Mikel Rijsdijk Grant

Maak coachingdiensten beschikbaar voor alle Neurodivergnten 

In juni 2021 is de “Mikel Rijsdijk Grant” geïnitieerd, een project van Saskia Wenniger, met steun van de Neurodiversity Foundation en de Neurodiversity Education Academy. De subsidie stelt neurodivergentie in staat onderwijs en coaching te ontvangen over neurodiversiteit en over hun eigen neurodivergentie. De subsidie is bedoeld om mensen te ondersteunen die moeite hebben met het betalen van dergelijke diensten. 

Iedere editie kunnen individuen zichzelf aanmelden als potentiële ontvanger van de subsidie. Er zijn de afgelopen edities meerdere neurodivergieën geweest, die werden ondersteund met verleende diensten die zij nodig achtten om te kunnen gedijen. 

De Mikel Rijsdijk Grant wordt doorgaans toegekend in de periode rondom Neurodiversity Pride Day. Het aanbod van de Grant is beperkt. Voor degenen die financieel in staat zijn om voor deze diensten te betalen, vragen wij u deze mogelijkheid open te laten voor degenen die hier moeite mee hebben.   

Over Mikel Rijsdijk

De subsidie is vernoemd naar Mikel Rijsdijk. Lees meer over Mikel hier . 

Hoe aanmelden?

De aanmeldingsprocedure is eenvoudig: vul het formulier in.

Het formulier voor 2023 is nog niet vrijgegeven. Wanneer het wordt vrijgegeven, wordt het op deze pagina gehost.

 

Over Saskia Wenniger

Ik besloot coach te worden voor deze specifieke klantenkring nadat ik ontdekte dat ik de neiging had om neurodivergerende klanten aan te trekken. Destijds werkte ik aan het opbouwen van een carrière rond mijn passies. En ik ontdekte dat veel klanten ook vastzaten in hun baan en graag nieuwe mogelijkheden wilden nastreven, maar op de een of andere manier op zichzelf niet veel vooruitgang boekten. Coaching leek hen enorm te helpen!

Saskia Wenniger In red, flowered dress in front of blue, tiled background

 

 

 

 

 

 

Partners van de Mikel Rijsdijk Beurs

Briljant divers

Sommigen van ons zijn ruwe diamanten.

We weten NOG niet helemaal hoe we moeten schitteren, omdat de meeste mensen om ons heen het moeilijk vinden om onze unieke sterke punten waar te nemen. Ze hyperfocusen op wat zij als tekortkomingen zien. En soms concentreren we ons te veel op hun negatieve feedback en proberen we wanhopig beter te worden en erbij te horen.

Maar er zijn andere manieren! Laten we samen uw vele briljante facetten ontdekken en ze goed gaan gebruiken! 

Neurodiversity Education Academy

NEA is de overkoepelende organisatie van alle onderwijsprojecten van de Neurodiversity Foundation, en omvat ook de gemeenschap van laat gediagnosticeerde ND-volwassenen.

Stichting Neurodiversiteit

Neurodiversity Foundation bevordert een maatschappelijke verschuiving naar een neuro-inclusieve en neurodivergerende toekomst, en overbrugt de kloof tussen neurodiverse anderen, met behulp van trots, onderwijs, onderzoek, innovatie, bewustzijn en verbondenheid.

nl_NLDutch