Door onze werken aan autisten te presenteren, ondersteunen ze onze missie, ideeën en visie. En begrijpen dat er zelden naar hen wordt geluisterd, zelfs als hun mening wordt gevraagd, heeft een verandering in ons teweeggebracht. In 2017 besloot het initiatief zich aan te sluiten bij het ASAN-netwerk, met de slogan 'niets over ons zonder ons' en de oproep tot een inclusieve neurodiversiteit in de samenleving.
Een van de problemen waar we mee te maken kregen, toen we veel van onze autistische broeders en zusters ontmoetten, was het besef dat onze vroege prototypes van de autismevriendelijke gebarentaal en hoe deze gebruikt kon worden, bevooroordeeld waren om communicatieproblemen specifiek voor individuen op te lossen. die vroeger werden gecategoriseerd als Asperger & PDDnos. Het was dit besef; dat we niet alle autisten hielpen, dat ons niet zou verlaten, en dat we onszelf niet zouden moeten toestaan om die gemakkelijke weg te nemen. Het resulteerde in een spil, om meer en meer te focussen op neurodiverse vertaling, en nieuwe communicatie-opties te integreren die handig zijn voor individuen die geen schermen of complexe technologie kunnen gebruiken. Nieuwe manieren om te communiceren werden uitgevoerd in de Swipes, Shakes & Morsecode-functionaliteiten. Op deze manier kunnen we vertalen tussen meer typen en een meer inclusieve houding aannemen in onze aanpak.
Ook hadden de voorbereidingen voor de stichting een veel inclusievere aanpak om alle neurodivergenten te laten gedijen, met extra campagnes en schoolprojecten. Het belangrijkste technologische project zou gericht blijven op het eerst oplossen van het probleem voor autisten, omdat we de eersten waren die echt een kans hadden om het daadwerkelijk op te lossen.