Neurodiversity Pride Day

Neurodiversity Pride Day is de dag waarop sinds 2018 neurodivergente uniciteit wordt gevierd.

Voor meer informatie over Neurodiversity Pride Day 2022, zie: deze pagina. De nieuwe datum voor de Neurodiversity Pride Day is 16 juni 2023.

Over Neurodiversity Pride Day 2021: 18 juni!

De meest recente Neurodiversity Pride Day in Nederland was op 18 juni 2021! Het thema van de dag was 'Vier Je Eigen Feestje', vrij vertaald 'Vier wie je bent, op je eigen manier'.

  • U kunt hieronder meer lezen over enkele van onze plannen voor activiteiten,
  • Je kunt als organisatie meedoen, of zelf een activiteit organiseren, en als je dat doet: neem dan eerst contact met ons op via: [email protected] of vul het contactformulier in. 

Op 18 juni 2021 wordt internationaal de Neurodiversity Pride Day georganiseerd. De belangrijkste projecten en activiteiten van de dag**:

  • Online Pride Day-gesprekken: We zullen een online top organiseren om ervoor te zorgen dat we samen kunnen zijn, zelfs als covid ons vermogen om fysiek samen te zijn beperkt.
  • Prijs voor neuro-inclusieve politici 2021-2023: Uit een lijst van genomineerde politieke vertegenwoordigers die neurodivergente mensen of neurodiversiteit als geheel steunen, wordt een winnaar geselecteerd voor de prijs door een geheime neurodivergente jury.​politieke partijen kunnen slechts één partijlid voordragen​Op 14 februari publiceren we het Genomineerden voor de Nip Award
  • Neurodivergents Dichters: We willen 10 gedichten van nederlandse neurodivergente dichters delen.​nomineer een nederlandse neurodivergente dichter)
  • Neurodivergente kunstenaars: We willen 10 kunstwerken delen, gemaakt door nederlandse neurodivergente kunstenaars (nomineer een nederlandse neurodivergente kunstenaar)
  • Neurodiversiteitsrede: We zullen de jaarlijkse toespraak van het jaar houden, gehouden door een pionier in hun vakgebied.
  • Growth Through Adversity - interviews met professionele experts & advocacy strijders: We zullen nationale en internationale experts uitnodigen voor een gesprek over de huidige toestand van neurodiverse individuen.
  • Trots Frame: We zullen een Neurodiversity Pride Frame voor sociale media uitbrengen
  • Trots Universum: We zullen een virtual reality-wereld vrijgeven, "Pride Universe of the Neurodiverse"

Naast de belangrijkste projecten overwegen we voor 2022: A neurodantie evenement, Pride berichten (in kaarten of afbeeldingen), nieuwe cursussen voor de Neurodiversity Education Academy, Trots collage (met partnerorganisaties), Sollicitatiegesprekken, een grote meetup-matching evenement (online of offline), webinarswerkplaatsen en …. Wellicht nieuwe content in onze virtuele wereld. .

*De naam voor de prijs is voor de duidelijkheid veranderd van neurodiversvriendelijke politicus naar neuro-inclusieve politicusprijs in 2021.

** De evenementen werden georganiseerd in Corona Times, annuleringen van sommige evenementen waren niet mogelijk: we kozen ervoor om ons aan de Corona-richtlijnen te houden en bleven onze plannen aanpassen aan de ontwikkelingen.

Er zijn nog veel meer plannen en ideeën, als u mee wilt doen met het organiseren, of als u deel uitmaakt van een organisatie die op uw eigen manier mee wilt doen aan de viering, gebruik dan het onderstaande contactformulier.

Over Neurodiversity Pride Day

Op 18 juni 2020 vieren we de Neurodiversity Pride Day in Nederland. ”Vier je eigen feestje”Is het thema en de middelen van dit jaar; om jezelf te vieren, om degenen zoals jij te vieren & om op je eigen manier te vieren.

Neurodiversity Pride Day is de derde viering van de waarde van mensen met verschillende soorten geesten. Het wordt elk jaar op 18 juni georganiseerd om acceptatie, inclusie en waardering in de samenleving te ondersteunen van mensen die het meest anders zijn dan de meeste anderen. En ook om een dag te hebben om je eigen brein te vieren, en hoe jouw uniciteit de wereld ten goede komt. We hebben allemaal iets geweldigs bij te dragen, en op deze dag nodigen we iedereen uit om te laten zien of voelen waar ze trots op zijn!

Onder de activiteiten van de dag is er de traditionele jaarlijkse Neurodiversiteitsrede​Er zullen interviews zijn met neurodivergentia. Met experts wordt gesproken over een neurodiverse toekomst in postcorona-tijden. Er zullen workshops zijn voor leerkrachten, kinderen en ouders. En er zullen meetups zijn met workshops om verschillen te omarmen.

Ga voor meer informatie over Neurodiversity Pride Days naar deze pagina's om meer te lezen:

- Lees meer over Neurodiversity Pride Day 2018

- Lees meer over Neurodiversity Pride Day 2019

- Lees meer over Neurodiversity Pride Day 2020 

en_GBEN