Video Krachtig Anders

In de maatschappij zijn er een hoop vooroordelen over autisme. Mensen met autisme zouden misschien nooit werk kunnen vinden wat bij ze past en waar ze van kunnen leven. Diantha Voskuijl is, ter gelegenheid van de Neurodiversity Pride Day op 18 juni, gaan praten met vier neurodivergente vrouwen en een autisme-expert, over hoe je autisme juist als kracht kunt gebruiken op je werk.


Krachtig Anders: 1. Annelies Spek
In dit speciale interview zij Annelies Spek, klinisch psycholoog en hoofd van het Autisme Expertisecentrum. Zij vertelt over wat autisme precies is, hoe het komt dat mensen met autisme anders zijn dan anderen en waarom dat eigenlijk heel handig is.


Krachtig Anders: 2. Sylvia Stuurman
Waarom zijn veel autisten zo geïnteresseerd in computers? En hoe is het om met autisme op een universiteit te werken?
Sylvia Stuurman is docent informatica op de Open Universiteit. Sylvia vertelt hoe haar leven en kijk later veranderd na haar diagnose en hoe ze haar omgeving zo heeft kunnen aanpassen, dat ze nu compleet in haar kracht staat.


Krachtig Anders: 3. Jacqueline Rodenburg
Jacqueline Rodenburg is goudsmid en heeft een eigen bedrijf. Ook heeft ze autisme. Jacqueline vertelt in deze video over hoe ze van een door de maatschappij geziene beperking, haar kracht heeft kunnen maken. Wil eigenlijk kan autisme best goed van pas komen als goudsmid.


Krachtig Anders: 4. Danielle Ploegmakers
In deze aflevering van Krachtig Anders, vertelt Daniëlle Ploegmakers gepassioneerd en inspirerend over online marketing en hoe je een succesvol ondernemer kunt worden.

Krachtig Anders: 5. Birgitte Paffen
Birgitte Paffen, binnenhuisarchitect (BinnenZinnig), kreeg een jaar geleden de diagnose autisme. Net als voor vele anderen die pas op latere leeftijd de diagnose krijgen, is het voor haar een proces om de nieuwe informatie te accepteren en integreren. In deze video neemt zij ons mee in dit proces en vertelt ze over hoe haar werk helpt.

en_GBEN