Internship Academy

Academy medewerker

We zoeken iemand om ons team hierin te versterken, en ons te helpen met de voorbereidingen en de (online) communicatie te verbeteren.

 

Als academie medewerker, zoek je mogelijkheden om de doelen te ondersteunen. Hierbij heeft het team de wens om:

 • Gratis cursussen aan te kunnen bieden, die gemaakt zijn door educatieve professionals. 
 • Betaalde cursussen aan te kunnen bieden, die gemaakt zijn door educatieve professionals. 
 • Panel discussies en expert talks te organiseren via de NeuroEmergence gathering & community.
 • Content publiceren op het platform en kanalen van de academy. 
 • Een internationale training te organiseren in 2023 met EU partners.

WAT VRAGEN WE

 • Je bent hbo- of wo-student of afgestudeerde die opzoek is naar een stage met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Als je een andere opleiding hebt, horen we graag waarom je toch de beste kandidaat bent;
 • Jouw opleiding heeft te maken met educatie, events, marketing, journalistiek. Als je een andere opleiding hebt, moet je kunnen aangeven waarom je toch de beste kandidaat bent of waarom je opleiding aansluit;
 • Je hebt talent voor planning, communicatie en praktische zaken regelen. En je bent capabel in het aan kunnen geven wat je kan doen qua taken, en waar je goed in bent wegens je aanvullende talenten;
 • Je schrijft vlot en correct Nederlands, aangepast aan het medium en het publiek. Als je dyslectisch bent, is dit geen probleem, maar moet je dit wel aangeven in je sollicitatiebrief zodat we daar rekening mee kunnen houden;
 • Je moet engels kunnen spreken en lezen, omdat de helft van onze projecten en medewerkers geboren zijn in een land waar Nederlands niet de voertaal is.En ook omdat de taal van het project meestal de engelse taal is. 
 • Je hebt interesse in het gebied van educatie.
 • Je kan samen werken met teamleden, maar je bent ook in staat om verantwoordelijk om te gaan met veel vrijheid en je bent daarin ook in staat om zelfstandig te kunnen werken aan taken. 

Stichting Neurodiversiteit realiseert projecten om de brug te slaan tussen mensen met verschillende breinen, in de overtuiging dat de mooiste toekomst er een is waarin er ruimte is voor iedereen, ongeacht wat voor brein je hebt. We zijn een relatief kleine stichting (inclusief vrijwilligers ongeveer 25 personen) met grote ambities. Onze organisatie bestaat uit drie elkaar versterkende takken: Innovatie, Organisatie en Educatie.

Qua innovatie, ontwikkelen we een nieuw type robot /hand-gebarenmessenger dat helpt in neurodiverse communicatie in families; Mini.ai & Family Signs

Qua Organisatie, organiseren we jaarlijks de Neurodiversity Pride Day, ondersteunen we Brain Awareness Week met activiteiten, en voeren door het hele jaar ‘acceptatie, inclusie & appreciatie campagne’ via social media. 

Qua Educatie, heeft de stichting de Neurodiversity Education Academy opgericht, die cursussen en trainingen geeft voor professionals in het veld, waaronder ook veel leraren. Het doel van de Academy is om scholen en klaslokalen meer neurodivers-vriendelijk te maken.  Ook de magazine My Amazing Brain, online webinars, en de app Brainy, horen hierbij.

OVER JE SOLLICITATIE

Stichting Neurodiversiteit is een Nederlandse organisatie waarbij iedereen verschillend is, zodat ieders kwaliteiten ook goed ingezet kunnen worden. Er is geen bevoordeling of benadeling op basis van culturele oorsprong, huidskleur, seksuele en/of gender oriëntatie of religieuze insteek of iets dergelijks. We streven hierbij naar diversiteit binnen het team, en verwelkomen medewerkers van alle neurotypes. Wel houden we van doorzetters, van lieve mensen, van mensen met een intrinsieke motivatie, van mensen die verantwoordelijkheid nemen in hun taken, en van mensen die binnen teamverband ook zelfstandig aan hun taken kunnen werken.  

SOLLICITATIES EN PROCEDURE

We hebben geen deadline voor deze stageplek, maar we raden je aan zo snel mogelijk te reageren. Als je graag stagiair wordt, moet je het onderstaande formulier invullen of naar info@neurodiversiteit.nl de volgende dingen mailen:

 • Een motivatiebrief schrijven (vertel ons waarom je dit wilt doen, en ook wat je kan doen, en waarbij je denkt goed bij te kunnen dragen). Geef hierbij ook praktisch aan wat de starttijd, duur en aantal werkuren van deze stage kan zijn. 
 • Een CV (zodat we iets meer begrijpen over wie je bent)

Als er geen functie bij zit, maar je denkt toch een grote bijdrage kunnen leveren aan de projecten van de stichting, of aan de technologische projecten van het Athens Initiative, mail ons gerust.

Het is in dat geval voor ons belangrijk, om te weten welke bijdrage je zou kunnen doen, of welk project of taak je goed zou kunnen ondersteunen. 

 

 

en_USEnglish