Selecteer pagina

Neurodiversiteitsrede

Neurodiversity Pride Day 2019

Elk jaar wordt er op Neurodiversity Pride Day een bijzondere boodschap uitgesproken door een geruchtmakende pionier, dit jaar is dit Jelle van Dijk. Het programma werd geopend door Tjerk Feitsma.

Ook heeft de wethouder van Sociale Zaken een inleiding gegeven over deze dag, verkocht 'tenzij je een eenhoorn bent', en waarom zijn gemeente deze nationale dag van trots ook steunt als een van de meewerkende steden.

In 2019 zal Jelle van Dijk, assistent-professor aan TUE, als expert en voorloper op het gebied van Diversity Computing (DivCom) zijn visie delen bij het neurodiversiteitsevent in Amstelveen. Dit zal plaats vinden in de raadkamer van de gemeente Amstelveen, die deze dag ondersteund.

Neurodiversity Pride Day 2019

Aanvullend zal Lana Jelenjev, die samen met Eleonora Spagnuolo & Saskia Weniger het magazine voor neurodiverse klaslokalen ontwikkelde, het magazine en haar symbool 'Brainy' presenteren aan de gemeente.

De avond werd afgesloten door Tjerk Feitsma, oprichter van het ATHENS Initiative.

Volgend jaar wordt er weer een Neurodiversity Pride Day georganiseerd op 18 juni 2020. Voor meer informatie, hou de pagina in de gaten op deze website. Voor organisaties, organisaties en bedrijven die graag volgende jaar mee willen doen, mail ons op pride@neurodiversiteit.nl.

 

en_GBEN