Stage Academie

Academie medewerkster

We hebben iemand van ons team hierin te ondersteunen, en ons te helpen met de voorbereiding en de (online) communicatie te verbeteren.

 

Zoek als academiemedewerker naar mogelijkheden om de doelen te ondersteunen. Dit heeft het team de wens om:

 • Gratis cursussen om te kunnen bieden, die zijn gemaakt door educatieve professionals. 
 • Betaalde cursussen om te kunnen bieden, die gemaakt zijn door educatieve professionals. 
 • Paneldiscussies en expert talks te organiseren via de NeuroEmergence meeting & community.
 • Inhoud gepubliceerd op het platform en kanalen van de academie. 
 • Een internationale training te organiseren in 2023 met EU-partners.

WAT VRAGEN WIJ

 • Je bent hbo- of wo-student of afgestudeerde die opzoek is naar een podium met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Als je een andere opleiding hebt, horen we graag waarom je toch de beste kandidaat bent;
 • Jouw opleiding heeft te maken met educatie, events, marketing, journalistiek. Als je een andere opleiding hebt, moet je kunnen aangeven waarom je toch de beste kandidaat bent of waarom je opleiding aansluit;
 • Je hebt talent voor planning, communicatie en praktische zaken regelen. En je bent in staat om te geven wat je kunt doen qua genomen, en waar je goed in bent vanwege je aanvullende talenten;
 • Je schrijft vlot en correct Nederlands, aangepast aan het medium en het publiek. Als je dyslectisch bent, is dit geen probleem, maar moet je dit wel aangeven in je sollicitatiebrief zodat we daar rekening mee kunnen houden;
 • Je moet engels kunnen spreken en lezen, omdat de helft van onze projecten en medewerkers geboren zijn in een land waar Nederlands niet de voertaal is.En ook omdat de taal van het project uitgesloten de engelse taal is. 
 • Je hebt interesse in het gebied van educatie.
 • Je kunt samen werken met teamleden, maar je bent ook in staat om verantwoordelijk om te gaan met veel vrijheid en je bent ook in staat om zelfstandig te kunnen werken aan genomen. 

Stichting Neurodiversiteit realiseert projecten om de brug te slaan tussen mensen met verschillende breinen, in de ondersteuning dat de beste toekomst er een is waarin er ruimte is voor iedereen, verbeterd wat voor brein je hebt. We zijn een vrij kleine stichting (inclusief vrijwilligers ongeveer 25 personen) met grote ambities. Onze organisatie bestaat uit drie elkaar versterkende takken: Innovatie, Organisatie en Educatie.

Qua innovatie, we ontwikkelen een nieuw type robot /hand-gebarenmessenger die helpt bij neurodiverse communicatie in gezinnen; Family Signs.

Qua organisatie, organiseren we jaarlijks de Neurodiversity Pride Day, ondersteunen wij Brain Awareness Week met activiteiten, en voeren door het hele jaar 'acceptatie, inclusie & appreciatie campagne' via sociale media. 

Qua educatie, heeft de stichting de Neurodiversity Education Academy samengesteld, die cursussen en trainingen geeft voor professionals in het veld, waaronder ook veel leraren. Het doel van de Academie is om scholen en klaslokalen meer neurodiversvriendelijk te maken. Ook het tijdschrift Mijn geweldige brein, online webinars, en de app Brainy, hoor misschien.

OVER JE SOLLICITATIE

Stichting Neurodiversiteit is een Nederlandse organisatie waarin iedereen verschillend is, zodat ieders kwaliteiten ook goed ingezet kunnen worden. Er is geen voordeling van benadeling op basis van culturele oorsprong, huidskleur, seksuele en/of gender-oriëntatie of religieuze insteek of iets soortgelijks. We streven naar diversiteit naar diversiteit binnen het team, en verwelkomen medewerkers van alle neurotypes. Wel houden we van doorzetters, van lieve mensen, van mensen met een intrinsieke motivatie, van mensen die verantwoordelijkheid nemen in hun genomen, en van mensen die binnen teamverband ook zelfstandig aan hun genomen kunnen werken.  

SOLLICITATIE EN PROCEDURE

We hebben geen deadline voor deze stageplek, maar we raden je aan om zo snel mogelijk te reageren. Als je graag stagiair wordt, moet je het volgende formulier invullen of naar info@neurodiversiteit.nl de volgende dingen mailen:

 • Een motivatiebrief schrijven (vertel ons waarom je dit wilt doen, en ook wat je kunt doen, en wanneer je goed denkt bij te kunnen dragen). Geef eventueel ook praktisch aan wat de starttijd, duur en aantal werkuren van deze stage kan zijn. 
 • Een CV (zodat we iets meer begrijpen over wie je bent)

Als er geen functie bij zit, maar je denkt toch een grote bijdrage te kunnen leveren aan de projecten van de stichting, of aan de ondergrondse projecten van het Athens Initiative, mail ons gerust.

Het is in dat geval voor ons belangrijk, om te weten welke bijdrage je zou kunnen doen, of welk project of taak je goed zou kunnen ondersteunen. 

 

 

nl_NLDutch