Pride Day-programma 2021

Op Neurodiversity Pride Day vieren neurodivergente mensen en hun bondgenoten, de meerwaarde van neurodiversiteit in hun eigen leven, en in de maatschappij. Het wordt elk jaar op 18 juni georganiseerd om (zelf)acceptatie, inclusie en waardering te vieren van mensen die neurologisch gezien het meest anders zijn dan de meeste anderen. Op Neurodiversity Pride Day wordt je uitgenodigd om te vieren dat je jezelf bent, en als geen ander, op al je unieke manieren. Goed gedaan, jij: Vier je eigen feestje!

Het is een dag om je eigen unieke brein te vieren en hoe het de wereld om je heen ten goede komt. Autistisch, dyslectisch, neurotypisch, dit zijn slechts enkele vormen van de neurologische variaties die we met elkaar hebben. Geen enkele zijn vergissingen, ze dragen allemaal bij aan onze menselijke samenleving. In de mensheid zijn er geen ongelukjes, er zijn alleen maar variaties. Elk uniek brein, elke persoon, voegt iets bijzonders toe aan ons als groep mensen. En dit idee, het idee van neurodiversiteit, verdient een schijnwerper en een feestdag. Want het is ook onze verschillen, onze verscheidenheid met elkaar, die de vitaliteit van de samenleving verhoogt. We hebben allemaal iets unieks en geweldigs bij te dragen, en op deze dag, Neurodiversity Pride Day, vieren neurodivergente mensen en hun bondgenoten dat!

Er zijn leuke, serieuze en interessante activiteiten georganiseerd in Nederland, maar sinds 2021 ook Engeland, de Verenigde Staten, Indonesië en de Filipijnen hebben activiteiten dit jaar. Alle zijn gratis, en je bent welkom. Wat belangrijker is dan het officiële programma, is dat dit de dag is waarop je jezelf mag celebreren, op de manier zoals je dat zelf wilt. Doe je ding. Vier je eigen feestje!

Elk jaar op 18 Juni, vieren neurodivergenten en hun bondgenoten de meerwaarde van neurodiversiteit tijdens de Neurodiversity Pride Day.
Dit is je uitnodiging, om het mee te vieren, op de manier zoals jij dat wilt. Vier je eigen feestje!
De genoemde tijden zijn onder voorbehoud.

Neurodiversity Pride Day - Programma 2021-18 juni

Op 18 Juni 2021 is Neurodiversity Pride Day. Een aantal van de belangrijkste programma onderdelen en activiteiten van de dag, staan hieronder. De genoemde tijden zijn onder voorbehoud.

Neurodiversity Pride Day 2021 - 9:00 uur
Trots Frame:
Gebruik een social media profielframe om aan de wereld te tonen dat jij vandaag ook meeviert, als trots neurodivergent individu, of als neurotypische 'ally'. En ja, ouders, leraren en coaches, zijn ook onze bondgenoten. Lees meer over het Pride Frame van 2020 Ik wil dit zien!
Neurodiversity Pride Day 2021 - 10.00 uur
Nominatie Neuroinclusieve Politicus Award 2023-2025:
Wie gaat de NIP Award winnen: Peter, Sylvana, Lilianne, Rutger of Rudmer? De geheime NIP jury maakt bekend welke politici de prijs wint, en benoemd wordt als 'de politicus die ons het meest hoop geeft'. Interviews met de genomineerde politici Ik wil dit zien!
Neurodiversity Pride Day 2021 - De hele dag
You:
Neurodivergent? Bedenk, mijmer of mediteer vandaag enkele minuten in stilte, over alle dingen waar je je eigen trots in voelt. Hoe jouw uniekheid, iets toevoegt aan de wereld om je heen. Neurotypisch? Stuur een bericht aan een neurodivergente vriend of familielid, waarin je benoemd wat je geweldig aan de ander vind, waar je plaatsvervangende trots of bewondering in voelt.
Neurodiversity Pride Day 2021 - 13:00 uur
Growth Through Adversity - interviews met professionele experts & advocacy strijders:
We nodigen nationale en internationale experts uit voor een gesprek over de huidige staat van neurodiversiteit. De beste 'talks' worden achteraf ook gedeeld, bij de NE Academy.
Bekijk de 2020 Talks Ik wil dit zien!
Neurodiversity Pride Day 2021 - 14:00
NE Academy - Online summit voor leraren en experts tijdens Pride Day:
De NE Academy (kort voor Neurodiversity Education Academy) organiseert een online bijeenkomst voor leraren en experts, om samen te komen, in een corona-veilige manier. Ga naar de NE Academy Ik wil dit zien!
Neurodiversity Pride Day 2021-15: 00 uur
Neurodivergente Dichters van Nederland - Showcase:
We delen gedichten van een aantal van de beste neurodivergente dichters en woordkunstenaars van Nederland.
Nomineren Ik wil dit zien!
Neurodiversity Pride Day 2021 - 16:00 uur
Neurodivergente kunstenaars van Nederland - Showcase:
We delen kustwerken van een aantal van de beste neurodivergente kunstenaars van Nederland. Nomineren Ik wil dit zien!
Neurodiversity Pride Day 2021 - 17:00 uur
Neurodiversiteitsrede:
De Neurodiversiteitsrede is een 'talk' van een toonaangevende pionier, and broadcasten dit 'Live'. Onder voorbehoud: Voor de talk van 2021 is een internationale, legendarische grondlegger gevraagd, zij spreekt in het engelstalig. Bekijk de 2019 editie Bekijk de 2019 editie Ik wil dit zien!
Neurodiversity Pride Day 2021 - 19:00 uur
Neurodiversity Pride Anthem - themanummer:
Een speciale remix van ons themanummer 'Own Kind' is gecomponeerd en geremixed in Nederland, door een bekende techno DJ en zijn muziekteam. Dit nummer wordt gedeeld met onze internationale partners en vrienden, zodat deze Neurodiversity Pride Anthem wereldwijd is te horen op 18 Juni. Beluister het origineel Ik wil dit zien!
Neurodiversity Pride Day 2021 - 20:00 uur
Neurodiversity Pride Dance Party - online samen dansen:
Nederlandse DJs performen 2 uur lang, voor iedereen die wereldwijd, mee wilt dansen om de dag te vieren. Het DJ-event volg je veilig thuis, vanaf je desktop. In het dansevent, kan je via een open zoomparty meedansen. Camera aan of uit, is jouw keuze. Ook of je Thuisdecoratie of speciale outfits wilt voor de dansvloer. Dansen vanuit huis - Link (komt) hier DJ Livestream - Link (komt) hier
Neurodiversity Pride Day 2021-09: 00-22: 00
Pridefee voor Insta:
Maak een foto, en deel die met hashtag #weareallnuts op je favoriete profiel. Je mag creatief zijn :) En, voor de echte influencer bonuspunten: Er zijn op 18 Juni, 2 billboards van 100 m2, als ideale achtergrond. Deze zullen staan in Schiphol en op Leidseplein Amsterdam. Lees meer over #weareallnuts Ik wil dit zien!
Neurodiversity Pride Day 2021 - 21:00 uur
Onthulling van het Neurodiverse Eigenschappen kwartetspel:
In dit kwartetspel zijn er 9 kwartetten te verzamelen, elk met 4 positieve eigenschappen die bovengemiddeld vaak voorkomen bij de bekendste breinconfiguraties. Het is het eerste kwartet wereldwijd, waarbij naast de neurodivergente clusters ook 'neurotypisch' opgenomen is als categorie. Het kwartet is ontwikkeld door Marieke, met support van Stijn Schenk en de stichting. Ik wil dit zien!
Neurodiversity Pride Day 2021 - De hele dag
Voeg jouw activiteit toe:
Als je een activiteit wilt organiseren om de dag te vieren, doe dat. Dat mag solo, maar het mag ook met je organisatie, met je crew of team, met je huisgenoten, met vrienden.... doen! Lees de 3 regels voor organisatoren, en voeg jouw activiteit toe. Voeg jouw eigen Pride Activiteit toe aan het programma.
Neurodiversity Pride Day 2021 - 23:59
Pride Countdown Calender:
Onze vrienden van het ADHD cafe, tellen de dagen af met interessante content! Volg voordag 18 Juni aanbreekt, deze 'countdown' op hun social media kanelen, of op deze pagina.
Bekijk de 2020 Countdown Ik wil dit zien!
Neurodiversity Pride Day - Nederland 2021
Synaesthesie kamer:
In Rotterdam wordt dit meeslepende kunstwerk van Valeria Perboni live tentoongesteld voor een paar gelukkigen!
Lees meer over de synaesthesieruimte Ik wil dit zien!

en_GBEN