Samen Betatesten

Neurodiversity foundation pride day 2020 together teamDe Neurodiversity Foundation werkt al jaren samen met het in NL gevestigde social impact company 2Tango om met behulp van technologie betere en eenvoudigere manieren te onderzoeken om verbinding te maken, vriendschap te sluiten en te daten. Op basis van jarenlang onderzoek hebben we prototypes gemaakt om neurodivergenten te ondersteunen bij het maken van ontmoetingen met vrienden, familie, huisgenoten en zelfs daten. Onze belangrijkste vraag was: hoe kunnen we het gemakkelijker maken om een andere persoon uit te nodigen, te doen, wat we allebei leuk vinden om te doen en te zijn? We noemen onze nieuwste app die gebruikers ondersteunt bij het maken van uitnodigingen: Samen.

Vanwege corona konden we geen 'Live try-out' doen. Echter: Op Neurodiversity Pride Day stellen we ons testcentrum open voor 15 (nederlands sprekende) testers, die onze nieuwe Android-app willen uitproberenen steun ons door feedback te geven over hoe we de app nog beter kunnen maken. Ons werk is gericht op het creëren van de beste app voor neurodivergenten om vaker met anderen te ontmoeten die ze leuk vinden, op een manier die voor beide personen leuker is. Als het werk klaar is, willen we de neurodivergente gemeenschap van dienst zijn via haar vertegenwoordigende organisaties zoals de NVA.

Together is ontstaan met de vindingrijkheid van Kees Heil, Tjerk Feitsma en Wybe Zeyl. We bedanken ook al onze coderfriends en vrijwilligers in meer dan 20 offline verbindingsevenementen, waarbij we verschillende benaderingen uitproberen om de problemen op te lossen die we tegenkomen bij 'het maken van perfecte uitnodigingen zonder de stress ervan te ervaren'.

en_GBEN