Neurodiversity Pride Day 2019

Neurodiversity Pride Day 2019 Banner
Neurodiversiteit Pride Day 2019 Banner

Neurodiversity Pride Day 2019

Informatie over de Neurodiversity Pride Day

18 juni 2019 is de 2e Neurodiversity Pride Day, georganiseerd in Nederland door stichting Neurodiversiteit & partners, voor alle neurodivergenten in Nederland, en voor alle bondgenoten die dit willen meevieren.

Op Neurodiversity Pride Day, die elk jaar op 18 Juni wordt gehouden, vinden een aantal activiteiten plaats in de gemeenten die zich hebben aangesloten bij de wens om een neurodiverse samenleving te realiseren. Op deze dag worden de positieve kanten van een inclusieve, neurodiverse samenleving die de samenwerkingen tussen personen van alle typen breinen verwelkomt, belicht. Het is een trots dag waarin de meerwaarde die mensen met een bijzonder brein in de maatschappij hebben aandacht krijgt. En het is vooral een dag voor neurodivergenten, en hun bondgenoten, te vieren dat we er zijn, dat we onszelf zijn, en dat juist dat, de wereld mooier maakt.

Vorig jaar stond in het teken van 'Neurodiverse Families', maar dit jaar schakelen we het thema over naar 'Neurodiverse Friends', want daar gaat veel van de wereld rond, en het verdient een feestje. We hebben allemaal vrienden die anders zijn bedraad, en dit zijn personen die onze vriendschap en ons vertrouwen hebben verdiend. We hebben allemaal neurodiverse vrienden die we waarderen, die we leuk vinden om wie ze zijn, die iets toevoegen aan ons leven, of we nu zelf neurodivergent of neurotypisch zijn. Op deze dag zullen we laten zien dat het in vriendschap niet zo moeilijk is om de kloof tussen ons te overbruggen. En het is het waard.

Er zullen activiteiten plaatsvinden in de 4 grote steden van Nederland, evenals een online campagne. De slogan voor de editie van 2019 is: You, Be You..

Als actie, op deze 2e Neurodiversity Pride Day ooit, verzoeken we onze vrienden om deze dag in hun kalender te markeren als Neurodiversity Pride Day, en het Neurodiverse Pride-embleem te gebruiken om liefde, verbinding en steun te tonen aan alle Neurodivergente mensen, door het embleem op hun profielfoto's op sociale media plaatsen. Het embleem heeft de 'vervaagde regenboog' erin, wat het symbool is voor neurodiverse Pride, vergelijkbaar met de levendig gekleurde regenboog die wordt gebruikt als symbool voor LTGB Pride. Op deze eenvoudige manier, met deze simpele handeling, creëren we een golf van acceptatie en waardering, die door iedereen gezien zal worden als een boodschap voor een mooiere toekomst.

Voor Neurodiversity Pride-dag 2020 nodigen we organisaties die de dag steunen uit om op 18 juni met ons mee te vieren. Voor informatie mail naar [email protected]

Persbericht
Persbericht | Persbericht

Neurodiversiteit Pride day komt naar Nederland

In aansluiting op Pride initiatieven in Amerika en Engeland, wordt op 18 juni ook in Nederland de Neurodiversiteit Pride Day gevierd. Neurodiversiteit is het woord voor variatie in breintypes. Mensen met een bijzonder brein (zoals bij Autisme, Ad (h) d, Tourette & Dyslexie) gebruiken deze dag om de aandacht te verschuiven naar de meerwaarde die zij brengen en de trots over de moedige keuze jezelf te zijn in een wereld die unieke elke vorm in een vierkant hokje wilt plaatsen. Er worden activiteiten georganiseerd in het hele land, om aandacht te vragen voor de meerwaarde van mensen met een neurologische variatie.

"In een hedendaags landschap waarbij 'anders' vaak als negatief bestempeld wordt, zetten we 18 juni de schijnwerpers op mensen met een bijzonder brein." Zegt oprichter Tjerk Feitsma; “Neurodivergente voegen iets bijzonders toe aan onze mensheid. Juist verschillen onze kunnen de basis zijn van vooruitgang, verwondering en vriendschap. Diversiteit maakt het collectief mooier, dat mag ook wel eens gevierd worden. "

Diverse neurodiverende influencers kiezen deze dag zelfs voor hun “coming out”. Op social media vragen zij aandacht voor hun persoonlijke verhaal met de campagne hashtag #weareallnuts.

In Amsterdam worden workshops georganiseerd over de verborgen kracht van AD (H) D. In Rotterdam wordt een videoserie over vrouwelijke autisten gelanceerd, waarin zij vertellen over de kwaliteiten die hen bovengemiddeld goed maken in hun gekozen werkveld. Ook is er de jaarlijkse Neurodiversiteitsrede, die dit jaar uitgesproken wordt door assistent-professor Jelle van Dijk in Amstelveen.

De Neurodiversity Pride Day is een initiatief van Stichting Neurodiversiteit.

Niet voor publicatie: Noot voor redactie; Meer informatie op neurodiversiteit.nl. Voor meer informatie en interview aanvragen kunt u contact opnemen met Tjerk Feitsma; 0614034299

Alle activiteiten zijn gratis en welkom voor alle soorten en soorten mensen, klik op de links voor meer informatie.

Neurodiversity Pride Day 2019 Neurodiversity Pride Day weareallnuts Neurodiversity Pride Day Neurodiversity Pride Day 2019 Renee Snijdera Neurodiversity Pride Day 2019

Video's van het Main Event Neurodiversity Pride Day 2019

Video's van de Neurodiversity Pride Day 2019 Video serie "Krachtig Anders"

Over Neurodiversity Pride Day

We nodigen hierbij andere organisaties , initiativen en individuen uit om deel te nemen aan de komende Neurodiversity Pride Days, die elk jaar op 18 juni worden gevierd. Zowel in Nederland, maar ook in andere landen. We hanteren voor organisatoren het principe 'Nothing About Us, Without Us'. Voor vragen kunt u mailen naar [email protected]

en_GBEN