze organisatie niet met elkaar verbonden zijn, is onze liefde die een wens naar een meer inclusieve wereld drijft, dat wel. Ook zijn we begonnen met het ondersteunen van Akiva-systemen, geleid door Alexander Landa en Julia Kalinina, met als doel een 'veilige plek' te bouwen waar neurodivergenten hun vaardigheden kunnen aanscherpen door VR te gebruiken als een manier om te verkennen en te spelen.

 • 07
  Aan de Universiteit van Amsterdam 2021

  07 2021 - Cum Laude niveau

  De stichting creëert stages en onderzoekszoektochten voor de knapste koppen en voor de meest gemotiveerde kandidaten, en gedurende de eerste 6 maanden van 2021 heeft Maya Zaidan uit Palestina zich aangesloten bij de onderzoeksinspanningen naar gebarentaal. In juli is ze met de hoogst mogelijke cijfers afgestudeerd in het onderzoek.

 • 06
  In Nederland 2021

  06 2021 - Mikel Rijsdijk Grant

  In juni 2021 is de Mikel Rijsdijk Grant geïnitieerd door Saskia Wenniger en ondersteund met bijdragen van de Neurodiversity Education Academy. Het voorziet in een beurs voor onderwijs en coaching over neurodiversiteit.

 • 06
  In ozon 2021

  06 2021 - Pride Universum van het Neurodiversum – Live!

  Om Neurodiversity Pride Day te vieren, werd een enorme onderneming gerealiseerd door een uitgebreide virtual reality-wereld te creëren, die de meeste activiteiten op 18 juni organiseert. Elk uur, van 08.00 uur tot 23.59 uur, waren er activiteiten, zoals Judy Singer, die de 'Neurodiversiteitsrede' Keynote van het jaar verzorgde. De wereld wordt het 'Pride Universum van de Neurodiverse' genoemd en is nog steeds open voor bezoekers op neurodiversityprideday.com. De belangrijkste technische sponsor van dit grootse project was Jay Ess van Ozone Universe.

 • 06
  In VK, VS, NL, IND, AUSTRALIË & PHI 2021

  06 2021 - Neurodiversiteit Pride Day 2021

  De grootste editie ooit van Neurodiversity Pride Day werd gehouden op 18 juni 2021, met een programma van 16 uur, een virtueel universum, geschreven politieke geschiedenis, een prijs, workshops, streams, talks, clubhuisgesprekken, kunstinstallaties, een showcase van neurodivergent talent en zo veel meer. De dag werd gevierd in Nederland, het VK, de VS, Indonesië, Australië en de Filippijnen.

  Waar de editie van 2020 op dat moment het grootste online Pride-evenement ter wereld was, is de editie van 2021 het grootste Pride Virtual reality-evenement ooit georganiseerd.

 • 6
  In Den Haag 2021

  6 2021 - Politieke geschiedenis

  Op 17 juni schreven de Nederlandse politici Lisa Westerveld & Peter Kwint, na een gesprek met de stichting, politieke geschiedenis in Nederland, met Motie 35830-VlII-18. In deze motie werden neurodivergenten voor de allereerste keer als groep genoemd en neutraal aangesproken door te stellen dat de individuen in deze groep al dan niet een handicap hebben. Het is een historische en positieve stap voor neurodivergente acceptatie!

 • 06
  In Den Haag 2021

  06 2021 - Sylvana Simons wint Neuro Inclusive Politican Award

  Sylvana Simons, oprichtster van politieke partij BIJ1, heeft de Neuro Inclusive Politician Award gewonnen en in ontvangst genomen in Den Haag in het Parlementsgebouw van de Tweede Kamer. De juryleden en de stichting zijn verheugd om haar te zien winnen en hebben er alle vertrouwen in dat ze als 'Tweede kamerlid' veel mooie en noodzakelijke acties zal doen voor de neurodivergente gemeenschap. Ga Sylvana!

 • 06
  Op Schiphol & Amsterdam 2021

  06 2021 - Billboards voor Neurodiversity Pride Day

  In de omgeving van Schiphol en in de Amsterdamse binnenstad hangen billboards met uitnodigingen voor de Neurodiversity Pride Day Celebration. De afbeeldingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels.

 • 06
  In Amsterdam 2021

  06 2021 - Geheime rave voor trots

  De Nederlandse DJ Nozem neemt een speciale set van zijn eigen tracks op, waar mensen op kunnen dansen in de Party Room op het Pride Universum van de Neurodiverse. Ook DJ Krishan speelde een prachtige set en maakte hun timeslots op pride day, de grootste virtuele pride-rave ooit georganiseerd.

 • 05
  In Kortenhoef 2021

  05 2021 - Nieuwe ambassadeur

  De stichting is verheugd te kunnen meedelen dat Suzanne Agterberg zich als ambassadeur bij onze stichtingsfamilie heeft aangesloten. Ze is een expert geweest en oprichter van vele nuttige initiatieven, zoals het 'autisme-paspoort-project' en is zeer welkom in ons midden om de zaak van neurodiversiteit in het algemeen te ondersteunen.

 • 04
  In Amsterdam 2021

  04 2021 - Opnamesessies van het Neurodiversity Pride Anthem

  Voor Neurodiversity Pride Day werd een nieuwe muziekgroep samengesteld om het Pride Anthem te creëren. De band genaamd Studiognomes heeft van een oud nummer een nieuw gemaakt, dat elk jaar op Pride Day te horen zal zijn. Het nummer is gebaseerd op 'Own Kind of Music' van Mama Cass.

 • 03
  In Amsterdam 2021

  03 2021 - Brain Awareness Week 2021

  Om de Brain Awareness Week van 2021 te vieren, organiseerde het onderwijsteam van de stichting webinars en workshops, zoals “Wees gefocust, plan en blijf kalm. Strategieën om op de hoogte te blijven van je studies“. En om deze week te vieren, hebben we ook een downloadbaar exemplaar van ons tijdschrift My Amazing Brain uitgebracht, om gemakkelijke toegang tot het materiaal te creëren voor onze internationale vrienden en partners.

 • 03
  Online 2021

  03 2021 - Neurodiversity Education Academy

  De Neurodiversity Education Academy heeft vorm gekregen en spant haar spieren, met een community-app, een content-app, een nieuwe website en heel veel enthousiasme. De nieuwe site van NE Academy, is te vinden op neurodiversityeducationacademy.org

 • 02
  In Nederland 2021

  02 2021 - Stemadvies – Verkiezingen

  Om ervoor te zorgen dat het Nederlandse parlement neurodiverse vriendelijke politici heeft, voerden de stichting en de jury van de NIP-prijs campagne voor 20.000 Nederlandse Neurodivergents & Allies, met onze eigen 'StemAdvies-campagne' voor de stemmen die nodig zijn voor 6 goedgekeurde politici om elk een zetel in het parlement te krijgen. Alle onderschreven politici kwamen aan de macht.

 • 01
  In Nederland 2021
  NIP AWARD - Sylvana Simons - Bij1

  01 2021 - Stemadvies – Start campagne

  In een tijd van grote verdeeldheid in ons land had de campagne Stemadvies tot doel mensen te laten zien dat neurodiversiteitsvriendelijke politici bestaan, en dat ze uit veel verschillende politieke teams komen. Het doel was ook om de 6 beste van hen, degenen die zijn genomineerd voor de Neuroinclusieve Politician Award, bij de komende verkiezingen in functie te krijgen.

 • 12
  Online 2020

  12 2020 - Jaarlijks Avondmaal 2020

  Traditiegetrouw kwamen we aan het eind van het jaar bij elkaar met 13 van onze leden. Vanwege Corona hebben we elkaar online ontmoet om de verwezenlijkingen van het jaar te vieren.

 • 12
  In Nederland 2020

  12 2020 - Afgesloten maar veilig

  In de tweede lockdown van het jaar besloten we om maskers te maken om onze vrijwilligers en vrienden een beetje veiliger te houden met een stijlvol mondkapje.

 • 11
  In Amsterdam 2020

  11 2020 - Gaming voor neuro-inclusie

  Een nieuw project om een spel te creëren dat bewustzijn, acceptatie en inclusie bevordert, stond aan de spits van mijn jonge autistische artiest Marije, met de steun van mentor Stijn Schenk en de input van de stichting. Het project wordt een spel van kwartet (Go Fish) van de neurodiverse eigenschappen die de samenleving ten goede komen. Te lanceren voor Pride Day 2021!

 • 10
  In Amstelveen 2020

  10 2020 - Amstelveen zegt ja tegen Pride 2021

  Namens de gemeente zegt wethouder van Ballegooijen 'JA' tegen de activiteiten van neurodiversity pride 2021 in Amstelveen, en deelt hij een belangrijk lied met de nieuwe generatie gelijk&inclusieve activisten.

 • 09
  In Amstelveen 2020

  09 2020 - Together Android-app klaar

  In het najaar hebben we samen met Tjerk, Wybe en Kees de successen van het Together-team gevierd. Een daarvan is de productie van de Android-app, die de mogelijkheid biedt voor open en gesloten groepen, evenals de mogelijkheid om niet-groepsleden toe te voegen. Ook maken we stappen op het leden-platform. Goed werk!

 • 08
  In Zeewolde 2020

  08 2020 - Samen Beta testen

  Om onze nieuwste versie van Together App te testen, onder leiding van Kees, organiseerden we een workshop in een jongerenfestival van een week en testten we de app met ongeveer 50 jongeren, die popelden om 'anderen te leren kennen'. Onze tweede 'live' test, kreeg zoveel bruikbare en praktische feedback, dat we meteen weer aan de slag gingen om het systeem te verbeteren. Klaar voor een lancering op Valentijnsdag!

 • 07
  In Amsterdam 2020

  07 2020 - Trots evalueren

  Na Pride Day zelf evalueren we elk element om te zien waar we volgend jaar kunnen verbeteren en groeien. Deze editie hebben we ook Roos van Moesbergen uitgenodigd, die de serie 'Divergent Interviews' leidt, uitgebracht op 18 juni 2020.

 • 06
  In Nederland 2020

  06 2020 - Neurodiversiteit Pride Day resultaten

  Na de 3e Nederlandse editie van de Neurodiversity Pride Day, zagen we een stijging van 400% in vergelijking met vorig jaar, alle groei komt van de virtuele evenementen en de gemakkelijkere manier voor personen om mee te doen. Ook de samenwerking met andere organisaties leidde tot een flinke stijging van het aantal deelnemers.

 • 06
  Online 2020

  06 2020 - Neurodiversiteit Education Academy gaat van start

  De Neurodiversity Education Academy is een plek waar je gratis cursussen kunt volgen van geselecteerde en/of gevraagde experts, die je ondersteunen bij je begrip van neurodiversiteit, in de klas, op de werkplek of in de gezinssituatie. In de toekomst zal de academie ook betaalde trainingen en cursussen organiseren.

 • 06
  In Nederland 2020

  06 2020 - Neurodiversiteit Pride Day 2020

  Na maanden van voorbereiding is het zover: de dag van neurodivergent pride: Neurodiversity Pride Day! Met meer activiteiten, meer sprekers, meer deelnemers, meer bereik, meer partners, alles 'meer', ook in Corona-tijden. Met zo'n 1500 deelnemers die deelnemen aan een of meer activiteiten (meestal online), zijn we superblij dat we onze trots kunnen vieren, met zoveel meer onder ons dan vorig jaar. Laten we dat volgend jaar verdrievoudigen!

 • 06
  Online 2020

  06 2020 - Eerste podcast

  In de eerste keer dat we deelnamen aan een podcast, rockte Diantha van de Neurodiversity Foundation het en deelde ze veel informatie. Je kunt de podcast nog steeds beluisteren op Spotify, in het Nederlands.

 • 06
  Online 2020

  06 2020 - Sociale media volgen

  Onze facebookpagina heeft zijn 500ste volger!

 • 05
  In Amstelveen 2020

  05 2020 - Eerste beveiligde familie-intranet

  Het technische project, leidend tot de Family Signs App, kreeg een flinke boost toen het eerste bericht met 'true privacy' werd verstuurd. Volgens GunDB was het Athens Initiative wereldwijd de allereerste die deze nieuwe aanpak mogelijk maakte. En ja, dat hebben we gedeeld….

  Het moment van het eerste bericht, verzonden en ontvangen.

  Leider van de innovatie was Omotola Bolarin.

 • 04
  Online 2020

  04 2020 - Nieuw 'Kantoor': Zoom-oproepen

  Vanwege het Corona Virus hebben wij onze fysieke locaties in Nederland geannuleerd. Wel houden we contact via zoom! Boardmeetings, Developermeetings, Pridemeetings, Zoom it up!

 • 04
  Wereldwijd 2020

  04 2020 - Wereld Autisme Awareness Day

  Vanwege Corona zijn veel activiteiten van Autism Awareness Day aangepast of virtueel gemaakt. Als stichting sturen we positieve berichten naar andere organisatoren. In tijden als deze: moeten we samen sterk staan; Met 1,5 meter social distancing toegepast!

 • 03
  In Nederland 2020

  03 2020 - Ondersteuning herschrijven boek

  'Gezond van Kop tot Teen', is een informatief boek geschreven door 4 Nederlandse experts, waaronder de beruchte 'Poepdokter'. 11 specialisten ondersteunden hen bij het schrijven of herschrijven van het boek, een van de gevraagde specialisten was lid van de Stichting Neurodiversiteit.

  Om hulp vragen, als neurotypisch expert, is iets geweldigs, en daarom is helpen iets wat de stichting doet, voor schrijvers die kwetsbaar genoeg zijn om onze eerlijke en duidelijke opmerkingen over de aard, de toon van de stem en de nauwkeurigheid van het schrijven te accepteren. Om de lezers beter van dienst te zijn, hielpen we de delen over autisme en ad(h)d te herschrijven.

   

   

   

 • 03
  Online 2020

  03 2020 - Brain Awareness Week 2020

  Door het uitbreken van de pandemie werden alle georganiseerde activiteiten voor de Brain Awareness Week snel omgezet in virtuele activiteiten, zoals Zoom-workshops voor leraren die meer kennis wilden opdoen om een leraar te worden die een neurodiversumvriendelijk klaslokaal bevordert.

  De workshops en voorbereiding werden verzorgd door Lana Jelenjev en Saskia Wenniger en gegeven aan een internationaal publiek.

 • 02
  Rotterdam & Amstelveen 2020

  02 2020 - Quarantaine tijd!

  Vanwege de aanstaande pandemie hebben we besloten om 'het verantwoorde te doen' en de fysieke locaties van ons kantoor in Rotterdam en Amstelveen in de winter van 2020 te sluiten en daarom onze samenwerking naar online instellingen te verplaatsen. We hopen terug te keren naar een kantoorruimte, wanneer het veilig is voor onze leden en vrijwilligers om dat te doen.

 • 02
  In Amsterdam 2020

  02 2020 - Ontmoeting met MindAffect

  In een ondersteunende sessie met MindAffect, een bedrijf voor ondersteunende technologie dat we al jaren volgen en dat een missie heeft die we ondersteunen, testten we hun ondersteunende technologie en spraken we over de implicaties voor epilectici, personen met Celebrale Parese & ALS, nieuwe gebruikersgroepen en het gebruik van de innovatie in het algemeen. MindAffect creëert een op flikkering gebaseerd hulpmiddel voor schermselectie, gekoppeld aan een hardware-hoofdband die de reactie van de hersenen op lichtveranderingen volgt in gedefinieerde selecteerbare gebieden op het scherm. De geweldige Aleksandr & Dennis van het Divergents-team waren aanwezig en droegen actief bij met hun inzichten, en Robert zal veel mee naar huis kunnen nemen voor zijn team bij MindAffect.

 • 02
  In Amstelveen 2020

  02 2020 - 2e verjaardag

  Een virtueel stukje liefdestaart voor iedereen! Vandaag is de tweede verjaardag van het Athens Initiative, en hoewel Wybe & Tjerk de eerste delen in Amstelveen aten, delen we een virtuele liefdestaart als dank aan al onze teamgenoten, onderzoekers, partners en iedereen die ons steunt en met ons heeft gewerkt om ons tweede jaar op missie te vieren.

 • 02
  Online 2020

  02 2020 - Nieuwsbriefondersteuning voor Pride

  In de nieuwsbrief van onze vrienden van Impuls & Woortblind worden de organisatie ter ondersteuning van Dyslectische & Adhd neurotypes, de Neurodiversity Pride day en de stichting genoemd. Lees hier de volledige nieuwsbrief:

  https://mailchi.mp/12f74368d4be/wetenswaardigheden-3413981?e=18b2540b2b

 • 02
  In Nijkerk 2020

  02 2020 - Pride Friends bij NLs grootste ADHD/Dyslexie organisatie Impuls/Woortblind

  Op uitnodiging van onze vrienden van Impuls/Woortblind pitchten Renee & Tjerk de Neurodiversity Pride Day en nodigden de regiomanagers uit om op 18 juni samen met ons lokale activiteiten te vieren in hun “adhd-café” en “dyslexie-café”. Met veel creatieve ideeën voor wat deze activiteiten kunnen zijn, kijken we vol verwachting uit naar de dag

 • 02
  In Amsterdam 2020

  02 2020 - Helden in Amsterdam

  Op deze dag, in onze ontmoeting met Tjerk & Lana aanwezig, schudde Saskia Wenniger eindelijk de hand van de Health Heroes in onze ontmoeting in de Da Vinci Creative ruimtes. Maar net zo belangrijk, zonder handen te schudden, ontmoette ze ook Henk de bot.

 • 2
  In Amsterdam 2020

  2 2020 - Een aanbod dat we niet wilden weigeren

  The Athens Initiative zegt ja tegen de samenwerking met Melvin en zijn bedrijf NAHV om de boekhouding voor ons te doen, inclusief onze belastingen, en biedt aan om vrijwillig financieel adviseur te worden om ons verder te helpen met financieel advies. Hij is een geweldige man, intrinsiek gemotiveerd, gevestigd in de regio Amsterdam, en deed ons een aanbod dat we niet wilden weigeren 🙂

 • 01
  In Utrecht 2020

  01 2020 - Ondersteuningssessies

  In januari werden we uitgenodigd om opties te bespreken over het implementeren van ondersteunende technologie in de gezondheidszorg, en we kregen geweldig advies van de partners van de Sustainable Healthcare Challenge over waar te beginnen.

 • 01
  In Amstelveen 2020

  01 2020 - De jongste ontwikkelaar sluit zich aan bij het werk

  Tjerk & Boris maken het plan voor fase 2 van Brainy! In onze rug staan de contouren van kantoor Kroon en in de toekomst is er werk voor de jongste donateur van de familie: Miloš!

   

 • 07
  In Brabant 2020

  07 2020 - Familieborden promo #2

  Family Signs heeft zijn 2e promotievideo gekregen, deze gemaakt door de jonge en getalenteerde autistische Merlijn. Het concept van deze video was hetzelfde als de kernboodschap van het technologische project, namelijk: 'Iedereen verdient het begrepen te worden'.

 • 01
  In Nijmegen 2020
  Design Your Life kick-off - with Maurice and Thijs

  01 2020 - Ontwerp je leven Kick-off

  Op 7 januari 2020 is het Design Your Life-project gestart met zijn 4-jarige onderzoeksproject. Tijdens de aftrap ontmoetten we Jelle (onze favoriete hoogleraar en leider van het programma), Maurice (projectleider), Thijs (sleutelonderzoeker) en vele organisaties die werkzaam zijn in ons algemene werkveld. Veel geweldige mensen en groepen! We zullen elkaar de komende jaren minstens 16 keer ontmoeten en ze zullen ook delen van onze Signs-technologie testen.

  Partners of Design Your Life - 2Tango is partner in the program

  Partners van Design Your Life – 2Tango is partner in het programma

 • 01
  In Amstelveen 2020
  Neurodiversity Foundation at new years reception with mayor Tjapko

  01 2020 - Nieuwe Burgemeester, eerste kantoor in Amstelveen

  Onze eerste activiteit van het jaar was ons presenteren aan de nieuwe burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppema, door hem de hand te schudden op hun nieuwjaarsviering. Tijdens zijn toespraak zei hij (vrij vertaald): 'naar de ongehoorden wordt niet altijd geluisterd, en ik denk dat we daar verbetering in moeten brengen'. Ja (!) op dat bericht! Stichting Neurodiversiteit opent in januari 2020 haar eerste kantoor in Amstelveen!

 • 12
  In Amsterdam 2019
  Annual Supper - brainy presentation

  12 2019 - Brainy MVP eerste tests

  Omotola toont in december 2019 de functionaliteit van de Brainy MVP aan de leden van de stichting

 • 12
  In Amsterdam 2019
  Team of 2019 of the Neurodiversity Foundation and 2Tango

  12 2019 - Jaarlijks avondmaal met het team

  Een keer per jaar houdt de stichting (&2Tango) ergens in Nederland een gezellig etentje, het Jaarmaal, voor het team. Dit jaar vierden we feest in Amsterdam.

  Het was ook een dag van dank aan iedereen (ook degenen die niet op de foto staan) die ons steunen om van deze wereld een meer neuro-inclusieve plek te maken vanuit liefde, verbinding en waardering voor de waarde van echte diversiteit

 • 12
  Eindhoven 2019
  Roundtable with Nico Baken and coach Edgar

  12 2019 - Technologische Ronde Tafel

  Roundtable in Eindhoven met Edgar van het Cor Wit Fonds en professor Nico Baken. Praten over de benadering van het hele systeem, subcirkels van invloed, holisme in technologie, en het idee dat veerkracht in een systeem wordt vergroot door diversiteit toe te voegen, en het idee dat een verbeterde stroom tussen de afzonderlijke onderdelen ervoor zorgt dat een netwerk meer is dan alleen de som van zijn onderdelen. Razend inspirerende bijeenkomst, met een leeslijst van 6 items om daarna in te zwemmen.

 • 12
  Rotterdam 2019
  Brainy Live for the first time! 4

  12 2019 - Brainy eerste prototype live!

  Brainy MVP Apps kernfunctionaliteit van het registreren van brainy states is getest en werkt! Het bevat het werk van veel Atheners, zoals Elise, Georgia, Niels, Dominic, Omotola, Lana en Tjerk, en zal dienen voor het 'neuroinclusive schools project' (ook bekend als Brainy Project). In de toekomst zal Boris projectmanager zijn voor het Brainy project en de koppeling met het My Amazing Brain Magazine!

   

  Brainy Live for the first time!

  Brainy Live voor het eerst!

  Brainy Live for the first time! 3

  Brainy Live voor het eerst! 3

 • 12
  In Nederland 2019
  The heart with differences in mind

  12 2019 - Kernwaarden: liefde, diversiteit & verbinding

  Aangezien onze uitgebreide basisfamilie in totaal 30 bijdragers, onderzoekers en vrijwilligers bereikt die aan elk van de 5 projecten werken, blijven we onszelf eraan herinneren wat de kernwaarden van onze organisatie zijn.

  Het is liefde. Zijn verbinding. Zijn diversiteit.

  En we blijven onszelf herinneren aan onze roeping, want zoals we zeggen: het probleem wordt niet opgelost door niets te doen.

 • 11
  te Rotterdam 2019
  Niels at work

  11 2019 - Borden Remote prototype gereed

  Ons technische team heeft in oktober 2019 het prototype van de Signs Remote gesmeed en op de afgebeelde afbeelding zijn de gegevens voor de 'allereerste keer' beschikbaar.

 • 11
  In Utrecht 2019
  Ontmoeting met Ritme founder of NVA conferentie

  11 2019 - Vooruitgang heeft veel ritme

  Op het NVA-congres ontmoetten we de oprichter van Ritme (een app voor het herinneren van autisme-taken), die deel uitmaakte van de volgende generatie winnaars van de Sustainable Healthcare Challenge nadat 2Tango in het jaar ervoor won. 2Tango investeerde eigenlijk een klein beetje van onze eigen prijs in zijn project, om 'de liefde voorwaarts te investeren'. 18 maanden later heeft hij de app gebouwd, de visuals geüpgraded en presenteert hij zich bekwaam. Zo trots!

 • 11
  Eindhoven 2019
  Keynote and workshop on Signs Remote in Eindhoven

  11 2019 - Signs Prototype op afstand getest

  21 november 2019 is de dag dat 100 studenten & professionals ons prototype van de Signs Remote uitprobeerden, in een live setting, met echte data. De tweede keer dat Mini aan de buitenwereld wordt getoond, heeft 'ze' veel meer gebarentaal geleerd sinds haar eerste optreden op 18 juni.

  Deze 100 deelnemers werden na een keynote van Tjerk in 3 workshopgroepsrondes bijgepraat. Het maken van eenvoudige gebarenberichten op hun telefoons, gebaseerd op veroordelingen uit het 'communicatieve behoefte'-onderzoek van Renske & Charlotte. Het is een angstaanjagende race tegen de tijd geweest, waarbij het technische team uren voor de grote show de code verbeterde. Maar we hebben het gehaald. Het werkte!

 • 10
  In Eemland 2019
  Team van Meewerken bij Eemland

  10 2019 - Meewerken bij Eemland sluit zich aan bij het project Samen

  Nieuwe vrienden Dennis en Monica runnen een werkgericht centrum voor autisten, met een team van grafische en technische mensen. Geweldige mensen, geweldige visie, we hebben het hele ICT-team ontmoet en ze zijn enthousiast om samen met ons de friending-, dating- en joinme-functies van het project op te bouwen. Hun project wordt 'IetsDoen.Nu?' en gebaseerd op Together-principes. Het idee kwam van Fieke en zij gaat samen met het team van Meewerkers werken aan het project Together!

  Fieke joins the Together Project

  Fieke sluit zich aan bij het Together Project

 • 10
    2019
  Apple Kite

  10 2019 - Neurodivergerende Pride-vlieger

  Terwijl…. Het is waarschijnlijk per ongeluk dat Apple een nieuw ‘Kite’-pictogram heeft uitgebracht, in de kleuren van het ND Pride Kite-pictogram, in het tweede jaar dat Neurodiversity Pride werd gevierd (2019 was het jaar waarin we actief de bijnaam Neurodiversity Pride Day begonnen te gebruiken, voor de viering van Neurodiversity Pride Day , door degenen die de voorkeur geven aan de alternatieve naam). We zeggen “waarschijnlijk per ongeluk”, omdat onze vlieger, hoe graag we ook hopen dat deze door ons ontwerp is geïnspireerd, een lichtere kleur blauw heeft, oneindigheidssymbolen in het lint heeft en geen touw heeft.

   

 • 09
  In Amsterdam 2019

  09 2019 - PRDWLK!

  Tjerk & Diantha maken een wandeling van trots, na een ontmoeting met organisaties op het gebied van Autisme (NVA) & Adhd/Dys (Impuls/Woortblind), waar we hebben afgesproken om volgend jaar samen Neurodiversity Pride Day te organiseren.

  In Amsterdam
 • 09
  In Amsterdam 2019

  09 2019 - Marketing ten goede

  Op SWAP Day brainstormden we over ideeën om Pride Day te promoten bij Unc Inc in Amsterdam, een initiatief van Base & Spin media. We ontmoetten Benjamin, die een briljante geest heeft en ideeën heeft over hoe we onze wens voor een boodschap die door miljoenen in ons land wordt begrepen, kunnen bevorderen!

 • 09
  te Rotterdam 2019
  Working at the Shatterdome in Rotterdam

  09 2019 - 2 kantoren en 10 technische bijdragers

  Ons 'Shatterdome' in Rotterdam (de naam voor het ontwikkelgebied waar we onze technologie maken) wordt opgeschaald, met locaties op twee verdiepingen. Want als je hard werkt,  je hebt meer tafels en vierkante meters nodig voor biljetten!

  Yanick voegt zich een paar weken bij het team om het werk aan Mini.ai te ondersteunen.

  First day of Yannick

  Eerste dag van Yannick

 • 08
  In Arnhem 2019

  08 2019 - Laten zien wat we hebben gebouwd

  Een van onze sponsors, het SIDN fonds, nodigde Tjerk, Omotola & Szymon uit om hun werk te laten zien op de 2Tango.Work modules en de Mini.AI systemen. Deze foto is gemaakt direct na de meetup, met een behoorlijk trots gevoel over hoe ver we zijn gekomen in deze ambitieuze reis!

 • 08
  In Maarsseveen 2019

  08 2019 - Ondersteund boek uitgegeven door auteur

  De 'Junior Poepdokter' is geschreven door Nienke Gottenbos, een bekende en kundige professional op het gebied van de darmflora van het menselijk lichaam.

  De auteur vroeg om wat extra ogen en we ondersteunden haar inspanningen met suggesties voor de tone of voice en kleine herschrijvingen van hoofdstukken over neurodivergente kinderen en eten.

  Neurodiversity Foundation helpt mee met boek Junior Poepdokter

  Stichting Neurodiversiteit helpt mee met boek Junior Poepdokter

 • 08
  Rotterdam 2019

  08 2019 - Atheense zomer

  Tijdens de hete zomer van 2019 werken de Atheners van 2Tango & Neurodiversity Foudation heel hard en waarderen ze het koele kantoor met airconditioning van de Rotterdam Science Tower (achteraan op de foto). Grote stappen worden gezet voor Mini.AI en het Signs project.

 • 07
  In Amsterdam 2019

  07 2019 - Bestuursvergadering 2019

  Tweede bestuursvergadering van het jaar bij de Eye met Lana, Ana, Omotola & Tjerk. We hebben drie bestuursvergaderingen per jaar en één jaarlijkse sociale bijeenkomst voor de hele organisatie. Onze conclusie van deze bijeenkomst: Volle kracht vooruit!

 • 06
  In Amstelveen 2019

  06 2019 - Team trots

  Team werkt aan Brainy, Mini & Signs.

  Deze foto is gemaakt met de helft van het team, waarbij we enkele onderzoekers, hulpteams, het bestuur en onze oudere ontwikkelaars misten.

 • 06
  In Amstelveen 2019

  06 2019 - Muur van inclusie

  Locoburgemeester Marijn van Ballegooijen was de allereerste ambtenaar die de Neurodiversity Pride-dag in 2019 introduceerde bij zijn lokale kiezers met een mooie boodschap van inclusie en de waarde om altijd jezelf te zijn. In 2020, op Pride Day, lanceren de organisaties die de Pride Day in het leven roepen, de “Wall of Inclusion”. Onze voorbereiding bestaat uit het vragen aan 16 afgevaardigden, zoals Marijn, om namens hun stad een positieve boodschap van neurodiverse inclusie te geven aan de neurodivergenten in hun gemeenschappen. Een boodschap uitzenden dat hun stad voor al hun inwoners is, met alle neurotypes. Deze berichten zullen worden vastgelegd op de 'Wall of Inclusion', die zal worden geprojecteerd op videoschermen in deelnemende steden.

   

 • 06
  In Utrecht 2019

  06 2019 - Premiere Video serie 'Krachtig Anders'

  De videoserie van Stichting Neurodiversity, gemaakt voor Pride day, ging in première tijdens het Utrecht Event, op de locatie van de landelijke vereniging voor Autisme in Nederland. Het was de eerste publieke vertoning van 'Krachtig Anders' voor de leden van de NVA gepresenteerd door Kees, Tjerk & Diantha. De videoserie is te zien op deze website en op het youtube-kanaal van de stichting.

   

 • 06
  te Rotterdam 2019

  06 2019 - Rotterdam Pride Day Event: Codificatie van het eerste woord van tekens

  Het Neurodiversity Pride Day-evenement in Rotterdam had een Tech-bijeenkomst in de Rotterdam Science Tower. Voor de allereerste keer ooit werd de Mini.AI een woord geleerd door de deelnemers die aanwezig waren bij de tech talk van Omotola Bolarin. Het woord werd digitaal gekoppeld aan een fysieke beweging die het woord identificeert voor alle usecases. Het allereerste woord dat we Mini.AI leerden was het woord 'Pride'. De grijpbare beweging bestond uit de subdeelbewegingen van (ik + positieve toestand + deel op + alle anderen)

   

 • 06
  In Amsterdam 2019

  06 2019 - Pride-evenement Amsterdam

  Workshop 'Embrace your differentness' op de Neurodiversity Pride Day, tijdens het evenement in Amsterdam. Georganiseerd door het ADHD Café, gemaakt en gepresenteerd door Renee Snijder.

   

   

 • 06
  Op Instagram 2019

  06 2019 - Influencers campagne voor trots

  Eerste 'Swipe Left'-post van de stichting ooit. De post maakt deel uit van de grotere social influencers-campagne, genaamd 'We Are All Nuts', die in juni 2019 Instagram van de stichting overnam.

   

 • 06
  In Nederland 2019
  Diantha Voskuijl - Neurodiversity Foundation

  06 2019 - Waarde van vrouwelijke autisten - Videoserie

  Om de wereld te verlichten met het echte bestaan van vele positieve eigenschappen die zich manifesteren bij autistische vrouwen, besloot de stichting 'de emmer van constante negatieve etikettering te schoppen' en in plaats daarvan een licht te laten schijnen op wat helder en mooi is. Diantha gaat (Nederlands sprekende) vrouwelijke autisten en experts interviewen, op welke neurodivergente eigenschap ze bijzonder goed zijn in hun werk. We hopen ze via onze partner de NVA aan Nederland te presenteren en op de Neurodiversity Pride Day te presenteren aan een 'wereldwijd' publiek. Losjes 'wereldwijd' gebruiken: Dit betekent dat je ze ook gratis kunt zien. Want dat is wat we wensen. De cameraman voor dit project is Merlijn Goldsack, een jonge en getalenteerde autist die zijn eigen zelfstandige bedrijf voor videodiensten heeft opgericht. Het wordt gecoacht en gecoproduceerd door Ancilla van de Leest.

   

 • 06
  Rotterdam 2019

  06 2019 - De vele wegen naar samenwerkingen

  Naarmate we groeien met de doelen die we willen bereiken, komen meer geïnteresseerde partijen naar ons toe om de basis te leggen voor samenwerking in de toekomst. Op deze specifieke dag presenteerden we het project 2Tango.Work voor het GAK Instituut.

   

 • 05
  In Amstelveen 2019

  05 2019 - Amstelveen sluit zich aan bij Neurodiversity Pride

  Voorbereiding en voorbereiding voor de Neurodiversiteitsrede, met vertegenwoordigers van de overheid, de ggz en het productieteam aan het werk op de Amstelveen Event for Neurodiversity Pride day. De locatie is versierd met regenbogen, waardoor het onze ultieme plek is voor het hoofdevenement van de Pride Day.

   

 • 05
  In Amsterdam 2019

  05 2019 - Voorbereiding van de We Are All Nuts-campagne

  Voorbereiding van de social influencer campagne, versturen van pakketten met T-shirt, met handgeschreven notities, voor anderen om hun eigen brainpride te tonen & liefde voor diversiteit te verkondigen

 • 04
  In Filipijnen, Verenigde Staten, Sri Lanka 2019

  04 2019 - Brainy wereldwijd verzonden

  Met steeds meer aanvragen van scholen die binnenkomen, blijven we pakketten sturen naar alle uithoeken van de wereld. Brainy, en het concept van Brainy, lijkt in veel verschillende culturen te werken.

   

 • 03
  In de Bilt 2019
  NVA and Neurodiversity foundation working together

  03 2019 - Keynote voor Autismeweek 2019 (NL)

  Tjerk gaf een keynote aan de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme), om de autismeweek in Nederland af te trappen. De 60 vrijwilligers en medewerkers maakten kennis met de ondersteunende technologie die het ATHENS Initiative bouwt om autisten te ondersteunen in het leven.

  In de Bilt
 • 03
  In Amsterdam 2019
  Pride Day concept competition with HVA students

  03 2019 - Neurodiversity Pride voorbereidende planning

  Op 18 juni vindt de Neurodiversity Pride Day plaats. Meer dan 100 studenten van de afdeling HVA Creativiteit & Innovatie dachten na over creatieve concepten ter ondersteuning van de Neurodiversity Pride Day in Nederland. 10 Teams presenteerden zich, elk hun eigen tool, programma of boodschap. De beste groep was Team Walnut, en we gaan door met hun mooie plan, samengevat onder de campagneslogan 'We are all Nuts'.

  De missie presenteren aan de klas van 2019

   

 • 03
  In Almere 2019
  My Amazing Brain Magazine for neurodiverse schools

  03 2019 - My Amazing Brain in klaslokalen – Brain Awareness Week

  Om de Brain Awareness Week te vieren, heeft de Neurodiversity Foundation het My Amazing Brain Magazine uitgebracht. Het bevat veel opdrachten en afbeeldingen die de acceptatie en waardering van verschillen in de klas vergemakkelijken. Het magazine is onderdeel van een programma voor scholen die we willen laten groeien in omvang & impact. Tijdens onze eerste pilot bezocht Lana drie scholen, 'met Brainy', de avatar die de kinderen meeneemt op een interessante reis door hun geest. Scholen die geïnteresseerd zijn in het programma, de workshop of het magazine, kunnen rechtstreeks mailen naar lana@neurodiversiteit.nl.

  Het tijdschrift en Brainy is gemaakt door Eleonora. De tekst is gemaakt door Saskia Weniger. En Lana helpt op alle fronten mee als programmacoördinator.

   

 • 03
  In Los Angeles 2019
  Talking with Cifli

  03 2019 - Denk aan internationale samenwerkingen

  Om het niveau van 10 miljoen gebruikers te bereiken, moeten we op een concrete en pragmatische manier kijken hoe we dit kunnen bereiken, en wat waarschijnlijk lijkt, is dat we een paar vrienden nodig zullen hebben om te willen dat we slagen op een intrinsiek niveau. We kunnen de allerbeste tool ooit bouwen, maar we zijn nog niet gespecialiseerd in productimplementatie en schaalvergroting. Vooral kijkend naar ons derde doel, dat verder gaat dan de lokale markt, vonden we het slim om samenwerkingen te overwegen met ondernemers die meer ervaring in het gebied hebben dan wij. We verwelkomen hun wijsheid en zullen hun steun gebruiken om onze mensen specifiek te helpen met het Mini.AI-project, en de haalbare droom om Mini.AI & Signs te integreren in screenware, implementeerbare geassisteerde communicatie voor neurodivergenten overal. Dit zou elk ziekenhuis, verzorgingshuis of overheidsgebouw in staat stellen een 'autismevriendelijke' upgrade te krijgen voor schermondersteunde communicatie.

   

 • 03
  In Amsterdam 2019

  03 2019 - De supercomponenten starten

  Deepdive dag met de eerste dagen van specialisten Georgia, Dominic & Niels, bij HVA Data Science. Georgia werkt aan de visuele ontwerpen van Brainy, Dominic & Niels zijn zeer gespecialiseerde programmeurs die enkele van de belangrijkste supercomponenten van Mini.AI bouwen.

 • 03
  In Amsterdam 2019

  03 2019 - Brainy-app

  Voor de nieuwe innovaties die we creëren, maken we ook een Brainy App. Het zal deel uitmaken van de tweede editie van het My Amazing Brain Magazine. Het wordt een leuk spel om het neurodiverse begrip in de klas te ondersteunen. Het stelt onze eerste testers ook in staat om enkele van onze coole functies in kleine games te gebruiken.

   

 • 02
  Rotterdam 2019

  02 2019 - Eerste verjaardag van de Stichting

  De eerste verjaardag van de stichting werd gevierd in ons kantoor in Rotterdam met het ontwikkelaarsteam.

  [/video]

 • 02
  In Nederland 2019
  Neurodiversity Foundation Erik Post

  02 2019 - Drie fantastische personen sluiten zich aan bij het Initiatief

  Op onze eerste eerste verjaardag zijn drie nieuwe Atheners officieel van start gegaan. Ana Maldonado wordt bestuurslid, Erik Post legal & finance en Diantha krijgt de leiding over onze social media kanalen.

  Ana Maldonado Neurodiversity Foundation

 • 02
  In Amsterdam 2019
  New stylings for the Together project

  02 2019 - Nieuwe stijl van 2Tango.Dating-demo

  Wybe codeert de 2Tango.Dating-app, met de Together-functionaliteit, gedeeltelijk opgenomen in het systeem. Een nieuw ontwerp voelde echter echt nodig, zodat het door velen zou worden gebruikt in plaats van door een paar gebruikers. De nieuwe conceptuele lay-out, mede ontworpen door Kevin, zal draaien rond het 2Tango-logo, dat een kleurenwielcirkel eromheen heeft.

  2Tango.Dating-logo in vroege stadia, met het kleurenwiel. Het wiel suggereert visueel de verschillende soorten keuzes van (inter)activiteit tussen 2 individuen. De afspeelknop suggereert de opwinding van interactie en de keuze om te pauzeren, te stoppen of verder te gaan met mogelijke tijd samen door te brengen.

  2tango dating logo

   

   

   

 • 02
  Eindhoven 2019
  Charlotte Albertini - Neurodiversity Foundation

  02 2019 - Logopedisten sluiten zich aan bij het onderzoek

  Uit Eindhoven worden drie 'best at class' logopedisten (zelf) geselecteerd voor de onderzoeksinspanningen. Hun onderzoek zal zich concentreren rond drie cruciale vragen, die ons zullen ondersteunen bij het itereren van de huidige versie van de gebarentaal naar een meer optimale vorm. De vragen zijn:

  • Welke top 100 zinnen willen worden gezegd (zonder woorden of conversatie) door autisten.
  • Van welke 80 taalconstructies (zinsfragmenten) zijn deze veroordelingen afhankelijk?
  • Welke bewegingen kunnen worden gesuggereerd voor de gebarentaal die is ingebakken in Gebaren als communicatiesysteem?

  Elke onderzoeker zal deze vraag beantwoorden op een van de drie verschillende gebieden: ouders-autistische communicatie, beste vriend - autistische communicatie, en leraar/coach/counselor - autistische communicatie.

  Renkse Pertijs - Neurodiversity Foundation  Esti van Raak - neurodiversity foundation

 • 02
  In Rijswijk 2019

  02 2019 - Stichting Neurodiversity presenteert op Data Science for Good

  De nieuwe samenwerkingsorganisatie voor organisaties die met data werken voor het grotere goed van de mensheid, nodigt de Atheners uit om hun werk te presenteren in de eerste meetup van haar bestaan.

  In Rijswijk
 • 02
  In Noord Holland 2019
  My Amazing Brain Magazine, made by Lana, Eleonora and Saskia

  02 2019 - Oprichting van het tijdschrift My Amazing Brain

  Om de beweging naar een meer neurodiverse en inclusieve samenleving te ondersteunen, hebben we een tijdschrift voor jongeren over de hersenen gemaakt. Het tijdschrift is gemaakt om interesse en nieuwsgierigheid naar elkaars verschillen te ondersteunen, wat leidt tot meer neurodiverse vriendschappen en begrip.

  Het tijdschrift (en zijn avatar Brainy) is ontworpen door Eleonora Spagnuolo, de inhoud is van Saskia Weniger en het algehele projectmanagement en outreach is gedaan door Lana Jelenjev.

  De eerste limited edition wordt uitgereikt aan scholieren van drie internationale scholen in Nederland. Ook de NVA-vrijwilligers krijgen een aanvulling. Evenals enkele gelijkgestemde sympathisanten, die de visie van het Initiatief ondersteunen. De eerste editie is in het Engels, we hopen ook Nederlandstalige versies te maken voor Nederlandstalige schoollokalen.

   

 • 01
  In Utrecht 2019
  Presenting at SIDN with Szymon, Tjerk and Omotola

  01 2019 - Subsidie voor het Messenger-prototype

  Omdat het onderzoek erg goed loopt, heeft het SIDN Fonds besloten om de organisatie 2Tango een subsidie te geven om het prototype voor Signs Messenger te bouwen. Het is een gelukkige dag voor ons en onze teams. Het resultaat: Szymon voegt zich bij de inspanning als productmanager voor 2Tango.Work.

  pitch and closing

 • 12
  In Maarssen 2018
  Neurodiversity Foundation annual supper

  12 2018 - Jaarlijks avondmaal Stichting Neurodiversiteit

  Op het jaarlijkse avondmaal komen leden van de Stichting Neurodiversiteit samen eten en genieten van elkaars gezelschap, een paar uur niet werkend.

 • 11
  In Amsterdam 2018
  Kevin Ho joins the research effort for 2Tango.Work.

  11 2018 - Data Scientists sluiten zich aan bij het onderzoek

  Om de onderzoeksinspanningen te laten groeien, pitcht het ATHENS Initiative hun missie voor opkomende datawetenschappers, als enige non-profitorganisatie op het podium. Twee van de slimste studenten sluiten zich aan bij de onderzoeksinspanningen.

  Kevin zal het 'strategieën'-element van de Mini.AI-infrastructuur onderzoeken, met name het begeleiden van de 'werkgever-autistische werknemer-communicatie'.

  Natalie gaat onderzoek doen naar de stem van 'Little Sister Mini' en interventies voor autisten koppelen aan 'state&state changes'.

  tjerk pitch at uva

  Researcher for the 'Voice of the Little Sister'

   

 • 11
  In Amsterdam & Den Haag 2018
  Neurodiversity Foundation Qualogy

  11 2018 - Geluk detectie systeem

  De 2 winnende teams van de Qchallenge verzamelen hun prijzen en delen de technologie waarop we kunnen voortbouwen. Een van de nieuwe functies ter ondersteuning van de wens om de mysteries van 'state & state change' te ontdekken, is naar voren gebracht door het team van Charris, een concept genaamd; Geluksdetectie door niet-gelabelde gegevens. We zullen je niet precies vertellen hoe dit werkt, maar als je geïnteresseerd bent om een bijdrage te leveren of onderzoek te doen naar dit soort onderwerpen: als je slim of capabel bent, laat het ons dan weten. We hebben altijd plek in onze onderzoeksteams.

  Mini.AI Technology: Happiness detection by unlabelled data

 • 11
  Rotterdam 2018
  Szymons Maka elevated to core member

  11 2018 - Product Manager sluit zich aan bij het Initiatief

  Groeiend in ambitie en enthousiasme, hebben we een productmanager nodig om onze belangrijkste projecten bij te houden. Na 6 maanden 'interneren/adviseren', en het testen van de wateren bij het presenteren van de oorzaak, kozen de oprichters Szymon Maka om de derde pijler van de 2Tango-organisatie te worden, met een specifieke focus op het 2Tango.Work-project. Zijn eerste evenement is het evenement 'Nieuwe Energie', waar alle Citylab-projecten van Rotterdam te zien zijn.

  Productmanagers very first presentation

  Productmanagers allereerste presentatie

  Szymon at work

  Szymon at work

  Szymon aan het werk

  Presenting 2Tango.Work in Rotterdam

  Presentatie van 2Tango.Work in Rotterdam

   

 • 11
  In Amsterdam 2018
  vr experience afsluiting

  11 2018 - VR-ervaring voor sensorische overbelasting

  De Hogeschool van Amsterdam sluit zich aan bij het initiatief en organiseert op de afdeling creativiteit dat hun studenten in teams een 360 graden VR-ervaring smeden om werkgevers te helpen inzicht te krijgen in de zintuiglijke problemen waarmee autisten in werkgebieden te kampen hebben.

  Uit het onderzoek van de studenten blijkt dat deze mogelijkheid voorhanden is. De stichting gaat op zoek naar manieren om dit concept op te nemen in de 2Tango.Work-technologieën die we bouwen. De juryleden van de wedstrijd zijn Martin, Tjerk, Merlijn en Diantha.

  vr experience startdag

 • 10
  In Amsterdam 2018
  opening stock exchange Neurodiversity Foundation and 2Tango Lana and Tjerk

  10 2018 - Opening van de beurs

  Stichting Neurodiversiteit & Ece & Tulpp openden de beurs.

  neurodiversity foundation opent de aex index

  Stichting Neurodiversiteit & Ece & Tulpp openen aex-index

  Neurodiversity Foundation open stock exchane with lana jelenjev and tjerk feitsma

  Stichting Neurodiversiteit opent beurs – met lana en tjerk

 • 10
  In Amsterdam 2018
  Q Challenge Neurodiversity Foundation Qualogy last day hacking

  10 2018 - Hackathon Q-uitdaging

  Om het jubileum van Qualogy te vieren, organiseren ze een Hackathon genaamd Q Challenge, en selecteren ze Neurodiversity Foundation om een onderwerp naar voren te brengen ter ondersteuning van onze missie. In 7 teams smeden groepen van verschillende studenten, PHD's en andere knappe koppen mogelijke oplossingen voor de vraag die voorhanden is, waarbij het gebruik van gebruikersgegevens centraal staat om de emotionele toestand en toestandsverandering te meten. Het oplossen van dit probleem zal autisten ondersteunen bij het verminderen van de problemen veroorzaakt door alexithymie (wat het verminderde vermogen is om zelf emotionele toestandsveranderingen te rapporteren), waarvan ongeveer 40% van autisten in het dagelijks leven ervaren. We zullen de komende jaren doorgaan met het onderzoek van de 2 meest succesvolle groepen, met als doel dit een centraal kenmerk te maken van de Signs, Work & Mini.AI-projecten.

  Neurodiversity Hackathon "Q Challenge" organized by Qualogy for the foundation

  Neurodiversiteit Hackathon “Q Challenge” georganiseerd door Qualogy voor de stichting

  Neurodiversity Hackathon "Q Challenge" organized by Qualogy for the foundation

  Neurodiversiteit Hackathon “Q Challenge” georganiseerd door Qualogy voor de stichting

  Launch Q Challenge promotional video

  Lancering Q Challenge promotievideo bij Qualogy

  Launch Q Challenge promotional video at Qualogy

  Lancering Q Challenge promotievideo bij Qualogy

  Team during the hackathon of the Qchallenge.

  Team tijdens de hackathon van de Qchallenge samen met Qualogy

  hackathon foto neurodiversity Foundation qualogy

  hackathon foto Stichting Neurodiversiteit met Qualogy

  Neurodiversity Hackathon "Q Challenge" organized by Qualogy for the foundation

  Neurodiversiteit Hackathon “Q Challenge” georganiseerd door Qualogy voor de stichting

 • 10
  In Amsterdam 2018
  Meeting Obama. From afar.

  10 2018 - Sophia ontmoeten

  De oprichters van het ATHENS Initiative hopen ooit in de toekomst leidende onderzoekers in ons vakgebied te zijn, maar putten ook inspiratie uit knappe academische geesten. Vooral de werken van Ben Goertzel & Dr. Hanson zijn een directe katalysator voor onze drive, en zijn inspirerende rolmodellen in karakter en expertise. Om hun beste werk, genaamd Sophia.AI, te zien, waren Omotola & Tjerk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de presentatie van Obama, waar ook Dr. Hansons Robot aanwezig was. De technische projecten in Mini.ai die we maken, volgen het 'Loving AI'-framework van Ben Goertzel en zijn teams.

  Omotola and Tjerk seeing Sophia.AI and Obama in Amsterdam

  Omotola en Tjerk zien Sophia.AI en Obama in Amsterdam

 • 09
  Eindhoven 2018
  signs game team Neurodiversity Foundation

  09 2018 - Ondertekent gamification-team

  Onderzoeksteam voor Signs learning & gamification-mogelijkheden. Een uitstekende onderzoeksinspanning, met demo's, verkenningen en een hoog niveau van algemene intelligentie.

 • 08
  Rotterdam 2018
  researchers Distribution team

  08 2018 - Commerciële managers sluiten zich aan bij het onderzoek

  Om te beslissen waar we ons product naartoe sturen, is bij grondig onderzoek een grotere uitdaging: gaan we onze oplossingen verzenden via een open markt voor individuele gebruikers, via de gemeenten, via grote corporaties of via zorgorganisaties. Om onze opties te achterhalen, heeft een onderzoeksteam van het Instituut voor Commercieel Management alle opties overwogen en hun advies gepresenteerd over hoe verder te gaan.

  Research team distribution and channels

 • 07
  Rotterdam 2018
  citylab 2tango rotterdam Neurodiversity Foundation

  07 2018 - 2Tango ontvangt subsidie van Citylab voor 2Tango.Work

  2Tango heeft een aanzienlijke subsidie gekregen voor het onderzoeken en bouwen van het project 2Tango.Work voor digitaal ondersteunde werkgerelateerde communicatie, via het Citylab-project van de gemeente Rotterdam, de thuisbasis van ons hoofdkantoor in de Science Tower.

  Winning the Citylab pitch for funding for 2Tango.Work

 • 07
  Rotterdam 2018
  Neurodiversity Foundation developer team op devday 1

  07 2018 - Ontwikkeldag

  Devdays, een afkorting van Developer Day, worden maandelijks gehouden in 2Tango of Neurodiversity Foundation. Het is een dag waarop alle ontwikkelaars en bijdragers aan het technische project samenkomen om over code te praten en data te structureren. Het begon klein en groeit in omvang wanneer de behoefte eraan zich openbaart.

  Mini.AI technology by Neurodiversity Foundation

  Mini.AI-technologie door Neurodiversity Foundation presentatie op DevDay

  neurodiversiteit stichting - working together

  neurodiversiteit stichting – samenwerken

 • 07
  Online & Lokaal 2018
  KPN Start up Event, with ATHENS.

  07 2018 - Overal vrienden maken

  Omdat onze ambities van het ATHENS-initiatief gedurfd zijn en onze vastberadenheid onwankelbaar, 'sluiten de oprichters vriendschap' met grote bedrijven, organisaties, scholen en collega-neurodivergenten. Organisaties die we bezoeken, noemen we meestal onze vrienden. We streven ernaar alle organisaties in Nederland te bezoeken die meer dan 200 werknemers in dienst hebben (binnen de context van de waarschijnlijkheid dat een deel van deze werknemers neurodivergent is). Een deel van deze vriendschap leidt tot het ontvangen van onverwachte steun, in de vorm van advies, een kennismaking, uitnodiging enzovoort. We zijn erg dankbaar voor wat ons cadeau wordt gedaan, zonder dat er een wederkerigheid voor nodig is. En dat zullen we blijven accepteren, totdat we klaar zijn met onze grote doelen.

  En dit werkt. Voor alle betrokken partijen. Omdat het probleem dat we willen oplossen aanwezig is in elke grote organisatie, en het oplossen ervan betekent dat potentieel succesvolle mensen in staat worden gesteld om te gedijen, ook in hun werk. En we willen autisten en neurodivergenten helpen hun baan te behouden en zich veilig te voelen in hun werkgerelateerde communicatie: er is een duidelijke logica waarom organisaties graag met ons werken en vice versa. Maar laat dit ook duidelijk gezegd en gesteld worden: er is gewoon een zeer grote groep zeer goede en vriendelijke mensen, die hun intelligentie of mededogen gebruiken om te begrijpen waarom we doen wat we doen, en die ervoor kozen om ons te steunen op manieren die we konden niet hebben gedacht.

  ATHENS bij KPN

  ATHENE door KPN & WSF

  KPN Start up Event, with ATHENS.

  KPN Startup Event, met ATHENS.

 • 06
  In Nederland 2018
  Neurodiversity Pride Day

  06 2018 - Neurodiversity Pride Day

  Op 18 juni 2018 werd de Neurodiversity Pride Day gevierd. Stichting Neurodiversiteit was gastheer van de evenementen, ter ondersteuning van de neurodiversiteitsbeweging en haar sympathisanten in Nederland.

  Het was ook de allereerste dag dat we onze T-shirts kregen, ontworpen door Eleonora Spanuolo. Het toont ons logo; de hersenen met het hart in gedachten.

   

  neurodiversity pride day banner official

  officiële banner voor neurodiversiteitstrotsdag

  Neurodiversity Pride Day

  neurodiversiteit stichting - neurodiverse families

  neurodiversiteit stichting - neurodiverse families

 • 05
  In Amsterdam 2018
  working hard at Neurodiversity Foundation

  05 2018 - Creatie van visuele werken

  We hadden een heldere geest nodig om onze belangrijkste visuele werken te creëren. Hoewel veel kunstenaars en studentengroepen ons kunnen steunen met hun ideeën, was het Eleonora Spaguolo die mooie dingen voor de stichting genereert. Haar belangrijkste werk is de Brain with the Heart in Mind (het logo), maar ook Brainy (en Superbrainy!), de faded rainbow, de kleding, de steunkaarten, het tijdschrift My Amazing Brain en de Neurodiversity Pride-dagmaterialen zijn allemaal visueel gecomponeerd en verbeeld in haar hoofd, en gemaakt met liefde en veel koffie.

  Neurodiversity Pride Day Banner 2019 Neurodiversity Foundation

  Neurodiversiteit Pride Day Banner 2019 Stichting Neurodiversiteit

  support cards neurodiversity

  Steunkaarten voor Neurodiversiteit

   

 • 05
  In Den Haag 2018
  neurodiversity pride day narwhals neurodivergent original by ed wiley library

  05 2018 - Financiering van de Stichting

  Het winnen van de Big Pitch en het verkrijgen van de fondsen om delen van onze onderzoeksinspanningen op te starten en te financieren.

  Winning the Pitch and getting funds to start up

  De Pitch winnen en geld krijgen om op te starten

  Just before the Pitch and getting funds to start up

  Vlak voor de Pitch en fondsen werven om op te starten

 • 04
  In Amsterdam 2018
  board meeting

  04 2018 - Bestuursvergaderingen

  De stichting heeft drie bestuursvergaderingen per jaar. Op deze dagen doen Tjerk & Omotola verslag van alles wat relevant is voor het ATHENS Initiative, en de stichting in het bijzonder. We hebben geweldige bestuursleden, we hebben het geluk om met hen samen te werken.

  neurodiversiteit stichting neurodiversity pride day core team 2018

   

 • 03
  In Buiten-Veldert 2018
  wearing the first version of the Neurodiversity Foundation t-shirt

  03 2018 - Ontwikkelaar bouwt eerste Together-prototypes

  Een van onze eerste ontwikkelaars, Wybe, is altijd toegewijd geweest aan het 2Tango Together-project. Hij wil een digitale tool bouwen om activiteitsmatching van twee personen mogelijk te maken via aanpasbare menu's, en zal het werk voortzetten om ook gezinsgebaseerde activiteitsmatching te ondersteunen. Beginnend bij 2Tango organisatie voor meer dan 8 maanden, in december 2018, was de stichting dankbaar om hem een ontwikkelaarspositie in ons team te geven, specifiek gericht op het matchen van activiteiten. De prototypes worden getest op: http://2Tango.dating

  neurodiversiteit stichting - main developers 2018 with Erik Kees Wybe Tjerk and Omotola

  stichting neurodiversiteit – hoofdontwikkelaars 2018 met Erik Kees Wybe Tjerk en Omotola

 • 02
  In Amsterdam 2018

  02 2018 - Stichting officieel opgericht

  Op 15 februari 2018 is Stichting Neurodiversiteit officieel opgericht, met Lana Jelenjev als voorzitter & Eleonora Spagnuolo als bestuurslid, en Tjerk als directeur.

 • 02
  In Den Haag 2018
  Neurodiversity Foundation met Merlijn en Saskia Buma - autisme voorstellen 2e kamer

  02 2018 - Neurodiversiteit op de politieke agenda zetten

  ATHENS Initiative sluit zich aan bij Merlijn Goldsack (Merlin Blue) en Saskia Buma (prikkelprofiel.nl) in een ontmoeting met Lisa Westerveld, een politica in het Tweede Kamerlid van Nederland. Ze accepteert onze overhandigde voorstellen voor het verbeteren van het vermogen om te gedijen voor autisten, en spreekt haar wens uit om een goede vriend van de missie te zijn. Sommige van onze aanbiedingen omvatten Signs & Mini.AI, en een basisinkomen voor langdurig werkloze autisten. We accepteren dat het jaren kan duren voordat deze situatie door een meerderheid wordt geaccepteerd.

  In de jaren die volgen, houdt Lisa zich aan haar woord en spreekt ze meerdere keren voor het parlement over kwesties met betrekking tot autisten, dyslectici en gemarginaliseerde kinderen in het algemeen. Haar stem is een van de weinige inspirerende in de politiek, omdat ze de weg probeert te effenen voor een meer inclusieve samenleving. Haar inspanningen en voorstellen worden meestal niet door de meerderheid geaccepteerd, maar vertegenwoordigd worden is een grote verandering voor onze minderheid en voor ons allemaal met neurologische verschillen.

 • 02
  In Utrecht 2018
  Tjerk Feitsma 2Tango Signs 2Tango Neurodiversity Foundation

  02 2018 - Presenteren bij Inspirator

  Op Inspirator vertegenwoordigt het nieuwste opkomende zorginitiatief zichzelf, en 2Tango krijgt een plekje als een van de drie keynote speakers. Het leidt tot een vlammende toespraak, waarin nieuwe startups in de gezondheidszorg worden aangemoedigd om moedig en moedig te zijn en hun pijn om te zetten in liefde, zoals ze die zullen tegenkomen, in hun stappen naar groei en innovatie. Innovatie die andere onbekende voor hen nodig hebben om door te gaan.

  Terwijl Tjerk het podium oploopt, gooit hij zijn microfoon in een hoek en gebruikt hij de volle kracht van zijn stem om de boodschap van inclusie en moed in ondernemerschap over te brengen. 'Ik wist niet dat ik dat ging doen, zei Tjerk achteraf, 'maar als ik over mijn missie praat, verdwijnen angst en tact en neemt mijn hele lichaam het over.'.

   

 • 11
  Rotterdam 2017
  Third and absolutely massive office.

  11 2017 - Verhuizen naar het derde kantoor van het ATHENS Initiative

  Het opzetten van de organisatie 2Tango & Neurodiversity Foundation, aangezien een startup wat fysieke ruimte nodig heeft om te werken, maar als eerste groep van het Honours Program van Ece zijn we verhuisd naar een kantoor dat plaats biedt aan 30 ontwikkelaars. Maanden later zijn we verhuisd naar locaties die meer geschikt zijn voor onze werkelijke behoeften, maar het gevoel van 'nu zijn we officieel een start-up' drong als eerste tot ons door, op onze eerste dag op dit kantoor aan de Science Tower in Rotterdam.

  In dit 'derde kantoor' worden de ideeën van Abri, zoals bedacht door Omotola, verweven met de concepten van tekens en van de autistische ondersteuning kunstmatige intelligentie die we de komende jaren 'Mini.AI' zouden gaan noemen.

 • 11
  Rotterdam 2017
  Office number 1 in Rotterdam Science Tower.

  11 2017 - CTO start onderzoek naar Mini.ai

  Een nieuw onderzoek start om de kwestie van 'dynamisch begrip in real time' te behandelen, beginnend met discussies over de concepten van wat we zouden beginnen te noemen: 'The Constrained Infinite', resulterend in de toepassing van TM-technologie en de uitvinding van onze eigen Mini.AI. De technologische projecten hebben tot doel het eerste autistische levensondersteunende systeem ter wereld te bouwen met geïntegreerde Mini & Signs. Het ambitieuze project van het ATHENS-initiatief zal worden geleid door onze CTO Omotola Bolarin, die een grote kennis heeft van taal en machine learning, en bepaalt welke onderzoeksinspanningen en prototypen open source zullen zijn en welke elementen verder moeten worden onderzocht voordat het wordt vrijgegeven .

 • 11
  Rotterdam 2017
  2Tango team 2017 met Wybe, Kees en Wesley

  11 2017 - Terug naar school

  Na het winnen van de Sustainable Healthcare Challenge, blijft het team van vroege ontwikkelaars nieuwe vaardigheden leren die nodig zijn voor de missie, in workshops, sessies en brainstormsessies. Een nieuwe focus is Human Centered Design Thinking.

  Tjerk studeert af aan het Amsterdam Centre of Entrepreneurship en het Erasmus Centre of Entrepreneurship.

  2tango athens initiative

 • 10
  In Nijmegen 2017

  10 2017 - Oplossingen laten zien

  Door onze werken aan autisten te presenteren, ondersteunen ze onze missie, ideeën en visie. En begrijpen dat er zelden naar hen wordt geluisterd, zelfs als hun mening wordt gevraagd, heeft een verandering in ons teweeggebracht. In 2017 besloot het initiatief zich aan te sluiten bij het ASAN-netwerk, met de slogan 'niets over ons zonder ons' en de oproep tot een inclusieve neurodiversiteit in de samenleving.

  Een van de problemen waar we mee te maken kregen toen we veel van onze autistische broeders en zusters ontmoetten, was het besef dat onze vroege prototypes van de autisme-vriendelijke gebarentaal en hoe deze gebruikt kon worden, bevooroordeeld waren om communicatieproblemen specifiek voor individuen op te lossen. die vroeger werden gecategoriseerd als Asperger & PDDnos. Het was dit besef; dat we niet alle autisten hielpen, dat ons niet zou verlaten, en dat we onszelf niet zouden moeten toestaan om die gemakkelijke weg te nemen. Het resulteerde in een spil, om meer en meer te focussen op neurodiverse vertaling, en nieuwe communicatie-opties te integreren die nuttig zijn voor individuen die geen schermen of complexe technologie kunnen gebruiken. Nieuwe manieren om te communiceren werden uitgevoerd in de Swipes, Shakes & Morsecode-functionaliteiten. Op deze manier kunnen we vertalen tussen meer typen en een meer inclusieve houding aannemen in onze aanpak.

  Ook hadden de voorbereidingen voor de stichting een veel inclusievere aanpak om alle neurodivergenten te laten gedijen, met extra campagnes en schoolprojecten. Het belangrijkste technologische project zou gericht blijven op het eerst oplossen van het probleem voor autisten, omdat we de eersten waren die echt een kans hadden om het daadwerkelijk op te lossen.

 • 10
  Rotterdam 2017
  Office Neurodiversity Foundation

  10 2017 - Tweede kantoor

  Ons tweede kantoor was klein en deelde het met Burg Foods, een start-up die hamburgers op basis van cricket maakte. Het lijkt bescheiden en eenvoudig, maar het was alles wat we nodig hadden om te beginnen met het opbouwen van onze innovatie en onze groeiende organisatie.

  Second Office

  Second Office we ever had

 • 10
  In Apeldoorn 2017

  10 2017 - Presentatie op Zorg & Zorgdag 2017

  “Dit is je uitnodiging….”

  Tjerk presenteert 2Tango Signs voor 400 zorgprofessionals en nodigt hen uit om mee te denken over het oplossen van het probleem.

   

  Tjerk Feitsma - Neurodiversity Foundation  After the presentation at Health & Care with SHC Board & founder

 • 09
  In Den Haag 2017
  Social Challenge against loneliness

  09 2017 - Het winnen van de sociale uitdaging

  Een nieuwe prijsvraag: Social Challenge against Loneliness, aangevoerd door de KPN, heeft 2 winnaars, waaronder 2Tango. Het is de eerste keer dat het publiek hoort over het grootse plan van het ATHENS-initiatief. Het oorspronkelijke concept van het logo was een boom, gemaakt door individuen, in diverse kleurcoderingen.

  De prijs was een kans om te pitchen voor de financiering die we nodig hadden, en een opleiding om de oprichter Tjerk te scholen, om een betere zakenman te worden. De opleiding ondernemerschap vindt plaats aan het Erasmus Centre of Entrepreneurship in Rotterdam.

 • 05
  Online 2017
  logo asan - Neurodiversity Foundation supports asan

  05 2017 - Deelnemen aan wereldwijde netwerken

  We kunnen alleen zijn, of we kunnen de slimste of aardigste vrienden vinden die er zijn, en dat doen we voortdurend. Elke maand voegen we nieuwe vrienden toe aan onze lijst: "Geweldige autisme-organisaties". Concreet voelen we ons verbonden met ASAN (autistic self advocacy network), en denken op dezelfde manier. Ook werken we samen met Ed Wiley Autismecentrum; We willen de neurodivergente narwal naar Nederland en Europa halen. De lijst is lang en verwelkomt meer 'vrienden' die de logica van steunen 'niets over ons zonder ons'.

  Do what makes you flappy

  Doe waar je slap van wordt – Neurodivergent Narwallen, ontstaan in het Ed Wiley Autism Centre.

 • 05
  Rotterdam 2017

  05 2017 - 2Tango wint Sustainable Healthcare Challenge 2017

  In een competitie met meer dan 100 deelnemers wint 2Tango de grootste prijs van allemaal en wint de landelijke Challenge. Het is inderdaad ons meest trotse moment tot die datum. Onze eerste ontwikkelaar Kees is onze held, want hij bouwde de eerste prototypes van de zelfmanagement app. En het prijzengeld van 3500 euro, hoe bescheiden het ook mag lijken, gaat heel erg ver om onze dagelijkse kosten te financieren. Het maakt ook het benodigde geld mogelijk om een onderzoekscentrum te smeden, dat al het onderzoek zal doen dat nodig is om onze missie te vervullen. Dit onderzoekscentrum zal later de Stichting Neurodiversiteit of in de lokale taal 'Stichting Neurodiversiteit' heten.

  profiel foto Neurodiversity Foundation

   

 • 04
  In Nederland 2017
  2tango together workshop eigentijdse jongeren

  04 2017 - Op verbindingen gebaseerde gebeurtenissen testen

  De 2Tango-organisatie is gebouwd op 7 inzichten, die voortdurend worden getest in evenementen die gericht zijn op het verbinden van twee individuen om hun tijd samen te verbeteren. Elk 2Tango-evenement is een test voor een nieuwe iteratie van 'het perfecte systeem', waarbij nieuwe toepassingen, activiteiten, strategieën en gebruikerservaringen worden uitgeprobeerd. Alle inzichten moeten worden getest, om gevalideerd te worden voor dat systeem, en gecontroleerd op interpretatie door verschillende typen deelnemers. Het resultaat is dat ongeveer duizend deelnemers tijd met elkaar doorbrengen, op de manier die ze beiden verkiezen, binnen de context die voor het paar passend voelt. De meeste inzichten zijn gericht op het verminderen van onhandigheid en wrijving bij het verbinden, afstemmen van behoeften en wederzijdse instemming. Ga voor meer informatie over deze verbindingsevenementen en de prototypes naar 2Tango.org voor meer informatie.

  Het Together Research-programma richt zich op verschillende soorten verbindingen tussen vreemden, kameraden, vrienden en romantische dates. Het net voor welke soorten menselijke interacties we kunnen faciliteren, wordt met elke test groter. De geleerde lessen worden geïntegreerd in de blauwdrukken van de digitale tools voor het 2Tango.Together-project dat we bouwen, om het publiek toegang te geven tot deze systemen.

  2Tango.Walkie talkie prototype event

  2Tango.Walkie talkie prototype-evenement

  2Tango.Walkie talkie prototype-evenement

  2tango together workshop eigentijdse jongeren

  Workshop 2Tango.Samen

  flirtdek voor summerdating 2tango

  flirtdek voor zomerdating 2Tango

  silent date zone pictures with klazien

  Stille date zone foto's met Klazien

  2tango vipzone materials

  2Tango vipzone

  Friendzone & Datingnight 2Tango with Klazien Schaap

  Friendzone & Datingnight 2Tango met Klazien

  2Tango Summerdating banner

  2Tango Summerdating-banner

  2Tango duisterdating banner

  2Tango duisterdating banner

 • 04
  In Amsterdam 2017
  Core Principle of the Neurodiversity Foundations logic and inspiration

  04 2017 - Het kiezen van het symbool voor tekens

  Het logo van onze communicatie-infrastructuur Signs is geïnspireerd op een afbeelding*, die op elegante wijze de communicatiestrijd illustreert.

  2tango signs logo

  Core Principle of the Neurodiversity Foundations logic and inspiration

   

   

 • 04
  In Amsterdam 2017
  divergents team - hack de overheid

  04 2017 - Winnen in de Hack the Government hackathon

  Het neurodiverse team van Fons, Tjerk, Aleksandr en Dennis besluit zichzelf 'Divergents' te noemen en zich bij een hackathon van de overheid aan te sluiten om erachter te komen waarom kinderen niet slagen op school. We hebben ons met data een weg gehackt naar een van de kernproblemen in het onderwijs: het beperkte vermogen van leraren om zich bewust te zijn van de neurologische verschillen in hun klaslokalen, als een indicatie waarom zoveel autisten het niet goed doen in dit systeem. We vonden in de datasets bewijs dat ongeveer 5000 neurodivergente (autistische) kinderen 'over het hoofd worden gezien' door leraren, en daarom vaak ten onrechte worden bestempeld als 'slechte kinderen'.

  Het team 'wint' niet op de eerste of tweede prijs, maar we krijgen wel de eervolle vermelding, uitgereikt met 500 euro en bloemen.

  Ideeën worden gepitcht aan de gemeente om de problemen te verminderen, maar deze ideeën sterven langzaam uit in de demotiverende bureaucratische systemen van de overheid.

  Dit is precies het moment waarop de doelstellingen en intenties van de politieke arm van het ATHENS-initiatief werden gevormd.

   

  divergents team - hack de overheid

  Divergents team – hack de overheid

  Neurodiversity Foundation hack de overheid divergents team

  Stichting Neurodiversiteit – divergent team – hack de overheid

  Neurodiversity Foundation tjerk feitsma hack de overheid

  Stichting Neurodiversiteit tjerk bij pitch

  Neurodiversity Foundation divergents team

  Stichting Neurodiversiteit divergent team

 • 03
  In Apeldoorn 2017
  Zelfmanagement app vroeg prototype

  03 2017 - Prototype zelfmanagement-app in een vroeg stadium

  De eerste prototypes van de 'tap'-functionaliteit van de gebarentaal, zijn gesmeed door ontwikkelaar Kees. Het is gemaakt in Java en is gericht op zelfrapportage en zinsvorming in autismevriendelijke stijl. Het prototype werkt, en is redelijk effectief, maar is niet 'dynamisch' in zijn tracking. Om door miljoenen te worden gebruikt, moet dit worden verbeterd, en dat komt deels doordat het niet snel genoeg leert van wat de individuele gebruiker nodig heeft, voordat de behoefte aan communicatie zich in een bepaalde situatie voordoet. De teams groeien in omvang om dit probleem aan te pakken.

  Later in de onderzoeksinspanning onderzoeken we verschillende soorten individuen met ASS, TOS en neurologische afwijkingen die leiden tot beperkte spraak. We draaien in onze kleine groep Signs-gebruikers naar een breder net en herzien ons systeem volledig om andere neurodivergente groepen op te nemen die de technologie die we aan het bouwen zijn echt zouden kunnen gebruiken. De belangrijkste focus blijft autismevriendelijke communicatie, maar na verloop van tijd begrijpen we dat we meer mensen kunnen helpen, met communicatieproblemen die lijken op problemen waarmee autisten dagelijks worden geconfronteerd.

 • 11
  In Apeldoorn 2016
  2Tango starting to work together with Authentict with Maryse, Kees, Tjerk and Peter

  11 2016 - Eerste samenwerking met mede-autisten

  2Tango ontmoet Danny Beukers om de 2Tango.Signs zelfmanagement-app voor autistische communicatie te pitchen. Hij had Authentict opgericht, een organisatie voor autisten om in harmonie te kunnen werken. Een van de programmeurs, Kees Heil, is erg benieuwd naar het project en wil het coderen. Hij werd ondersteund door Peter en Maryse, maar Kees deed al het werk.

  Dit was een heel belangrijk moment voor 2Tango, omdat we in Kees de steun hadden die we nodig hadden om verder te gaan met het 2Tango Signs-project. De samenwerking met Kees was zo prettig, dat hij een vaste kracht in onze organisatie werd en vele belangrijke functies voor Signs opstelde. Authentict ging maanden later failliet, met veel goodwill en veel mensen die applaudisseerden voor dit inspirerende initiatief, die allemaal wilden dat deze organisatie succesvol zou zijn, maar nog steeds vasthouden aan lucratieve opdrachten waarmee de organisatie haar rekeningen zou kunnen betalen. Goodwill, zei Danny, zal de rekeningen niet betalen, je moet beter je best doen.

  Het faillissement van zijn eerste partner en rolmodel maakte een diepe indruk op Tjerk; om tijdens de voorbereidingen van het ATHENS-initiatief er absoluut zeker van te zijn dat we een manier vinden waarop het product financieel haalbaar is op de markt en veilig tijdens het produceren, want we zouden de technologie bouwen voor de komende jaren.

   

 • 04
  In Utrecht 2016
  2tango connectzone appril preshow

  04 2016 - 2Tango in Jaarbeurs Utrecht

  Om vrouwelijke & mannelijke ontwikkelaars nog beter met elkaar te verbinden, organiseert 2Tango 'Offline – 2Tango connectzone' in het hoofdpodium van de Utrechtse Jaarbeurs, op verzoek van een technologieconferentie. Het programma bestaat uit veel nieuwe activiteiten en het nieuwe prototype voor de 'Meta Clock', met gebruikmaking van het grootste scherm van het hoofdpodium, voor 40 individuele countdown-tellers, één voor elke datum.

  Team van de dag bestaat uit Tjerk, Jori, Egbert en Klazien.

  2tango materials connectzone

  2Tango with Egbert

  2Tango timing system for dates 2017

  2tango connectzone

 • 09
  In Hierden 2015
  friendzone datingnight 2Tango Tjerk and Elma

  09 2015 - Activiteitenmenu's testen

  Een van de allereerste 'zone'-evenementen in onze geschiedenis; een activiteitenavond "dating & friendzone", geïnspireerd op de concepten en richtlijnen van het 2Tango Together-project. Het is de live-versie met als doel het perfecte systeem te creëren om twee individuen samen tijd te laten doorbrengen. Het is ook een proeftuin voor nieuwe concepten en iteraties.

  Elma & Tjerk faciliteerden bij de eerste '2tango balie', resulterend in 40 dates van 2 personen in 2 uur, met maar liefst 12 opties op het menu.

 • 01
  In Nederland 2015

  01 2015 - Opkomst van het ATHENS-initiatief

  Kernverklaring van de Assistive Tech Hub Verbetert een neurodiverse samenleving (ATHENS Initiatief): Het probleem wordt niet opgelost door niets te doen. *

  Het plan dat we opstellen bestaat uit drie fasen:

  • 1. Bouw iets dat werkt om het probleem van neurodiverse vertaling op te lossen.
  • 2. Distribueer het systeem om gesprekken van 10.000 nederlandse autisten mogelijk te maken, in de Nederlandse taal & Engels vertaald via Signs.
  • 3. Opschalen naar een wereldwijde service om de toegang tot de tools voor 10 miljoen neurodivergenten te ondersteunen, in de meeste talen en meerdere talen**

  * Oplossen betekent: campagne voeren voor bewustwording is leuk, maar niet voldoende om het probleem daadwerkelijk op te lossen. Acceptatie alleen is niet genoeg. Waardering alleen is niet genoeg. We moeten daadwerkelijk een product smeden dat de communicatieproblemen voor autisten vermindert, en onze beste kans hierop is een technische oplossing, die kan worden opgeschaald en gebruikt door autisten voor alle landen. Om effectief te zijn, blijft het onderzoek van fase 1 in het Engels en Nederlands.

  ** Wij zijn een idealistisch initiatief, door neurodivergenten, voor neurodivergenten, ter ondersteuning van neurodiverse teams; daarom streven we ernaar om het gratis te maken voor alle autisten die niet in staat zijn om financieel bij te dragen; want het probleem oplossen, betekent niet alleen het oplossen voor 'rijke mensen'. De doelstellingen van het ATHENS-initiatief zijn niet-financieel en gericht op de vermelde impactdoelstellingen.

   

  Stichtende partners van de ATHENE Initiatief

  Wil het initiatief effectief zijn, dan hebben we een langetermijnbenadering nodig met een 'onderzoekscentrum' en een 'productgebouwcentrum'.

   

  • Neurodiversity Foundation is opgericht om al het onderzoek te doen, samen te werken met partners en de maatschappelijke verandering naar acceptatie, waardering en inclusie te ondersteunen.
  • 2Tango, als een bedrijf met sociale impact, zal zich wijden* aan het creëren van de producten die het probleem in neurodiverse vertaling oplossen, en het bouwen van tools ondersteunen die autisten kunnen helpen om te gedijen in het leven.

   

  ATHENS Initiative gaat officieel van start in 2018, maar het is al een project in de maak vanaf het allereerste begin van alles wat we doen.

  * 85% van 2Tango's middelen en werktijd wordt gebruikt voor op autisme gerichte ondersteuningstools zoals Signs, Work & Mini.ai. De overige 15% wordt ingezet voor het project Together, inclusief het testen van concepten via events.

01 202411 202311 202311 202310 202310 202310 202310 202309 202309 202308 202308 202307 202306 202306 202306 202306 202306 202305 202305 202305 202304 202303 202303 202303 202302/202301 2312 202212 202211 202211 202210 202210 202209 202209 202208 202206 202205 202204 202203 202202 20222 202201 202212 202111 202110 202109 202108 202107 202106 202106 202106 20216 202106 202106 202106 202105 202104 202103 202103 202102 202101 202112 202012 202011 202010 202009 202008 202007 202006 202006 202006 202006 202006 202005 202004 202004 202003 202003 202002 202002 202002 202002 202002 202002 20202 202001 202001 202007 202001 202001 202012 201912 201912 201912 201912 201911 201911 201911 201910 201910 201909 201909 201909 201908 201908 201908 201907 201906 201906 201906 201906 201906 201906 201906 201906 201905 201905 201904 201903 201903 201903 201903 201903 201903 201902 201902 201902 201902 201902 201902 201901 201912 201811 201811 201811 201811 201810 201810 201810 201809 201808 201807 201807 201807 201806 201805 201805 201804 201803 201802 201802 201802 201811 201711 201711 201710 201710 201710 201709 201705 201705 201704 201704 201704 201703 201711 201604 201609 201501 2015

Alles wat er is gebeurd

nl_NLDutch