Selecteer pagina

Stages / Stageplekken / Traineeships

Stichting Neurodiversiteit heeft stageplekken beschikbaar voor 16 - 32 uur per week. Startdatum, rol en duur van fase bepalen we in overleg. 

OVER DE STICHTING

Stichting Neurodiversiteit realiseert projecten om de brug te slaan tussen mensen met verschillende breinen, in de overtuiging dat de toekomst er een is waarin er ruimte is voor iedereen, ongeacht wat voor brein je hebt. We zijn een relatief kleine stichting (inclusief vrijwilligers ongeveer 25 personen) met grote ambities. Onze organisatie bestaat uit drie elkaar versterkende takken: Innovatie, Organisatie en Educatie.

Qua innovatie, ontwikkelen we een nieuw type robot / handgebarenmessenger die helpt bij neurodiverse communicatie in gezinnen; Mini.ai & Family Signs

Qua Organisatie, organiseren we jaarlijks de Neurodiversity Pride Day, we ondersteunen Brain Awareness Week met activiteiten, en voer door het hele jaar 'acceptatie, inclusie & appreciatie campagne' via social media. 

Qua Educatie, heeft de stichting de Neurodiversity Education Academy opgericht, die cursussen en trainingen geeft voor professionals in het veld, waaronder ook veel leraren. Het doel van de Academie is om scholen en klaslokalen meer neurodivers-vriendelijk te maken. Ook het tijdschrift Mijn geweldige brein, online webinars, en de app Brainy, hierbij horen.

BESCHIKBARE STAGEPLEKKEN

  • Communicatiemedewerker, om te ondersteunen in onder andere social media en pride day voorbereidingen.

  • Academie projectmedewerker, om te ondersteunen met de Neurodiversity Education Academy.

  • Marketingmedewerker, om een plan te schrijven en mogelijk voor te bereiden voor de Neurodiversity Education Academy. Dit mag ook een stage-onderzoek zijn.

OVER JE SOLLICITATIE

Stichting Neurodiversiteit is een Nederlandse organisatie waarbij iedereen verschillend is, zodat ieders kwaliteiten ook goed kunnen worden uitgevoerd. Er is geen bevoordeling van benadeling op basis van culturele oorsprong, huidskleur, of gender oriëntatie of religieuze insteek of iets dergelijks. We streven hierbij naar diversiteit binnen het team, en verwelkomen medewerkers van alle neurotypes. Wel houden we van doorzetters, van lieve mensen, van mensen met een intrinsieke motivatie, van mensen die verantwoordelijkheid nemen in hun taken, en van mensen die binnen teamverband ook zelfstandig aan hun taken kunnen werken.  

SOLLICITATIES EN PROCEDURE

We hebben geen deadline voor deze stageplek, maar we raden je aan zo snel mogelijk te reageren. Als je graag stagiair wordt, moet je het onderstaande formulier invullen of naar info@neurodiversiteit.nl de volgende dingen mailen:

  • Een motivatiebrief schrijven (vertel ons waarom je dit wilt doen, en ook wat je kan doen, en waarbij je denkt goed bij te kunnen dragen). Geef hierbij ook praktisch aan wat de starttijd, duur en aantal werkuren van deze stage kan zijn. 
  • Een CV (zodat we iets meer begrijpen over wie je bent)

Als er geen functie bij zit, maar je denkt toch een grote bijdrage kunnen leveren aan de projecten van de stichting, of de aan de effectieve projecten van het Athens Initiative, mail ons gerust. Het is in dat geval voor ons belangrijk, om te weten welke bijdrage je zou kunnen doen, of welk project of taak je goed zou kunnen ondersteunen.

en_GBEN