Stichting Neurodiversiteit

Om de route naar een samenleving, waarin elk neurotype omarmd wordt als waardevol onderdeel van de maatschappij, te versnellen.
TijdlijnNEEM CONTACT OP
Team during the hackathon of the Qchallenge.

Waarom wij bestaan

Visie, Werkwijze & Missie De Stichting heeft als doel om ... een wereld te creeren waarin er ruimte is voor iedereen van elk neurotype in de maatschappij, ontwikkelen we in projecten, de tools, community, campagnes, onderzoeken, en producten om maatschappelijke gelijkwaardigheid, sociale verbinding en cooperatie tussen neurodivergente en neurotypische individuen te ondersteunen, en daarmee de vooruitgang richting een neurodivers-vriendelijke toekomst mogelijk te maken., daarbij ondersteunend om vooruit te komen in de richting van een neurodiverse samenleving.

HOE MAKEN WE IMPACT

De Neurodiversity Foundation zal haar doelen bereiken door: Onderzoeksactiviteiten, productie, innovatie en distributie van projecten die waardigheid, gelijkwaardigheid, zelfmanagement en samenzijn verbeteren voor neurodivergenten in de klas, op de werkvloer, in vriendschappen, in groepen in relaties en als individuen in de samenleving. Informatiecampagnes die wederzijds begrip, nieuwsgierigheid en acceptie bevorderen tussen neurodivergente en neurotypische individuen. Ontwikkelen van kennis en tools voor effectieve communicatie die rekening houden met hoe communicatie en samenwerking wordt uitgevoerd door neurodiverse individuen.

Doe met ons mee

Als je bij ons wilt werken, werk dan bij ons. Stuur ons een bericht over stages, vrijwilligerswerk, onderzoeksmogelijkheden, samenwerkingsverbanden, sponsoring of serviceverzoeken.

Onderzoek & Innovatie

Assistive Technology voor neurodiverse communicatie: in het ATHENS consortium creëren de partners de tools om communicatie door en samenwerking in (neuro)diverse families te vergemakkelijken met een messenger die contact ondersteunt middels persoonlijke gebarentaal, en gecureerde basisgebaren, voor online en offline communicatie: "Signs"
   

  Pride & Bewustwording

  Bewustzijn & Trots, voor alle neurodivergenten: informatie over neurodiversiteit en ondersteuningscampagnes. Via videoseries, campagnes op sociale media, serious games, workshops en via de politiek (ondersteuning van neurodiversiteitvriendelijke politici met een Neuro-inclusieve Politicus Award, en directe voorstellen). We tonen onze Pride door elk jaar in juni de Neurodiversity Pride Day vieringen te (helpen) organiseren.    

  Onderwijs & erbij horen

  Onderwijs over de waarde van (neuro)diversiteit: My Amazing Brain – tijdschrift, verspreiding en campagne ter ondersteuning van neurodiversiteitvriendelijke klaslokalen. Ook hebben we de Neurodiversity Education Academy met gratis cursussen, ondersteund door apps. Evenals webinars over het onderwerp. Neurodiversity onderhoudt ook de Brainy App, die is gebouwd met onze ATHENS consortium partner 2Tango.  

  Neurodiversiteit mainstreamen

  We streven ernaar het concept van neurdiversiteit te mainstreamen om een maatschappelijke verschuiving te ondersteunen: Een lange termijn doel is, om sinds onze begindagen, met de voorbereidingen in 2016, is om concept en begrip van neurodiversiteit te introduceren in Nederland en ervoor te zorgen dat het een bekender woord wordt, in de overtuiging dat begrip rondom neurodiversiteit op directe en indirecte manieren positieve invloed heeft op de afstand tussen Neurodivergenten en Neurotypiche mensen.

  Neurodiversity Pride Day

  16 juni 2024

  16 juni 2024 is de 7e internationale dag van trots voor alle neurodivergenten. Vier neurodiversiteit. Vier je andersheid. Vier je eigen feestje.

  WAT we creëren

  De Foundation maakt veel tools, tijdschriften, publicaties, websites, apps, lezingen, VR-werelden en nog veel meer om het begrip en gebruik van neurodiversiteit in de samenleving te bevorderen. Kijk rond op deze website om enkele van onze projecten te zien. En heb je een leuk idee, een behoefte, een verzoek of een plan: neem contact met ons op. Het kan zijn dat we je willen ondersteunen.

  Wat we aanbieden

  Sinds de start van onze organisatie hebben we veel verzoeken gehad van bedrijven, overheden en non-profitorganisaties en -teams om hen te ondersteunen op het gebied van neurodiversiteit. Ieder met hun eigen verzoek. De Neurodiversity Foundation levert diensten en support waardoor de kracht van neurodiversiteit en de meerwaarde van verschillen getoond word, en de werkomgeving is een van onze gebieden die we daarin faciliteren. We hebben een lijst met diensten die we kunnen leveren en gebruiken de inkomsten om onze liefdadigheidsprojecten van onze focusgebieden te ondersteunen.

  "Neurodiversiteit, betekent ons allemaal."

  Contact Formulier

  nl_NLDutch