Neurodiversity Pride Day - Nederland 2018Over de Neurodiversity Pride Day 2018:

Thema: doe wat je flappeert

neurodiversity pride day 2018 neurodiversiteit autistic pride day
Neurodiversity Pride Day NL 2018, thema: Celebrating Neurodivergent Uniqueness

 

NEURODIVERSITY PRIDE DAY - Vier neurodivergente uniciteit

In deze wereld zijn er geen fouten, alleen variaties. We zijn hier allemaal met een reden, en er is een bijzondere schoonheid die de vorm van de meerderheid te boven gaat. Het is dan ook met grote trots dat we op 18 juni 2018 in de stad Rotterdam, voor de allereerste keer in ons land, de neurodivergente uniciteit vieren, samen met neurodiverse families in Nederland. In het geval zullen er toespraken en drankjes zijn, en we groeten degenen die ons accepteerden, waardeerden of steunden als zijnde wie we werkelijk zijn. Degenen die ons hebben geholpen de mallen en de maskers te breken. Degenen die ons hebben geholpen onszelf te accepteren. Degenen die ons steunen, 'in flappy zijn'.

neurodiversity pride day - neurodivergent narwhal flappy - from ed wiley library - neurodiversity foundationHet is een dag van 'neurominority pride', om sterk te staan en de uniciteit die we zijn te markeren. Trots om precies te zijn wie we zijn, in een wereld die ons misschien niet begrijpt. Een wereld die anders aanvoelt dan wij, maar die nog steeds ons eigen huis is, en het huis van degenen van wie we houden. Het is een dag om voor liefde te kiezen, voor verbinding, voor (zelf) acceptatie. Om helderder te schijnen, ongeacht de moeilijkheden die we tegenkwamen.

neurodiversity pride day narwhals neurodivergent original by ed wiley library
Neurodivergente narwallen vieren feest!

En voor sommigen is het een dag om naar buiten te komen, om te ontmaskeren, om te stoppen met verbergen en jezelf aan anderen te openbaren. Het is een dag om neurodivergenten zoals, of in tegenstelling tot jou, te waarderen voor wie ze werkelijk zijn. Het is ook een dag van dankbaarheid, waar we degenen eren die ons hebben geholpen ons te brengen waar we nu zijn.


Het evenement is in dankbaarheid voor degenen die ons hebben gesteund, en ter voorbereiding van een wereldwijd Neurodiversity Pride-evenement, waarvoor we ASAN, ANI & AE openlijk uitnodigen om zich de komende jaren bij ons en AF4 aan te sluiten.


Toespraken van Tjerk Feitsma, Lana Jelenjev, Omotola Bolarin en Eleonora Spagnuolo. Wil je spreker of presentator worden, stuur de stichting dan een bericht via het contactformulier. De toegang is gratis voor iedereen.


Neurodiversity Pride Day Banner
NP-dagbanner

 

Steun ons? Een manier is om dit te gebruiken
facebook banner
 of dit profielfoto om de acceptatie van deze dag in onze collectieve kalender te stimuleren.

NP-profiel

Voor deze stichting, voor dit allereerste evenement, eren wij als team het Cor Wit Fonds met hun genereuze gift van 200.000 euro om onze onderzoeksprojecten naar autistische communicatie te financieren. We eren ook specifieke personen die ons hebben geholpen op onze weg naar inclusie of begrip. Degenen die ons iets nieuws hebben geleerd. Degenen die ons iets lieten zien dat we moesten zien, door zelf iets geweldigs te zijn, een specifieke levensles in te pakken om te onthouden en te integreren in onze dagelijkse keuzes, en ons indirect te helpen onze stem als een collectief te vinden, omdat het groeit, in aantal, in kracht , en in decibel;

Marie-Jose van den Boogaard (KPN) Michael Amiable (MCF), Rob Basjes (Abena), Peter Seuntjens (PHS Fonds), Daan Beukers (Authentiek), Peter Brouwer (Autitalent), John Scholtz (adviseur), Gigi Wang (ACE ), Sjoerd van der Maaden (Specialisterren), Rens Stavorinus (KPN),
Online Department (010), Michiel Willems (H1), Jelle Dijkmans (TU), Aleksandr & Fons & Dennis (Gents), bestuur SHC & partners (SHC), Ruben Habraken (Ece) het voltallige bestuur van Cor Wit Fonds (CWF) , Samsung en de Neurodivergent Narwhals (en allemaal bij de Ed Wiley Autism Library).

 

Over Neurodiversity Pride Day

Op 18 juni 2020 vieren we de Neurodiversity Pride Day in Nederland. ”Vier je eigen feestje”Is het thema en de middelen van dit jaar; om jezelf te vieren, om degenen zoals jij te vieren & om op je eigen manier te vieren.

Neurodiversity Pride Day is de derde viering van de waarde van mensen met verschillende soorten geesten. Het wordt elk jaar op 18 juni georganiseerd om acceptatie, inclusie en waardering in de samenleving te ondersteunen van mensen die het meest anders zijn dan de meeste anderen. En ook om een dag te hebben om je eigen brein te vieren, en hoe jouw uniciteit de wereld ten goede komt. We hebben allemaal iets geweldigs bij te dragen, en op deze dag nodigen we iedereen uit om te laten zien of voelen waar ze trots op zijn!

Onder de activiteiten van de dag is er de traditionele jaarlijkse Neurodiversiteitsrede. Er zullen interviews zijn met neurodivergentia. Met experts wordt gesproken over een neurodiverse toekomst in postcorona-tijden. Er zullen workshops zijn voor leerkrachten, kinderen en ouders. En er zullen meetups zijn met workshops om verschillen te omarmen.

Lees meer over Neurodiversity Pride Day 2019

Lees meer over Neurodiversity Pride Day 2020 

 en_GBEN