Sponsors en medewerkers

We zijn dankbaar dat we zoveel mooie activiteiten mogen hosten en ondersteunen, met zoveel neurodivergente vrijwilligers, content-creators en artiesten die ons hun kunde of hun werken geleend voor onze gezamenlijke viering op Neurodiversity Pride Day!

We zijn veel sponsors en bijdragers dankbaar voor de 2022-editie van Neurodiversity Pride Day, waaronder:

 • Alle vrijwilligers en sympathisanten van de Stichting Neurodiversiteit en haar netwerken, die hun inbreng gratis of tegen kostprijs delen met de wereldwijde community
 • Alle vrijwilligers en sympathisanten van de Neurodiversity Education Academy en zijn netwerk.
 • Ozone Universe – Via hun genereuze gift van cruciale Virtual Reality Meetup-software die nodig is voor het Virtual Event.
 • 2Tango organisatie met sociale impact – Via hun voortdurende technologische ondersteuning.
 • Cor Wit Fonds – Middels hun langdurige steun voor onze missie voor een inclusief Nederland
 • Bijeenkomen – Via hun geschenk van gratis diensten voor de Pride Week.
 • lussen – Via hun gift van gratis materialen voor Pride Week.
 • Stichting A-Talent – Met hun steun aan het Stride-project.
 • Harborn – Via hun ondersteuning bij het bouwen van de Stride App.
 • Boemerang bureau – Via hun partnerschap bij het organiseren van het Virtuele Evenement.
 • Via bureau- Met hun steun bij het organiseren van het virtuele evenement.
 • VSB Fonds – Middels hun steun voor deze dag via de Call for Inclusion.

Voor de editie 2021 zijn dit de sponsoren.

Technologiepartner:

Ozon heelal: Het Ozon universum, geleid door Jay Ess, is de belangrijkste technologische sponsor van Neurodiversity Pride Day, die onze digitale wereld, het 'Pride Universe', creëert en daarmee een ontmoetingsplek op Pride Day mogelijk maakt. Het is een grote gift en we zijn erg dankbaar dat we met zijn organisatie samen werken om een 'Pride Universe' te maken, waarin iedereen welkom is. Om dit te zien: bezoek het universum en bekijk zijn toespraak over virtuele werelden in de Education Room.

Christel Teurling: Zij werkt met en voor Ozone Universe. Christel ondersteunt Pride met haar Nederlandse technische kennis ter voorbereiding en hosting op de dag zelf. Zij is in de EU de belangrijkste persoon om mee te praten over virtuele werelden en hoe ze moeten worden opgezet. Om haar te zien: Christel zal in de Pride Universe zijn, om te hosten en te begeleiden op 18 juni.

2Tango: Dankbaar voor de bijdrage van het bedrijf met sociale impact aan Pride Day.

OneStream.Live: Dankbaar voor het gratis gebruik van hun producten tijdens de Pride-maand.

Contentmakers en bijdragers

Nathan McConnel: Dankbaar voor het werk op de Most Wanted-lijsten, die de Party Room of the Pride Universe zullen sieren. Om dit te zien: bezoek het Party Room

AutisticFeminine Dankbaar voor het Golden Moment 3D-model dat deze persoon heeft gemaakt.

Saskia Wenniger & Lana Jelenjev, Medeoprichters van de Neurodiversity Education Academy (NE Academy), hebben een sleutelrol gespeeld in educatieve projecten, zoals webinars voor docenten en studenten. Voor Pride interviewen ze fascinerende individuen voor de serie Growth Through Adversity. Om dit te zien: bezoek de Talks Room.

Suzanne Agterberg: Dankbaar voor haar aanbod van een inspirerende workshop tijdens Pride. Om dit te zien: bezoek de Education Room.

Mark van Treuren: Dankbaar voor zijn steun bij het opzetten van de gigantische reclameborden voor Pride. En dankbaar voor Ocean, voor het drastisch verlagen van hun prijsklasse voor onze viering. Bezoek hiervoor het Leidseplein in Amsterdam, of voor onze internationale gasten: zie het op Schiphol Airport.

Jury van de NIP Award: Dankbaar voor uw werk bij het beoordelen van de politici in Nederland en hun niveau van neuro-inclusiviteit in de politiek. Om dit te zien: bezoek de Award Room.

Jopie Lok: Dankbaar voor haar kunstwerken, gebruikt in Pride. Om dit te zien: bezoek de Pride Universe.

Ineke Masselink: Dankbaar voor haar werk aan de Countdown. Om dit te zien: volg de social media kanalen, of bezoek de Pride Universe.

Roos Moesbergen: Dankbaar voor haar werk in het vinden van Nederlandse Neurodivergente Kunstenaars en Dichters, die extra aandacht verdienen. Om dit te zien: bezoek het Pride Universe, bezoek de Artists & Poets Room.

Alle kunstenaars en dichters: Dankbaar voor hun bereidheid om een van hun werken te laten zien aan het publiek in Nederland en wereldwijd. Om dit te zien: bezoek de Artist & Poets Room.

Lisa Westerveld, Peter Kwint, Sylvana Simons, Rutger Schonis, Lilianne Ploumen & Rudmer Heerema: Dankbaar voor hun sprankelende en inspirerende voorbeeld aan alle andere politici in Nederland. Om dit te zien: check de Tweede Kamer En bekijk hun NIP Award nominatie interviews in de Award Room

Key Note Speaker (naam is nog geheim): Dankbaar om een van onze grootste helden te hosten voor de keynote van deze Pride Day. Om dit te zien: bezoek de Pride Universe, de keynote wordt LIVE gestreamd in de Keynote Room!

Mannus-boote: Nog steeds dankbaar voor hem ontdekking van de kernslogan van de dag: 'Vier je Eigen Feestje'. Om dit te zien: bekijk de posters van Pride Day.

Diantha Voskuijl: Dankbaar, voor haar ambassadeurschap van de dag en de stichting in het algemeen.

Kai Guiseppin: Dankbaar voor zijn eindeloos werk aan het Neurodiversity Pride Anthem met de Studiognomes, evenals aan zijn muzikale team voor het creëren van 'ons' hoopvolle deuntje. Om dit te zien: bezoek de You Room

Marije & Stijn Schenk: Dankbaar voor het werk van Marije bij het maken van het Neurodiverse Traits Game, en dankbaar voor Stijn om dat werk te ondersteunen.

DJ Supergroover & DJ Krishan: Dankbaar voor hun optreden in de Neurodiversity Pride Rave. Om dit te zien: bezoek de Party Room

Autivisme: Dankbaar voor het advocacy werk en het verzamelen van memes en het creëren van het autistische netwerk.

Valeria Perboni: Dankbaar voor de Synaesthesie kamer, een kunstwerk gericht op acceptatie, geestelijke gezondheid en neurodiversiteit, door middel van de taal van de kunst. Het zal in première gaan in Nederland voor een paar gelukkigen om Pride Day te vieren.

Helen Davies: Dankbaar voor de workshops die ze organiseert in het VK om Neurodiversity Pride Day te vieren

Ineke Masselink: Dank voor haar Pride Advent countdown posts gepubliceerd in de 30 dagen voor Pride Day.

Ayoa: Dankbaar dat Ayao een workshop organiseerde in de onderwijsruimte.

Broninhoud – redelijk gebruik:

In het universum hebben we ook inhoud gedeeld die door anderen is gemaakt, weergegeven onder Fair Use-voorschriften. Alle werken blijven eigendom van de oorspronkelijke eigenaren en waar mogelijk hebben we hun inkomsten of verkeer naar hun initiatieven ondersteund.

De gedeelde inhoud is afkomstig van onze eigen media, vrijwilligers, door de gemeenschap aangestuurde nominaties, het delen van belangenorganisaties, auteursrechtvrije en cc-beperkte modellen, transcripties, vrij beschikbare persfoto's en openbaar gepubliceerde video's van informatieve workshops of bewustmakingsevenementen.

Deze omvatten inhoud die is gemaakt door of bevat: Agony Autie, Neurodivergent Rebel, Kayla Smits, Amy, Kirsty Forbes, Amytest Schaber, Yo Samdy Sam, Vet Gezellig, Kristín Vilhjálmsdóttir, Ed Wiley Autism Lending Centre, het Tone it down Taupe-initiatief, Reframing Autsim, LRCS, AutisticTyping, Oolong, Melanie Ouimet, Aucademy, We are Spinks, Asan, Autism CRC, Exceptional Individuals en Tedtalks.

Hieronder vallen ook genomineerde en genoemde kunstenaars en dichters, zoals: Leonie Ruissen, Marije Zantinga, Julian Harmens, Vincent Oostrijck, Gershwin Bonevacia, Malon Bakker, Jonathan Griffioen, Anjo de Haan, Toon Lagas, Myrthe van Ruiten, Louise Wester, Daniel Metz, Annemieke Trip, Syle, Eleonora Spagnuolo, Bas Gaaraets, Esther Koster, Ivo Ketelaar, Karhang Mui, Wim T. Schippers, NeuroElfje.

Gedeelde inhoud – niet onder redelijk gebruik:

We hebben ook 3 audiobestanden opgenomen in het Pride Universe en konden niet begrijpen hoe we in een virtuele wereld met de auteursrechten moesten omgaan, dit zijn: een illegale recut van een Daft Punk-nummer, een remix van een nummer van Nicky Romero vs Avicci met Nooni Bao, en onze eigen bewerking of volledig nieuwe editie van een nummer uit 1968. Hoewel deze inhoud niet onder redelijk gebruik is, zijn we van mening dat, als ze het wisten, de oorspronkelijke makers zouden hebben gewild dat we hun werken op deze manier zouden gebruiken, Voor dit doeleinde.

Financiële partners

De Neurodiversity Pride Day wordt mogelijk gemaakt door genereuze niet-financiële bijdragen van iedereen die hierboven is genoemd, en nog veel meer individuen. Wat betreft financiële donaties danken wij:

Gemeente Amstelveen: Dankbaar voor de gift (subsidie) om de evenementen te ondersteunen.

Ondersteunende partners

We zijn dankbaar voor alle vrienden, organisaties, groepen of bedrijven die de informatie over Neurodiversity Pride Day met hun bemanningen delen.

Als jouw naam ook op deze pagina moet staan

Mocht je op de lijst moeten staan, laat het ons dan weten, zodat we je kunnen toevoegen. We hebben hard gewerkt om alle makers en vrijwilligers van inhoud te vinden, maar het Pride-universum is erg uitgestrekt en is afkomstig van verschillende paden. Als we je hebben gemist, help ons dan onze fout te corrigeren door een e-mail te sturen naar [email protected]diversiteit.nl.

Als je wilt bijdragen aan Neurodiversity Pride 2022 of aan het Pride Universe, of het Pride Universe wilt gebruiken om neurodivergents te ondersteunen

Als je op deze lijst wilt staan, of met ons wilt samenwerken, deel dan met ons hoe je Neurodiversity Pride Day wilt steunen door een e-mail te sturen naar [email protected].

en_GBEN