Neurodiversity In Business Nederland

Een community voor organisaties om de toegevoegde waarde van neurodiversiteit en neuroinclusiviteit te benutten.

Word LidVoordelen lidmaatschap

Neurodiversity In Business Nederland (NiB-NL) is een community voor organisaties om de toegevoegde waarde van neurodiversiteit en neuroinclusiviteit te benutten.

Word LidVoordelen lidmaatschap

Neurodiversiteit als meerwaarde van je organisatie

Neurodiversiteit is een actueel maar vaak onbegrepen onderwerp. Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde en willen willen neuroinclusief worden. Maar hoe wordt je neuroinclusief? Waar moet je beginnen? En wat werkt nou echt om ook neuroinclusief te blijven?

 

NiB-NL is er om te helpen! Een community voor organisaties om best practices te delen bij het werven, behouden en versterken van neurodiverse werknemers. Onze missie is eenvoudig: We willen werkgevers helpen meer neuroinclusief te worden en bewustzijn creëren om echte verandering te bewerkstelligen. Werkomgevingen creëren waar neurodivergente hun unieke vaardigheden optimaal kunnen inzetten, ten voordelen van het individu, de werkgever en de maatschappij.
NiB-NL is onderdeel van NiB global. NiB werd in 2021 opgericht door Dan Harris in het Verenigd Koninkrijk, en heeft in zijn eerste jaar enorm veel succes geboekt. Het heeft meer dan 400 organisaties als leden en is door de burgemeester van Londen erkend als een belangrijke partner om van Londen de neurodiverse hoofdstad van de wereld te maken.

“Ultimately, NiB’s goal is to improve the working lives of neurodivergent people, helping to unlock the unique and innovative contribution they can bring to the business world and society”

NiB Founder Dan Harris

Word lid

Lid worden brengt geen enkele financiële verplichting met zich mee. U wordt wel gevraagd om de Neurodiversiteitspledge te ondertekenen, waarmee u zich ertoe verbindt een neurodiversiteitsvriendelijke werkgever te worden. Een cultuur opbouwen waarin neurodiversiteit niet enkel een modewoord is, maar een realiteit

Business Partner

Bedrijven of ondernemingen die zich willen richten op het bouwen van neuroinclusieve werkplekken binnen hun eigen bedrijf.

HET TEAM

Wij zijn een team van experts op het gebied van neuroinclusie in Nederland. We werken samen om aan één doel te werken:de kracht van neuroinclusie naar de Nederlandse werkplek brengen.   

Tjerk

Feitsma

VP Relations 

lANA

jeLENJEV

VP Community 

sTEPHANIE

rABER

VP Strategy 

georgia

KYRIAkopouloS

VP Business 

Signatories NiB-NL

Nieuws

FAQ

 

Hoe maak ik contact met NiB-NL

Neem contact op met NiB-NL om stappen richting een neuroinclusieve organisatie te bespreken.

Wat is onze missie?
Het Informeren, samenwerken en creëren rond een gemeenschappelijk zakelijk begrip van neurodiversiteit.

Het zakelijk potentieel van neurodivergente medewerkers faciliteren en gemakkelijker maken voor neudivergenten om werk te vinden en te slagen in hun carrière.

Wat is onze visie?
  • Een platform creëren voor neurodivergenten om hun loopbaanaspiraties te verwoorden en vooroordelen weg te nemen.
  • Organisaties ondersteunen bij het identificeren en benutten van de belangrijkste vaardigheden en sterke punten van neurodivergente werknemers
  • Het beste van neurotypische en neurodivergente denkwijze te combineren om sterkere, innovatieve en gelukkigere werkculturen op te bouwen.
Wat is Neurodiversiteit?

Neurodiversiteit gaat over de verschillen in de manieren waarop wij denken, bewegen, handelen, communiceren en informatie verwerken. Alle mensen verschillen qua neurocognitieve vaardigheden. Iedereen heeft zowel talenten als dingen waar hij moeite mee heeft. Voor sommige mensen is de variatie tussen die sterke punten en uitdagingen echter groter, wat voordelen kan opleveren maar het kan ook leiden tot hindernissen en uitdagingen.      

Neurodivergenten hebben de neiging sommige dingen heel gemakkelijk te vinden en andere dingen juist erg moeilijk, in vergelijking met neurotypici. Dit leidt meestal tot inconsistente prestaties op school of op het werk.

Neurodiversiteit kan een concurrentievoordeel opleveren wanneer de personen zich in de juiste omgeving bevinden en gebruik maken van hun sterke punten, in plaats van voortdurend te proberen uitdagingen te overwinnen. Om dit te bereiken moeten we neuroinclusieve werk- en leeromgevingen creëren die de belemmerende factoren verminderen en de diverse capaciteiten versterken.

Wat zijn de voordelen van neurodiversiteit in mijn organisatie?

Wanneer werknemers zich niet op hun gemak voelen om hun volledige zelf naar het werk te brengen, missen we veel meer dan hun sprankelende persoonlijkheid. We verliezen de creativiteit, het kritisch denkvermogen en de vindingrijkheid die hand in hand gaan met veiligheid. Geen psychologische veiligheid, geen risico’s nemen. Geen risico’s nemen, geen innovatie.

 

Neurodivergenten brengen vaak een uniek perspectief, creatieve inzichten, patroonherkenning en een uitstekend probleemoplossend vermogen mee. Door neurodiversiteit te omarmen kunt u uw talentenpool uitbreiden en er tegelijkertijd voor zorgen dat u mensen in huis haalt die iets nieuws kunnen toevoegen aan uw bedrijfscultuur.

Wat kan NiB-NL voor ons doen?

NiB is een wereldwijd netwerk van mensen, organisaties en technologie die samenwerken aan een neuroinclusieve toekomst. Wij ondersteunen community-based oplossingen die zijn ontworpen om positieve impact te creëren op lokaal niveau en dat doen we door mensen te verbinden met informatie, middelen en elkaar zoals.

 

 

– Toegang to Online Workshops, webinars en kennisdocumenten voor al uw  werknemers. Zo krijgen alle werknemers toegang tot het NIB recourse hub.

 

  • Lokale ondersteuning en deskundigen. Ondersteuning bieden bij interne communicatie over ND-bewustzijn binnen uw organisatie en advies over mogelijke partners en lokale evenementen.

 

  • Lokale evenementen: Deze evenementen bieden u de gelegenheid om andere werkgevers en professionals te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in neurodiversiteit, en om te leren hoe zij hun eigen beleid inzake neuro-inclusie op hun werkplek hebben geïmplementeerd.

 

  • Lidmaatschap zal u helpen een zichtbare neuro-inclusieve werkgever te zijn.
Wij hebben een expert, trainer, spreker, workshopleider, keynote, mediator of coach nodig. Kunnen jullie helpen?
We organiseren regelmatig evenementen, zowel online als op locatie. We streven naar een verscheidenheid aan onderwerpen voor verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld voor HR-teams, managers en leden van de neurodivergente gemeenschap.

We hebben ook een blog die we regelmatig bijwerken met artikelen over onderwerpen die te maken hebben met neuroinclusie op de werkplek.

Wat voor events bied neurodiversity in business aan?

Bekijk de Event pagina voor meer informatie. 

Hoe is NiB onstaan?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur tincidunt mollis ante non volutpat. Nam consequat diam nec leo rutrum tempus. Nulla accumsan eros nec sem tempus scelerisque. Morbi tincidunt risus magna, posuere lobortis felis.

Wat is de Neurodiversity Pledge?

Door de positieve ND-pledge te ondertekenen, geeft u aan de ambitie te hebben om een neuro-inclusieve werkgever te worden.

We zullen u vragen uw activiteiten te rapporteren voor ons best practices evenement dat eens per jaar plaatsvindt. U krijgt dan de gelegenheid om uw plan voor neurodiversiteit te presenteren en te delen wat u tot nu toe hebt gedaan. Zo kunnen we van elkaar leren en samen verbeteren!

 

Voorbeelden van doelstellingen kunnen zijn

Ik zal stappen ondernemen om een neuro-inclusieve werkgever te worden door:

 

-Het geven van training over neurodiversiteit voor alle managers en supervisors.

– Een interne werkgroep op te richten

 

-Een veilige ruimte te creëren waarin werknemers hun behoeften en manieren om hen te ondersteunen kunnen bespreken

 

-Open communicatie aan te moedigen over de uitdagingen waarmee mensen met een ander brein worden geconfronteerd.

Kan ik als NiB-NL lid ook lid zijn van NiB Global?

Ja, dat kan!

Kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?
Ja dat kan! Stuur ons een mailtje en we zullen zorgen dat alle gegevens verwijderd zullen.

Contact

Neem contact op met NiB-NL via dit formulier

en_USEnglish