“Voeg je trotsactiviteit toe voor 2022 – Vier Je Eigen Feestje” 18 | 6 | 2022

Voeg je eigen activiteit toe aan Neurodiversity Pride Day

Meedoen met Neurodiversity Pride Day door je eigen activiteit te organiseren? Wat wil jij organiseren om 'je eigen feestje te vieren'? Een workshop? Lezing? Corona-veilige Bijeenkomst? Filmvertoning? Een mars door de stad? Kaarten sturen? Als alles kan, wat zou jij willen organiseren om je trots te tonen?Vier je eigen feestje!?”

Als je een activiteit wilt organiseren, vul hieronder het formulier in. Op die manier kunnen we jouw eigen activiteit ook toevoegen aan het programma voor de dag.

Jouw gegevens

Naam van je activiteit

*
Naam van het evenement. Bijv. verjaardagsfeestje

Wanneer

Van tot

Evenement of activiteit start om tot De hele dag

Dit evenement vindt elke dag plaats tussen de begin- en einddatum, waarbij de start- en eindtijd voor iedere dag gelijk zijn.

Waar

Naam van de locatie: *
Maak een locatie aan of start met typen om een eerder aangemaakte locatie te zoeken.
Adres:  *
Plaats:  *
Provincie: 
Postcode: 
Regio: 
Land:  *
URL: 

Locatie niet gevonden


Details

Evenementsafbeelding

Er is nog geen afbeelding voor dit evenement geüpload


Regels voor alle organisatoren

  • Geen sippe verhaaltjes: Pride Day, is de dag waarin we alle negatieve stereotyperingen, hoaxverhaaltjes, geneespraat, en gevoelens van slachtofferschap terzijde zetten, en de aandacht op iets anders te zetten. Dit is de dag om te voelen en tonen, waar we trots in zijn, wat bijzonder, uniek of geweldig is aan onszelf als neurodivergente individuen, of aan de neurodiverse samenleving als geheel. Dit is de dag voor (zelf)acceptatie, waardering & bewondering en voor inclusie. Het is geen dag voor zielige verhalen of aapjeskijkerij. Het is juist de dag, waarin we afscheid nemen van ervaringen van verouderde stereotyperingen en negativiteit in de samenleving, en met vrolijke vastberadenheid uitkijken naar een nabije toekomst waarin er gelijkwaardiger ruimte is voor iedereen.
  • Nothing about us, without us. Pride Day, wordt georganiseerd voor elk neurodivergent individu in Nederland, en wereldwijd, evenals voor alle 'allies', onze bondgenoten die het beste met ons voor hebben. Als je zelf neurotypische bondgenoot bent, of je dient een organisatie die de belangen behartigt van neurodivergenten, dan verwachten we van je, dat in de voorbereiding of uitvoering van je activiteit, er neurodivergente individuen onderdeel zijn van je team, of onderdeel van je viering. Dit kan als spreker, als organisator, als leider, als vrijwilliger en zelfs als bezoeker. Als je een activiteit organiseert voor anderen, maar neurodivergente mensen op geen enkele manier includeert in het proces, dan organiseer je waarschijnlijk niet iets dat daadwerkelijk met deze dag te maken heeft.
  • Wees inclusief.. Neurodiversity Pride Day heeft een specifieke focus, maar deze groep zit in elke laag, elk land, elke cultuur. Daarom steunen we indirect alle Pride groepen die 'good trouble' maken voor hun doelgroepen. We staan daarom ook discriminatie niet toe, in welke vorm dan ook, dus naast huidskleur, ook sexuele orientatie, gender orientatie, culturele afkomst of identiteit, etcetera. Als we strijden, voor de ruimt van onze eigen trots in de maatschappij, strijden we tegelijkertijd voor de trots van iedereen in onze schoenen. Neurodiversiteit, omvat iedereen, van elk neurotype, er is geen persoonlijke voorkeur of mening die dat simpele feit veranderd, we gunnen emancipatie aan iedereen, en staat derhalve geen ondermijnend en verouderde denkbeelden toe.

Over Neurodiversity Pride Day

Neurodiversity Pride Day is de wereldwijde viering van van mensen met een minder vaak voorkomend breintype, als bijvoorbeeld Autisme, ADHD of Dyslexie. Het wordt elk jaar op 18 Juni georganiseerd, om acceptatie, inclusie en waardering te stimuleren in een samenleving van mensen die neurotypisch anders zijn dan zijzelf. Het is een dag om de uniekheid van je eigen brein te vieren, en weer te voelen, hoe jouw eigen andersheid de wereld een mooiere plek maakt. We hebben allemaal, iets unieks en geweldigs te geven aan de wereld om ons heen, en op deze dag nodigen we iedereen uit daar extra aandacht aan te geven! Dit, is je uitnodiging, om een activiteit te organiseren op 18 Juni 2021, zoals een workshop, een corona-veilig dansfeestje, een tentoonstelling, een manifestatie, elk type activiteit die je kan bedenken om deze dag te vieren.

Stichting Neurodiversiteit, putte de inspiratie om deze dag te organiseren, uit de verschillende Pride initiatieven in de wereld. Zoals Autistic Pride, die in dezelfde week wordt gevierd. Zoals de Gay Pride Day, die in de zomer worden georganiseerd. We verwelkomen Nederlandse organisaties die deze dag mee willen vieren, deel willen nemen, activiteiten willen organiseren, of partner willen worden. In principe is iedereen welkom, die zich wilt houden aan de 3 voorwaarden voor het organiseren van een activiteit. Bij twijfel: neem contact op via pride@neurodiversiteit.nl.

 

en_GBEN