2Tango starting to work together with Authentict with Maryse, Kees, Tjerk and Peter

11 2016 - Eerste samenwerking met mede-autisten

2Tango ontmoet Danny Beukers om de 2Tango.Signs zelfmanagement-app voor autistische communicatie te pitchen. Hij had Authentict opgericht, een organisatie voor autisten om in harmonie te kunnen werken. Een van de programmeurs, Kees Heil, is erg benieuwd naar het project en wil het coderen. Hij werd ondersteund door Peter en Maryse, maar Kees deed al het werk.

Dit was een heel belangrijk moment voor 2Tango, omdat we in Kees de steun hadden die we nodig hadden om verder te gaan met het 2Tango Signs-project. De samenwerking met Kees was zo prettig, dat hij een vaste kracht in onze organisatie werd en vele belangrijke functies voor Signs opstelde. Authentict ging maanden later failliet, met veel goodwill en veel mensen die applaudisseerden voor dit inspirerende initiatief, die allemaal wilden dat deze organisatie succesvol zou zijn, maar nog steeds vasthouden aan lucratieve opdrachten waarmee de organisatie haar rekeningen zou kunnen betalen. Goodwill, zei Danny, zal de rekeningen niet betalen, je moet beter je best doen.

Het faillissement van zijn eerste partner en rolmodel maakte een diepe indruk op Tjerk; om tijdens de voorbereidingen van het ATHENS-initiatief er absoluut zeker van te zijn dat we een manier vinden waarop het product financieel haalbaar is op de markt en veilig tijdens het produceren, want we zouden de technologie bouwen voor de komende jaren.

 

nl_NLDutch