De Stichting wordt ondersteund door een Leiderschapsteam, Teamleden & Vrijwilligers en Ambassadeurs. 

Leiderschaps team

Tjerk Feitsma - Neurodiversity Foundation

Tjerk Feitsma

Directeur / Oprichter / Drs

Tjerk Feitsma is een neurodivergente impactondernemer die van de wereld een betere plek wil maken. Overtuigd van de stelling 'Diversiteit is Kracht', heeft hij prototypes gemaakt en oplossingen gebouwd om gelijkheid, interpersoonlijke verbinding en zelfmanagement te creëren voor neurodivergenten in een neurotypische samenleving.

profiel foto Neurodiversity Foundation

Lana Jelenjev

Voorzitter Bestuur / Mede-oprichter NEA / Docent / Community Alchemist

Lana Jelenjev is onderwijsadviseur voor internationale organisaties en scholen. Ze geeft training en ondersteuning op verschillende gebieden die verband houden met curriculumontwerp, projectplanning en persoonlijke ontwikkeling.
Haar achtergrond in het gezinsleven en de ontwikkeling van kinderen, samen met haar certificeringen voor hoogbegaafd en getalenteerd onderwijs, leesinstructie en het zichtbaar maken van denken, heeft haar passie gevormd voor het creëren van een cultuur van leren en betrokkenheid.
Ze is een moeder van twee kinderen en een liefhebbende partner voor haar man. In haar vrije tijd schrijft ze gedichten en maakt ze geleide meditaties.
Lana brengt naar haar eigen bedrijf Co.LAB haar talent om naar het grote geheel te kijken en dit zichtbaar te maken in bruikbare stappen, plus haar liefde voor het bouwen van sterke, ondersteunende gemeenschappen. Lana is bestuurslid van de Stichting Neurodiversiteit.

Ana Maldonado

Bestuurslid / Drs

De afgelopen 10+ jaar heeft Ana in internationale omgevingen gewerkt in multidisciplinaire teams, waarbij ze klantbehoeften en zakelijke vragen vertaalde naar (R&D) oplossingen met een innovatieve twist.
Haar wetenschappelijke passie ligt bij onderzoek, innovatie en datawetenschap, om betekenis te geven aan gegevens en om ontdekkings- en optimalisatieprojecten van industrieel belang te ondersteunen.
Haar menselijke passie ligt in het opbouwen van verbindingen, langdurige relaties en partnerschappen, om complexe problemen op te lossen en bedrijven en individuen te helpen hun doelen te bereiken.

Saskia Wenniger - neurodiversity foundation

Saskia Weniger

Mede-oprichter NEA / Educator / Leiderschap

Saskia is een creatief teamlid dat bijdraagt aan projecten die neurodiversiteit op scholen bevorderen, zoals het My Amazing Brain Project. Haar focus in haar werk ligt op het aanpakken van de kern van het probleem, de niveaus van aantrekkelijkheid en plezier en het vermogen om besluitvorming en reflectie te ondersteunen.

Ambassadeurs team

Saskia Buma

Saskia Buma

Ambassadeur / Adviseur

Saskia Buma is autisme-expert en trainer in autismebewustzijn en neurodivers gedrag. Ze heeft een breed netwerk en ervaring te bieden. Ze lobbyt namens jonge autisten, als moeder van een kind en als politiek activist. Ze is ook mede-oprichter van de Prikkelprofiel initiatief.

Suzanne Agterberg

Ambassadeur / Onderwijs

Suzanne Agterberg heeft 25 jaar ervaring als leerkracht, begeleider en autisme-expert in scholen en instellingen voor speciaal onderwijs. Ze traint leraren en schrijft 2 boeken over autisme. Ook is zij voorzitter van de expertgroep Autisme & Onderwijs van de Nederlandse Vereniging voor Autisme.

'Het verschil maken voor autistische kinderen' is wat Suzanne drijft. Het komt voort uit haar jeugd, waarin ze een 'ander' kind was dan de meeste anderen. Autisme speelt ook een belangrijke rol in haar eigen gezin. De combinatie van ervaring en expertise en onderwijskundige kennis stelt Suzanne in staat veel wijsheden, perspectieven en reflecties over 'anders' gedrag te delen. Zoals ze zelf zegt: 'Het gaat niet om het etiket, we moeten ons richten op wat het kind echt nodig heeft'.

 

Diantha Voskuijl

Ambassadeur / Sociale Media 

Diantha Voskuijl is een uitstekende ambassadeur voor Neurodivergents in Nederland en beheert de social media kanalen en hashtags van de stichting. Een van haar belangrijkste interesses is het laten zien van de grote waarde die vrouwelijke autisten de wereld te bieden hebben. We hopen haar stem te ondersteunen en wensen dat haar boodschap over neurodiversiteit en autisme door velen wordt gehoord en begrepen.

Roos Moesbergen

Ambassadeur / Talentscout

Roos Moesbergen is een aardige en creatieve vrijwilliger die het Neurodiversity Pride Day-project steunt. Ze kijkt in het leven van neurodivergenten en stelt hen in staat een deel van hun innerlijke wereld te laten zien aan de rest van de samenleving, bijvoorbeeld in audio-interviews of in een top 10 lijst van de beste kunst en poëzie van onze neurodivergenten.

Teamleden en vrijwilligersteam

Kees Heil

App ontwikkelaar / Samen Team

Kees is een geweldige programmeur die zeer analytisch is, enthousiast over technologie en open staat voor niet-conventionele oplossingsgerichte routines. Hij is zeer volhardend in het nastreven van technologische doelen en het behalen van resultaten. Hij is een scherp abstract denker en vormgever van adequate proces- & productmodellen. Een spectrumprofessional die ijverig werkt aan het Signs-project en tools bouwt voor een neurodiverse samenleving.

Wybe Zeyl

Webapp Ontwikkelaar / Samen Team

Wybe is een webprogrammeur die het coaching-app-project codeert. Hij is een probleemoplosser die elke dag nieuwe dingen leert. Zijn meest recente werk betreft de activity-matching software van 'Together', zowel voor gebruik in gesloten groepen als voor gebruik gericht op het brede publiek.

Wouter Grond

Ontwikkelaar / Samen Team

Wouter was een programmeur die werkt om het kunstmatige-intelligentieproject te ondersteunen. Hij heeft vaardigheden in PHP en is uitstekend in het vinden van patronen.

Bob van Richemont

Positie / Stride Team

Bob is een maker die de stichting ondersteunt met video- en visuele werken, voor Stride en de Neurodiversity Pride Day.

Rosalie Ekstein

Neurodiversity Pride Day Teamlid / Pride Team

Rosalie is de oprichter van het activistennetwerk in Nederland en is een actief en gewaardeerd teamlid in het Neurodiversity Pride Day-team.

Fabian van Buuren

Strateeg / Stride / Together Team / Pride Team

Fabian ondersteunt de stichting neurodiversiteit als strateeg voor het Together-project, het Stride-project en Neurodiversity Pride Day.

vrienden en voormalige bijdragers

 

Zij die ons in het verleden hebben gesteund en waar we nog steeds dankbaar voor zijn:

- Omotola Bolarin: CTO & hoofdontwikkelaar

Omotola Bolarin is een tovenaar en visionair als het gaat om het opstellen van technologie voor de toekomst. Het reverse engineeren van de denkpatronen van kunstmatige intelligentie, en daarmee voor de mens duidelijk maken hoe het voelt om een bot te zijn, is een van zijn passies.
Zijn kennis over automatisering, integratie en zijn persoonlijke perspectief kunnen de robots van de toekomst produceren en begeleiden om te doen wat de wereld van ze verlangt. Omotola bouwt samen met Coordinature de AI voor het 2Tango.Signs-project. 


- Eleonora Spagnuola: Creatief adviseur

Eleonora Spagnuolo was een veelzijdige professional met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van creativiteit, communicatie en branding.
Met een MA in Filosofie en een BA in Grafisch Ontwerp, combineert ze de wetenschappelijke benadering en haar praktische ervaring met creatief zijn voor de kost. In 2014 richtte ze The Creativity Project op, om creativiteit in al zijn aspecten te onderzoeken en mensen te begeleiden bij het uitdrukken van de fantastische werelden die in hun geest verborgen zijn.
Ze is een moeder van twee kinderen en vrouw van een getalenteerde filmmaker. Ze houdt van hardlopen en is verslaafd aan koffie, acrylverf en rockmuziek.
Eleonora brengt naar haar eigen bedrijf Co.LAB haar unieke kijk op het zijn van een zeer creatief persoon met een andere bekabelde geest, haar ervaring in branding en haar missie om creatievelingen te ondersteunen bij het uiten van hun unieke, rare zelf. Eleonore was bestuurslid van de Stichting Neurodiversiteit.


- Erik Post: Ontwikkelaar en Procesmanager erik post neurodiversity foundation

Erik was een onderzoeker die zich richt op machine learning en metacontextmodellering en was betrokken bij de onderzoeksvoorbereidingen. Hij is de officiële Liaison van de stichting voor de JADS-onderzoeksinspanningen in 's Hertogenbosch. Naast zijn technologische werkzaamheden ondersteunt hij de assistive tech hub met opdrachten op juridisch, financieel en strategisch gebied.


 - Szymon Maka: Productmanagerszymon maka neurodiversity foundation

Szymon Maka was als productmanager en strateeg bezig met 2tango.work en de taalcomponenten, maar vooral met de uitgaande communicatie van de organisatie. Hij wil ook graag de vele manieren verkennen waarop Signs & Mini.AI in de wereld kan worden verspreid.


 - Wouter Grond: Ontwikkelaar/Onderzoeker Wouter Grond neurodiversity foundation

Wouter was een programmeur die werkt om het kunstmatige-intelligentieproject te ondersteunen. Hij heeft vaardigheden in PHP en is uitstekend in het vinden van patronen.


 - Charell Bos: Extern Onderzoeker TU/e

Charell Bos deed onderzoek naar zelfdefiniëring en zelfcommunicatie van emotionele toestanden, ondersteund door de visionaire universitair docent Jelle van Dijk van de TUe, gespecialiseerd in Diversity Computing (DivComp).


 - Natalie Glomsda: extern onderzoeker UvA 

Natalie Glomsda deed onderzoek naar de 'stem' van 'kleine zus Mini.AI', en naar de interventies die werden voorgesteld na een gedefinieerde staat van zijn en staatsverandering.


 - Kevin Ho: extern onderzoeker bij HVA kevin ho neurodiversity foundation

Kevin Ho was een briljante collega van de zaak, die onderzoek deed naar neurodivers begrip in gesprekken tussen werkgever en werknemer in het 2Tango.Work-project. Hij heeft een sterk ontwikkeld niveau van integriteit en gebruikt zijn analytische vaardigheden als een van de kernbouwers onder de 'gespreksstrategieën'-modus in Mini.AI. Naast zijn technologisch onderzoekswerk ondersteunt hij 2tango.together bij het optimaliseren van de gebruikerservaring.


 - Renske Pertijs: Extern Onderzoeker & Logopedist

Renske deed onderzoek naar use-cases van Signs voor gesprekken met ouders, leerkrachten en beste vrienden. Zij is aspirant-logopediste met toegevoegde kennis op het gebied van TOS (taalontwikkelingsstoornis) aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven.


 - Esti van Raak: Extern Onderzoeker & Logopedist

Esti deed onderzoek naar usecases van Signs voor gesprekken met ouders, leerkrachten en beste vrienden. Ze is een speelse maar vastberaden afstuderende logopediste met een interesse in kindvriendelijke communicatie.

 - Charlotte Albertini: Extern Onderzoeker & Logopedist

Charlotte was goed geïnformeerd over zowel autisme als gebarentalen en gebruikt haar talent om onderzoek te doen naar usecases van gebaren voor gesprekken. Zij is aspirant-logopediste aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven.

- Signsgame team: Extern onderzoeksteam van Fontys

Dit team was bezig met het ontwikkelen en onderzoeken van prototypes voor snel begrip en gebruik van de gebarentaal door middel van gamified learning. Ze zijn een heel slim en uitgebalanceerd team en we hopen dat hun innovatie nieuwe gebruikers door de eerste stadia van het gebruik van de autistische gebarentaal genaamd Signs zal leiden.- Dominique de Brabander

Dominique was een gespecialiseerde programmeur en bouwde supercomponenten voor de technologische projecten. Hij heeft kennis van veel verschillende technische vaardigheden en leidt enkele van de belangrijkste keuzes in software en gegevens met betrekking tot het Mini.ai-project. 


- Niels Mokkenstorm

Niels was een kernlid van het Athens Initiative en werkt aan de meer geavanceerde codificaties en functies die nodig zijn voor onze digitale levensondersteunende systemen. 


- Youp Mickers

Youp was een programmeur met een specifieke interesse in beweging en wiskunde. Voor de Gebarentaal ondersteunt hij bij het interpreteren van gebarentaal en bewegingen van gebruikers, om deze om te zetten in communicatieve boodschappen.


- John Scholtzprofiel foto Neurodiversity Foundation

John Scholt was een gewaardeerd extern adviseur van de 2Tango organisatie & Neurodiversiteit. John is een geweldige ondernemer met een brede vaardigheden, die helpt met advies en coaching.

nl_NLDutch