Nominatie Neuroinclusieve Politicus Award

De Neuroinclusieve Politicus Award is een Nederlandse verkiezing waarbij de politicus wordt gekozen die op een positieve manier in de politiek heeft ingezet voor neurodivergente Nederlanders, of anderszins voor een maatschappij waarin elk individu, ongeacht zijn breintype, even welkom is.

Middels deze pagina kunt u een politicus in Nederland nomineren voor de Neuroinclusieve Politicus Award. De genomineerde kandidaten worden op 1 Maart 2021 bekend gemaakt.

Over de procedure:

Elke deelnemende politieke partij mag 1 politicus nomineren van de eigen partij, dit kan zijn:
– Een gekozen politicus, in de Tweede Kamer, waterschap, Provinciale Staten, Eerste Kamer of in de gemeenteraden.
– Een aspirerend politicus, die zich kandidaat stelt tijdens de komende Tweede Kamer verkiezingen op de kieslijst van de deelnemende partij. Nieuwe partijen die in Januari nog geen zetel peilden en geen gekozen politici hebben, zijn geen onderdeel van deze award.

De genomineerde politici worden online gevolgd door de juryleden, en positieve ontwikkelingen en uittingen worden gedeeld en toegejuicht, dit loopt tot Neurodiversity Pride Day, die plaats vind op 18 Juni 2021. Op 18 Juni, of in de week van 18 Juni, wordt bekend gemaakt door de jury wie de award gewonnen heeft, er wordt er een symbolische prijs uitgereikt aan de winnaar. Om eerlijkheid te garanderen, het risico op hacks te minimaliseren, en kleinere partijen een gelijkwaardige kans te geven, werken we niet met een ‘social voting’ systeem, maar werken we met een gekozen, anonieme, neurodivergente jury die de genomineerden online volgen.

Neurodivergente Nederlanders zijn tussen de 6 en 20% van de bevolking (afhankelijk naar welk definitie wordt gehanteerd), en omvatten o.a. dyslecten, autisten en individuen met een AD(h)D breintype. We zullen 2 weken voor de Tweede Kamer verkiezingen bekend maken welke kandidaten genomineerd zijn, zowel naar onze achterban, als op social media.

Hoe nomineert u iemand: U kunt dit nominatieformulier invullen.