Fundamentele verklaring

15 februari 2018, Amsterdam

Wie we zijn, waarom we hier zijn en hoe we de wereld zullen beïnvloeden om er een betere plek voor iedereen van te maken. 

15 februari 2018, Amsterdam

 

Vandaag is er een nieuwe organisatie ter wereld gekomen, de Neurodiversity Foundation, om de kloof tussen Neurodivergents en Neurotypicals te overbruggen. En het is een organisatie gebouwd op liefde.

 

In ons onderzoek naar de beste oplossingen om gelijke kansen te creëren voor personen op het Spectrum, kwamen we in contact met zoveel individuen die wilden dat deze wereld voor iedereen eerlijker zou zijn. Velen gebruiken hun persoonlijke invloed om veilige havens te creëren in stormachtige oceanen.

We zien die liefde, kijken naar de verhalen van ouders van autisten en hoe ver ze gaan om hun kind te ondersteunen.

Die liefde zien we, in bedrijfsleiders die ernaar streven neurodivergente werknemers het werk en de omgeving te bieden waarin ze kunnen gedijen. 

 

Die liefde zien we, in de coaches en academici, die verwoed praten, testen en typen zonder rekening te houden met werkuren.

Die liefde zien we, in vrienden die hun neurodivergente maatjes bij de hand nemen in de verwarrende sociale jungle.

Die liefde zien we, van neurodivergenten, smachtend om te verbinden, samen te werken, te zijn, met anderen in een wereld die ons vaak niet begrijpt. 

 

Dit is de liefde die onze organisatie heeft opgericht. Een organisatie die zich richt op het creëren van onderzoek, prototypes, co-creatieschema's, om de technische innovatie vooruit te helpen die de beweging naar een meer gelijke, inclusieve neurodiverse samenleving stimuleert. Zoals het 2Tango.Signs-project, of de verschillende non-verbale technologieën om de communicatieproblemen te omzeilen waarmee we dagelijks in de omgang met de wereld worden geconfronteerd. Een organisatie om neurodivergenten, hun ouders, beste vrienden, bazen en coaches te ondersteunen met de tools die we nodig hebben, en om vooruitgang te boeken in het maatschappelijk bewustzijn dat we wensen.

 

Diversiteit, maakt een groep sterker. Neurodiversiteit betekent dat verschillen gevierd moeten worden, niet onderdrukt, maar geoptimaliseerd en dat iedereen even welkom is op het feest. Laten we van deze wereld een betere plek maken, een plek voor ons allemaal.

 

De Stichting Neurodiversiteit is opgericht op 15e van februari 2018 (de dag na Valentijnsdag), met Tjerk Feitsma als oprichter, Omotola Bolarin als CTO, Lana Jelenjev en Eleonora Spagnuolo als bestuursleden. Autisme is onze eerste onderzoeksfocus. De stichting is opgericht om de hiaten te overbruggen, ten dienste van neurodivergenten, hun ouders, beste vrienden, bazen en coaches. We staan open voor samenwerking, co-creatie, consultancy, informatieverspreiding, innovatie, educatieve partnerschappen en belangenbehartiging om een toekomst te bevorderen die even welkom is voor alle hersentypes.

 

Over onderzoeksconsortium: The ATHENS Initiative

Het "Athens Initiative" is de naam van een onderzoeksconsortium dat is gestart door de in Nederland gevestigde "stichting Neurodiversiteit", sociale impactorganisatie 2Tango en Machine Learning Company Coordinature. Het nodigt programmeurs en bouwers op en buiten het spectrum uit om tools te bouwen om gelijkheid, zelfbeschikking, zelfbeheer en sociale verbindingen voor neurodivergenten te creëren. Het belangrijkste project op dit moment is het Signs-project, dat een nieuwe neurodivergent-vriendelijke gebarentaal, een zelfmanagement-app en een virtuele assistent creëert om sociaal overleven te ondersteunen.

 

En jij?

We staan open voor medewerkers en bijdragers. Als er een reden is, willen we met je praten, laat het ons weten: stuur ons een bericht.

Als je ons leuk vindt, zoals wij, bAls u net als wij bent, doe dan mee, dit is uw uitnodiging.

 

 

NEEM CONTACT OPZIE ONZE TIJDLIJN
nl_NLDutch