.

ND Pride 2018

18 juni 2018 is de eerste editie van de Neurodiversity Pride Day. deze dag van trots is in het leven geroepen door & voor neurodivergenten, om de uniciteit van neurodivergent te vieren, en hoe ieder van ons "vindt", zoals autisten, adhders, dyslectici en nog veel meer, om schoonheid toe te voegen aan een verder neurotypische samenleving. ND Pride Day is een dag om je neurologische andersheid te omarmen en je te verheugen over hoe deze verschillen de wereld een mooiere plek maken voor ons allemaal. 

Het programma voor ND Pride 2018:

Hoofdevenement

We hebben een hoofdevenement in Rotterdam, Nederland. Iedereen is welkom voor eten, bijeenkomsten, toespraken en live vieringen.

Neurodiversiteit Keynote van het jaar

Elk jaar vragen we een gedurfde pionier om te spreken over Neurodiversiteit. In 2018 werd de eerste "Neurodiversiteitsrede" gedeeld door Tjerk Feitsma, en de schriftelijke transcripties ervan worden gedeeld in de Keynote-kamer

Neurodivergente waarderingskaarten

We hebben allemaal neurodivergenten om ons heen, die we liefhebben, bewonderen of veel goeds wensen. Om ze te laten weten, sturen we 'ND Appreciation-postkaarten' naar andere neurodivergenten. En JA, je kunt ze ook naar jezelf sturen.

Uit de kast komen als neurodivergent

Om jezelf als Neurodivergent aan de wereld te laten zien, is moed nodig. Er is misschien moed voor nodig. Maar misschien is dit jouw dag om jezelf van het masker te bevrijden en je authentieke aard te accepteren.

Co-vieringen en support

Onze eerste editie is vrij bescheiden; 'we hebben dit'. Onze vurige wens is om een nieuwe wereldwijde traditie te smeden, en daarvoor zijn vele, vele 'vrienden' nodig die deze droom samen vieren en steunen. Er zullen nog veel meer manieren zijn om de vieringen in de volgende jaren te ondersteunen.

You Time - moment voor zelfreflectie

ND Pride gaat meer over JOU dan over wie dan ook. Als er iets is dat je vandaag wilt doen, raden we een moment aan om na te denken, voor ieder van ons neurodivergenten. Om te onthouden wat we de wereld brengen. Om te glimlachen, wetende dat het veel is.

ELKE NEURODIVERGENT EN ALLE NEUROTYPEN VIEREN.

De ND Pride Day is opgericht door neurodivergenten, gemaakt voor ALLE andere meurodivergenten, om zichzelf en alle andere ND's in hun wereld te vieren.

De Neurodiversity Foundation is de hub voor organisatoren over de hele wereld, als de eerste oprichters, maar meerdere organisaties organiseren internationaal.     

Pride Stands Together.

In ND Pride hebben we een dag gecreëerd voor ALLE neurodivergenten, zoals dyslectici, Adhders, Tourettians en nog veel meer. ND Pride is voor ons allemaal, het is onze dag.

We zijn geïnspireerd door anderen, maar we zijn niet direct verbonden met andere pride-bewegingen zoals LGTBQIA+pride, Mad Pride of Autistic Pride. We staan achter ze, we ondersteunen ze, maar we zijn verschillende initiatieven, met ieder een eigen missie.

GEMAAKT DOOR&voor NEURODIVERGENT. Iedereen is welkom

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de ND Pride-vieringen, inclusief NT-bondgenoten. En als je je aan 'De 3 regels' houdt, kan elke Neurodivergent ook zijn eigen activiteit creëren. Neurotypische mensen kunnen samen met Neurodivergent ook activiteiten organiseren.

We verwelkomen ook partners, de meesten zijn gemeenschapspartners zonder winstoogmerk, maar we staan ook zakelijke partners toe die banen en toekomstperspectieven voor neurodivergenten kunnen creëren.

 

Over de Neurodiversity Pride Day 2018:

Thema: Doe waar je slap van wordt

neurodiversity pride day 2018 neurodiversiteit autistic pride day

Neurodiversity Pride Day NL 2018, thema: Celebrating Neurodivergent Uniqueness

 

NEURODIVERSITY PRIDE DAY – Neurodivergent uniekheid vieren

In deze wereld zijn er geen fouten, alleen variaties. We zijn hier allemaal met een reden, en er is een eigenaardige schoonheid die de vorm van de meerderheid te boven gaat. Het is dan ook met grote trots dat we op 18 juni 2018 in de stad Rotterdam, voor de allereerste keer in ons land, neurodivergent uniekheid vieren, samen met neurodiverse families in Nederland. Tijdens het evenement zullen er toespraken en drankjes zijn, en we groeten degenen die ons hebben geaccepteerd, gewaardeerd of gesteund zoals we werkelijk zijn. Degenen die ons hebben geholpen de mallen en de maskers te doorbreken. Degenen die ons hebben geholpen, accepteren onszelf. Degenen die ons steunen, 'in flappy zijn'.

neurodiversity pride day - neurodivergent narwhal flappy - from ed wiley library - neurodiversity foundationHet is een dag van 'neurominority pride', om sterk te staan en de uniciteit die we zijn te markeren. Trots omdat we precies zijn wie we zijn, in een wereld die ons misschien niet begrijpt. Een wereld die anders aanvoelt dan wij, maar die nog steeds ons eigen huis is, en het huis van degenen van wie we houden. Het is dag om te kiezen voor liefde, om te kiezen voor verbinding, om te kiezen voor (zelf)acceptatie. Om helderder te schijnen, ongeacht de moeilijkheden waarmee we werden geconfronteerd.

neurodiversity pride day narwhals neurodivergent original by ed wiley library

Neurodivergente narwallen vieren feest!

En voor sommigen is het een dag om naar buiten te komen, om te ontmaskeren, om het verbergen te beëindigen en jezelf aan anderen te onthullen. Het is een dag om neurodivergenten zoals, of anders dan jij, te waarderen voor wie ze werkelijk zijn. Het is ook een dag van dankbaarheid, waarop we degenen eren die ons hebben geholpen om te komen waar we nu zijn.


Het evenement is een dankbetuiging aan degenen die ons hebben gesteund, en ter voorbereiding van een wereldwijd Neurodiversity Pride-evenement, waarvoor we ASAN, ANI & AE openlijk uitnodigen om zich de komende jaren bij ons en AF4 aan te sluiten.


Toespraken van Tjerk Feitsma, Lana Jelenjev, Omotola Bolarin en Eleonora Spagnuolo. Als je spreker of presentator wilt zijn, stuur de stichting dan een bericht via het contactformulier. De toegang is gratis voor iedereen.


Neurodiversity Pride Day Banner

NP-dagbanner

 

Steun ons? Een manier is om dit te gebruiken
Facebook-banner
 of dit profielfoto om de acceptatie van deze dag in onze collectieve kalender een boost te geven.

NP-profiel


Voor deze stichting, voor dit allereerste evenement, eren wij als team het Cor Wit Fonds met hun gulle gift van 200.000 om onze onderzoeksprojecten over autistische communicatie te financieren. Ook eren we specifieke personen die ons hebben geholpen op onze weg naar inclusie of begrip. Degenen die ons iets nieuws hebben geleerd. Degenen die ons iets lieten zien dat we moesten zien, door zelf iets geweldigs te zijn, een specifieke levensles in te pakken om te onthouden en te integreren in onze dagelijkse keuzes, ons indirect te helpen onze stem te vinden als een collectief, terwijl het groeit, in aantal, in kracht , en in decibel;

Marie-Jose van den Boogaard (KPN) Michael Amiable (MCF), Rob Basjes (Abena), Peter Seuntjens (PHS Fund), Daan Beukers (Authentict), Peter Brouwer (Autitalent), John Scholtz (consulting), Gigi Wang (ACE ), Sjoerd van der Maaden (Specialisten), Rens Stavorinus (KPN),
Online Afdeling (010), Michiel Willems (H1), Jelle Dijkmans (TU), Aleksandr & Fons & Dennis (Gents), bestuur SHC & partners (SHC), Ruben Habraken (Ece) het voltallige bestuur van Cor Wit Fonds (CWF) , Samsung en de Neurodivergent Narwhals (en allemaal bij de Ed Wiley Autisme Bibliotheek).

Over ND Pride 2020

Op 18 juni 2020 vieren we de Neurodiversity Pride Day in Nederland.”Vier je eigen feest” is het thema van dit jaar en betekent; om jezelf te vieren, om degenen zoals jij te vieren en om op je eigen manier te vieren.

Neurodiversity Pride Day is de derde viering van de waarde van mensen met verschillende soorten geesten. Het wordt elk jaar op 18 juni georganiseerd om de acceptatie, integratie en waardering in de samenleving te ondersteunen van mensen die het meest anders zijn dan de meeste anderen. En ook om een dag te hebben om je eigen brein te vieren, en hoe jouw uniekheid de wereld ten goede komt. We hebben allemaal iets geweldigs bij te dragen, en op deze dag nodigen we iedereen uit om te laten zien of te voelen waar ze trots op zijn!

Onder de activiteiten op de dag zal er de traditionele jaarlijkse zijn Neurodiversiteitsrede. Er zullen interviews zijn met neurodivergenten. Met experts wordt gesproken over een neurodiverse toekomst in post-coronatijden. Er zijn workshops voor leerkrachten, kinderen en ouders. En er zal een ontmoeting zijns met workshops over het omarmen van verschillen.

nl_NLDutch