Select Page

Stageplek: Communicatiemedewerker, om te ondersteunen in onder andere social media en pride day voorbereidingen.

Stichting Neurodiversiteit heeft stageplekken beschikbaar voor 16 – 32 uur per week. Startdatum, rol en duur van stage bepalen we in overleg. 

We zoeken iemand om ons team hierin te versterken, en ons te helpen met de voorbereidingen en de (online) communicatie te verbeteren.

Als communicatiemedewerker, zorg je ervoor dat meer mensen in contact raken met onze inhoud en projecten op online media, denk hierbij aan taken als:

 • Social Media posts te bedenken, schrijven en plaatsen op onze kanalen.
 • Manieren bedenken om onze online zichtbaarheid te vergroten, te verbeteren, en kleine publiekscampagnes te bedenken.
 • Onze bekendheid in Nederland, en internationaal vergroten bij relevante organisaties en groepen. Je wordt hierin begeleid door een teamlid. 

Als communicatie medewerker, ondersteun je ook de voorbereidingen voor de komende Neurodiversity Pride Day. Dit is een dag van trots en viering van en voor alle mensen in Nederland met een neurologische variatie, als bijvoorbeeld Autisme, Ad(h)d of Dyslexia.

Als communicatiemedewerker, kan je gevraagd worden hier allround voorbereidende of uitvoeren taken voor uit te voeren. Taken worden vastgesteld in overleg. Dit kan te maken hebben met taken als;

 • Het selecteren van artiesten voor de ‘top 10’, en onderzoeken of zij een kunstwerk of dichtwerk willen exposeren op de dag zelf.
 • Contact houden met betrokkenen die iets willen bijdragen aan de dag
 • Informatie geven over de dag aan groepen en bedrijven die overwegen om mee te willen doen
 • Telefoontjes plegen naar gemeentes, en bekijken of een speech of soundbite mogelijk is.
 • Communicatie draaiboek in elkaar zetten als voorbereiding voor uitvoering op de dag zelf.

WAT VRAGEN WE

 • Je bent hbo- of wo-student die opzoek is naar een stage met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Als je een andere opleiding hebt, horen we graag waarom je toch de beste kandidaat bent;
 • Jouw opleiding heeft te maken met journalistiek, media, marketing of communicatie. Als je een andere opleiding hebt, moet je kunnen aangeven waarom je toch de beste kandidaat bent;
 • Je hebt talent voor fotograferen, afbeeldingen editen, video’s maken, tekst en beeldmateriaal bewerken en kunt de verhalen uit onze projecten vertalen naar online content;
 • Je schrijft vlot en correct Nederlands, aangepast aan het medium en het publiek. Als je dyslectisch bent, is dit geen probleem, maar moet je dit wel aangeven in je sollicitatiebrief zodat we daar rekening mee kunnen houden;
 • Je moet engels kunnen spreken en lezen, omdat de helft van onze projecten en medewerkers geboren zijn in een land waar Nederlands niet de voertaal is. 
 • Je hebt kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media. 
 • Je kan verantwoordelijk omgaan met veel vrijheid, en bent in staat ook zelfstandig te kunnen werken. 

OVER DE STICHTING

Stichting Neurodiversiteit realiseert projecten om de brug te slaan tussen mensen met verschillende breinen, in de overtuiging dat de mooiste toekomst er een is waarin er ruimte is voor iedereen, ongeacht wat voor brein je hebt. We zijn een relatief kleine stichting (inclusief vrijwilligers ongeveer 25 personen) met grote ambities. Onze organisatie bestaat uit drie elkaar versterkende takken: Innovatie, Organisatie en Educatie.

Qua innovatie, ontwikkelen we een nieuw type robot /hand-gebarenmessenger dat helpt in neurodiverse communicatie in families; Mini.ai & Family Signs

Qua Organisatie, organiseren we jaarlijks de Neurodiversity Pride Day, ondersteunen we Brain Awareness Week met activiteiten, en voeren door het hele jaar ‘acceptatie, inclusie & appreciatie campagne’ via social media. 

Qua Educatie, heeft de stichting de Neurodiversity Education Academy opgericht, die cursussen en trainingen geeft voor professionals in het veld, waaronder ook veel leraren. Het doel van de Academy is om scholen en klaslokalen meer neurodivers-vriendelijk te maken.  Ook de magazine My Amazing Brain, online webinars, en de app Brainy, horen hierbij.

OVER JE SOLLICITATIE

Stichting Neurodiversiteit is een Nederlandse organisatie waarbij iedereen verschillend is, zodat ieders kwaliteiten ook goed ingezet kunnen worden. Er is geen bevoordeling of benadeling op basis van culturele oorsprong, huidskleur, seksuele en/of gender oriëntatie of religieuze insteek of iets dergelijks. We streven hierbij naar diversiteit binnen het team, en verwelkomen medewerkers van alle neurotypes. Wel houden we van doorzetters, van lieve mensen, van mensen met een intrinsieke motivatie, van mensen die verantwoordelijkheid nemen in hun taken, en van mensen die binnen teamverband ook zelfstandig aan hun taken kunnen werken.  

SOLLICITATIES EN PROCEDURE

We hebben geen deadline voor deze stageplek, maar we raden je aan zo snel mogelijk te reageren. Als je graag stagiair wordt, moet je het onderstaande formulier invullen of naar info@neurodiversiteit.nl de volgende dingen mailen:

 • Een motivatiebrief schrijven (vertel ons waarom je dit wilt doen, en ook wat je kan doen, en waarbij je denkt goed bij te kunnen dragen). Geef hierbij ook praktisch aan wat de starttijd, duur en aantal werkuren van deze stage kan zijn. 
 • Een CV (zodat we iets meer begrijpen over wie je bent)

Als er geen functie bij zit, maar je denkt toch een grote bijdrage kunnen leveren aan de projecten van de stichting, of aan de technologische projecten van het Athens Initiative, mail ons gerust. Het is in dat geval voor ons belangrijk, om te weten welke bijdrage je zou kunnen doen, of welk project of taak je goed zou kunnen ondersteunen.

nl_NL_formalNL