Groei door tegenslagen

Lana Jelenjev, Saskia Wenniger en Tjerk Feitsma van de stichting Neurodiversity, voeren gesprekken met interessante en inspirerende individuen die een goede kennis hebben over het onderwerp groeien ondanks tegenslag. De lezingen worden gestreamd en op deze pagina gepubliceerd.

Talkhosts:

 

Groei door tegenslagen -Neurodiversiteit Pride Day 2020 

Overleg 1: Siena Castellon - 12:00 uur

Siena is een van de jongste bekende voorstanders van neurodiversiteit en komt uit Londen. Ze noemt zichzelf een 'wiskunde en natuurkunde nerd' en beweert dat haar hond de schattigste hond ter wereld is. Siena is ook neurodiversum: ze is autistisch, dyslectisch, dyspraxisch en heeft ADHD. Ze richtte de Neurodiversity Celebration Week op en schreef het boek: 'De Spectrum Girls Survival Guide - hoe je geweldig en autistisch opgroeit'. In de Growth Through Adversity-talk duiken we in pesten, het veranderen van het schoolsysteem en hoe de strijd je sterke punten kan worden. 

https://www.neurodiversity-celebration-week.com/

Talk 2: Dusty Chipura of Vancouver - ADHD-coaching | 12:45

Dusty Chipura is een ADHD-coach gevestigd in Vancouver, BC, die werkt met klanten op het lagere vasteland, Fraser Valley en wereldwijd. Ze is momenteel bezig met het behalen van haar ACC-, PAAC- en ICF-accreditatie voor ADHD-coaching. Dusty behaalde haar Bachelor of Arts-graad aan de University of British Columbia.

Dusty heeft, samen met vele dierbaren in haar leven, ADHD. Haar passie om anderen te helpen hun ADHD te begrijpen en onder de knie te krijgen, leidde haar tot coaching. Dusty is een ervaren muzikant, schrijver en deelnemer aan de gemeenschap. in 2017 hielp ze bij het opzetten van het eerste Girls Rock Camp in Mexico en zit momenteel in de raad van bestuur van de NNW Scholarship Foundation, die postsecundaire beurzen verstrekt aan studenten in het noorden van British Columbia en CFRO Vancouver Co-Op Radio, een coöperatie eigendom van een gemeenschapszender. 

Bij Vancouver ADHD Coaching helpt ze mensen met ADHD te doorbreken wat hen tegenhoudt om hun beste leven te leiden, hun doelen te bereiken en trots op zichzelf te zijn. helpt mensen met ADHD door te breken wat hen tegenhoudt om hun beste leven te leiden, hun doelen te bereiken en trots op zichzelf te zijn.

Website https://www.vancouveradhdcoaching.com

Talk 3: Adrie Cornelis van der Meer | 13:15

Adrie van der Meer is een laat gediagnosticeerde volwassene met autistisch spectrum, toen hij 27 jaar oud was. Hij heeft geholpen bij het opzetten van Autistic Pride-evenementen in het VK en heeft contact gehad met autisme-voorstanders uit ten minste 50 landen over de hele wereld.

Autisten Facebook-groep

Overleg 4: Zal Wheeler - 14.00 uur

Will is de oprichter van The Dyslexic Evolution. Hij is een trotse dyslectische ondernemer, leiderschaps- en bedrijfscoach en gepassioneerd motiverende spreker. Zijn visie is om dyslectische mensen te helpen succes te behalen in hun carrière en om meer dyslectische leiders te creëren. 

De wereld is geëvolueerd rond technologie en verschillende manieren van denken. Hij gelooft dat de probleemoplossende vaardigheden van dyslectische mensen zullen helpen bij het opbouwen van de toekomst. 

https://www.thedyslexicevolution.com/

Klik hier om het interview in de gratis cursus op de Neurodiversity Education Academy te zien

Talk 5: Babs Geurts, ADHD-coach - 14:45 

Ik ben Babs Geurts, Ik ben 41, getrouwd en heb twee kinderen en twee katten. Ik hecht veel waarde aan zelfsturing, eigenheid en optimisme en dat komt voor mij allemaal samen in het coachen. Zelf heb ik lange tijd ervaren hoe het is om je stierlijk te vervelen en tegelijk de hele dag heel druk kunt zijn. Mij gaat het niet om een label, en wel om de persoon. Steeds als bij het coachen iemand de voldoening ervaart vanuit zijn of haar eigen kern te handelen, ervaar ik dat als een kadootje.  

Leerervaring: Tijdens mijn studie psychologie kwam ik erachter dat 2,5% van de bevolking een universitaire opleiding doet en dacht: Wat doe ik dan hìer en niet dáar, daar tussen die 97,5% mensen? Ik was niet zo geïnteresseerd in stoornissen en statistieken. En wel in de uniekheid van mensen. Met een nieuwsgierige en open houding heb ik na mijn studie veel verschillende mensen gezien en leren kennen. Er is eigenlijk maar 1 conclusie die ik kan trekken: 

Geen een individu verleden in een hokje, jezelf zijn en jouw plek innemen is wat ieders leven mooier maakt.

Klik hier om het interview in de gratis cursus op de Neurodiversity Education Academy te zien

https://inktviscoaching.nl/

http://adhd-nederland.nl/

Gesprek 6: Professor Amanda Kirby - 17:00

Professor Amanda Kirby is ongebruikelijk, aangezien ze een gekwalificeerde huisarts is, maar van carrière veranderde toen bij haar 2e kind op 3-jarige leeftijd de diagnose Dyspraxie werd gesteld. Haar ervaring en (soms) frustraties als ouder bij het vinden van de weg in het gezondheids- en onderwijssysteem leidden ertoe dat ze meer dan 25 jaar geleden een interdisciplinair specialistisch centrum voor ouders en kinderen (later volwassenen) startte om Haar familie is erg neurodivergent en dit heeft haar een uniek begrip, inzicht en een passie gegeven om het bewustzijn te vergroten en beste praktijken te promoten. 

Ze is emeritus hoogleraar aan de University of South Wales. Ze heeft lezingen gegeven aan meer dan 100.000 mensen over de hele wereld, meer dan 100 onderzoeksdocumenten geschreven en internationaal erkend op het gebied van neurodiversiteit als zowel clinicus als onderzoeker. In de loop der jaren heeft ze 9 boeken geschreven voor kinderen, ouders, gezondheids- en onderwijsprofessionals en voor degenen op de werkvloer, en ze zijn vertaald in verschillende talen. 

Ze heeft advies, tools en training gegeven aan organisaties zoals South Wales Police, Admiral, RAF, JP Morgan en voor DWP en MOJ.

Haar onderzoek heeft altijd geleid tot manieren om praktische oplossingen te bieden die echte veranderingen teweegbrengen voor gezinnen en clinici. Haar doctoraat (nadat ze hoogleraar werd) had betrekking op de veranderingen die zich voordoen in de adolescentie in opkomende volwassenheid en ze ontwikkelde screeningtools die nu internationaal worden gebruikt.

Amanda zat in adviesraden van de overheid (bijv. Hidden Impairment National Group) en adviseerde Britse en internationale liefdadigheidsinstellingen op het gebied van neurodiversiteit. Dit omvat het zijn een beschermheer van de Dyspraxia Association in Nieuw-Zeeland, voorzitter van Movement Matters UK en werkt samen met grote Britse liefdadigheidsinstellingen, waaronder de Dyspraxia Foundation, British Dyslexia Association, North East Autism Society en de ADHD Foundation. Ze treedt op als klinisch adviseur voor de Witherslack-groep.

Tien jaar geleden realiseerde ze zich dat ze, samen met haar collega en psycholoog, dr. Ian Smythe, meer mensen effectief moest bereiken en ondersteunen om webgebaseerde oplossingen te ontwikkelen. Te veel behoeften van kinderen en volwassenen werden gemist of verkeerd begrepen, en dit kostte hen en de samenleving mogelijk veel geld

Amanda is momenteel de CEO van Do-IT Solutions, een tech-for-good-bedrijf en heeft unieke persoonsgerichte computerprofileringstools en -apps ontwikkeld om neurodiverse kinderen en volwassenen te ondersteunen in verschillende contexten, waaronder onderwijs, gevangenissen en werkomgevingen. nationaal en internationaal.

Do-IT is een Disability Confident Leader en was de eerste die deze status in Wales verwierf.

Haar passie om veranderingen aan te brengen in de samenleving en de kansen te vergroten om talenten van neurodiverse kinderen en volwassenen te laten zien aan en in het werk, blijft zo sterk als 30 jaar geleden. 

LinkedIn: profamandakirby 

Klik hier om het interview in de gratis cursus op de Neurodiversity Education Academy te zien

Praat 7: Siobhan Lamb - 17:00

Siobhan Lamb is een neurodivergente schrijver, spreker, opvoeder en pleitbezorger.

“Mijn man, drie kinderen en ik zijn een familie van afkortingen! We zijn allemaal neurodivergent met een mix van autisme, ADHD, hoogbegaafdheid, dyslexie, dysgrafie en dyspraxie. Een ervaren leraar met een bewezen geschiedenis van werken in de onderwijssector gedurende meer dan 20 jaar in het speciaal onderwijs (gespecialiseerd in autisme, ADHD, hoogbegaafdheid en dyslexie), wetenschap, stam en wiskunde in zowel Australië als Singapore. Ik begon mijn carrière met het afronden van een BSc en tegelijkertijd het behalen van een doctoraat in fysische / theoretische scheikunde en een master in het onderwijs. Ik ben momenteel bezig met het afronden van een Master of Education in Cognitive Diversity (2e). Ik bekleed een unieke positie als Neurodivergent Advocate voor kinderen op school.

Ik heb in ieders stoel gezeten: de leraar, de ouder en het kind zelf. Ik hoop dat door het geven van lezingen en workshops over neurodivergente kinderen in de leeftijd van 8-18 jaar aan zowel ouders als leerkrachten, we een wereld kunnen creëren waarin onze neurodivergente kinderen worden gezien door een lens op basis van sterkte in plaats van een lens op basis van een tekort. Waar ze zich begrepen, gehoord en omarmd voelen vanwege hun sterke punten, waardoor ze kunnen worden bepaald door hun sterke punten en kunnen slagen! "

Klik hier om het interview in de gratis cursus op de Neurodiversity Education Academy te zien

Praat 8: Rachel Worsley - 17:30

Rachel Worsley is de oprichter en CEO van Neurodiversity Media, een mediabedrijf dat toegankelijke verhalen promoot, aangevuld met technologie. Ze is redacteur van de NeuroWork-nieuwsbrief, die origineel onderzoek naar neurodiversiteit op de werkplek vertaalt in verhalen en bronnen die de neurodivergente gemeenschap, hun achterban en het bedrijfsleven versterken. Rachel heeft een achtergrond in medische journalistiek en juridische marketing.

Haar persoonlijke ervaring met de diagnose ADHD en autisme in 2018 bracht haar ertoe om ondernemerschap na te streven, eerst door een creatief bedrijf op te richten voordat ze in 2019 Neurodiversity Media startte. Ze is gevestigd in Sydney, Australië.

Klik hier om het interview in de gratis cursus op de Neurodiversity Education Academy te zien

Meer willen?

Als u niet in staat was om met ons mee te doen op Pride Day: De wijsheid van onze sprekers zal ook worden gedeeld met de Neurodiversity Education Academy. Na de Neurodiversity Pride Day zelf, zullen de lezingen daar gratis worden gedeeld als onderdeel van onze cursussen over neuro-inclusie en de groeimindset. U kunt meer interviews vinden op de Uiteenlopende interviews pagina, en op de Krachtig Anders videoseries pagina.  

en_GBEN