Selecteer pagina

Stride - Samen de afstand afleggen om Neurodiversiteit te vieren

Op 18 juni 2022 begint de First Stride, waarbij meer dan 100 deelnemers fietsen om bewustzijn te creëren op Neurodiversity Pride Day. De deelnemers zijn personen met een neurodivergente geest, zoals autisten of dyslecten of mensen met ADHD, en hun bondgenoten en vrienden. De grootste groep, in samenwerking met de Stichting A-talent zullen in 2022 50 of 100 kilometer fietsen en tijdens hun reis neurodivergentvriendelijke organisaties bezoeken. Een tweede Pride-groep verzamelde zich via de Trots & Sport organisatie, starten in Amsterdam om Neurodivergent-leden van de LGTBQIA+-gemeenschap te ondersteunen bij het vieren van hun trots. Elke persoon 'Stride', zijn persoonlijke inspanning, wordt opgeteld bij het totaal, dat we opnemen met de Stride-app. Op Neurodiversity Pride Day hebben we getest met 'de eerste' tester, en de test was succesvol. In 2022 streven we naar een gezamenlijke prestatie van een rondreis om de maan: 10,921 kilometer.

Neurodiversity Pride Day 2022 Poster Stride

18 juni 2022

Neurodivergenten en hun vrienden zijn welkom om mee te doen, op de routes die reeds gepland zijn, of op je eigen route, op je eigen manier. Er zijn 10 manieren om mee te doen, zoals lopen, rennen, fietsen, maar ook bijvoorbeeld moonwalken mag natuurlijk ook. Hoe het werkt:

  • Je download de Stride app uit de Play Store of Ios App Store.
  • Na het inloggen kun je selecteren met welke activiteit je 'vooruit gaat' in je 'Stride' activiteit.
  • Dan druk je op de 'start'-knop wanneer je je activiteit, je Stride start.
  • In de app zie je ook het totale resultaat van alle deelnemers die vandaag meedoen. Want, zoals we dat mooi in het engels kunnen zeggen: "in our Neurodivergent Stride, we go the distance, together
en_GBEN