top 6 onderzoeksprojecten

De stichting creëert en ondersteunt onderzoek naar neurodiversiteit en stimuleert de prototyping van innovatieve oplossingen. 

Het eenvoudige plan van het ATHENS Consortium:

stap 1: bouw iets dat werkt

stap 2: voorzie 10.000 gebruikers voorzien van de tools

stap 3: opschalen naar gratis distributie voor 10 miljoen gebruikers. 

Athene Consortium | Kernverklaring

Initiatief van Athene

De Neurodiversity Foundation is het stichtende lid van het onderzoeksconsortium “Assistive Tech Hub Enhancing a Neurodiverse Society”. Andere leden zijn 2Tango en Coordinature.

 

Onderzoek naar universele cooperatieve gebarentaal

Een van de langetermijndoelen van de stichting is het ondersteunen van de curatie en creatie van een eenvoudige gebarentaal die nuttig is voor neurodivergenten en personen met communicatieve barrières.

Lid van academische onderzoeksgroepen

Vertegenwoordigers van de stichting maken deel uit van academische onderzoeksgroepen en projecten, geleid door Nederlandse universiteiten.

Onderzoeksinspanningen met studenten, stagiaires en groepen

In samenwerking met universiteiten, beroepsonderwijs en hbo-studenten en onderzoeksteams. 

Onderzoeksondersteuning voor Family Signs

Het onderzoek naar Signs richt zich ook op neurodiverse families en manieren om communicatieproblemen binnen het gezin op te lossen. Om deze inspanning te ondersteunen, draagt de stichting bij aan de onderzoeksinspanningen.

Innovatieve oplossingen en games

De stichting ondersteunt vele pogingen om prototypes te maken van oplossingen voor neurodivergenten. Sommige hiervan zijn 'serious games', zowel online als offline.

Onderzoek bijdragers

Regels code

Geïnvesteerd in onderzoek

Design Your Life

DYL is een driejarig streven om de beste manier te vinden om ondersteunende technologie aan autisten te leveren, evenals een testbare methode om de autist tot het belangrijkste ingrediënt van dit proces te maken. Ondersteund door Universiteit Twente en Eindhoven, is het een onderzoeksconsortium van ongeveer 15 bijdragende gemeenschapspartners die de autistische gemeenschap in Nederland dienen, waarvan de Neurodiversity Foundation deel uitmaakt. Sleutelonderzoekers zijn Jelle Van Dijk, Thijs Waardenburg en Niels van Huizen.   

Studenten Onderzoeksgroepen

In de loop der jaren hebben we dankbaar de steun aanvaard van multidisciplinaire teams, evenals studiespecifieke onderzoeksteams, die de antwoorden gaven op de vragen die de stichting nodig heeft. Meestal zijn dit projecten gecrediteerd door onderwijsinstellingen, met de stichting als onderzoekspartner. 

Politieke onderzoeksgroep

Voor het NIP 2023, de Neuro Inclusive Politician Award, is een multidisciplinair team van 10 studenten gevormd dat onderzoek doet naar de belangrijkste politieke partijen in Nederland op hun ND-beleid en visie. Hun onderzoek ondersteunt de ND-jury, die de taak heeft om de winnaar van de prijs te bepalen, enorm. 

Onderzoek naar gebarentaal

Sinds de start van onze oprichting, en zelfs daarvoor, droomden we van een nieuw type taal dat neurodivergenten en anderen met een communicatieve barrière ondersteunt. Het leidt tot de curatie van een nieuwe universele gebarentaal die wereldwijd kan worden geïmplementeerd. Het onderzoek loopt via het onderzoeksconsortium Athens Initiative, waarvan Coordinature, Neurodiversity Foundation en 2Tango stichtende leden zijn. 

Stages

De Neurodiversity Foundation biedt studenten de mogelijkheid om stagelopend onderzoek te doen. 

Onderzoek Sport & Diversiteit

De stichting krijgt vaak het verzoek om mee te denken over diversiteitsbeleid of richtlijnen. Wij zijn altijd enthousiast om te helpen, als het leidt tot een meetbare output, product of resultaat. Een van deze resultaten was de sportnota voor sportclubs, over hoe deze meer neuro-inclusief te maken. Het onderzoek wordt geleid door stichting All-In, met 15 inhoudelijke bijdragers, waarvan de Stichting Neurodiversiteit deel uitmaakt.

Onderzoek naar neurodiversiteit op het werk

Als stichtend lid van "NIBNL", of "Neurodiversity in Business Netherlands", ondersteunen we de verspreiding van het onderzoek ter ondersteuning van het vermogen van neurodivergenten om te gedijen op de werkplek. 

serieuze games testen

De wereld veranderen, kan ook leuk zijn. De stichting ploetert met nieuwe prototypes voor games, of 'game-achtige interventies', soms geframed als 'serious games'. Een van de leukste is het Neurodiverse Talenten Kwartetgame. Waaronder 9 neurotypes, waaronder de neurotypische. Het kunstwerk is nog steeds zichtbaar in de Talents Room en de Party Room in het "Pride Universe".

Family Signs Messenger-app: 

Omdat iedereen het verdient om begrepen te worden

Hey…….

Heb je een interessant onderwerp, voorstel, onderzoek, aanbieding, verzoek of iets dat met onderzoek te maken heeft over neurodiversiteit en wil je de mogelijkheden bespreken: neem contact met ons op!

We doen zoomtalks, googlemeets, live meetings met koffie, VR meet en telefoongesprekken. Eerste en of verkennende gesprekken zijn met de directeur. Bij sommige gesprekken kunnen andere teamleden bij het gesprek worden betrokken. 

Doe mee als onderzoeker

Doe mee als teamlid

Doe mee als partner

nl_NLDutch