divergents team - hack de overheid

04 2017 - Team Divergents succesvol op 'Hack de Overheid'

Het neurodiverse team van Fons, Tjerk, Aleksandr en Dennis besluit zichzelf 'Divergents' te noemen en zich bij een hackathon van de overheid aan te sluiten om erachter te komen waarom kinderen het niet halen op school. We hebben ons een weg gebaand met gegevens in een van de kernproblemen in het onderwijs: het beperkte vermogen van leraren om zich bewust te zijn van de neurologische variantie in hun klaslokalen, als een indicatie waarom het met zoveel autisten niet goed gaat in dit systeem. We vonden in de datasets het bewijs dat ongeveer 5000 neurodivergente (autistische) kinderen 'over het hoofd worden gezien' door leraren en daarom vaak verkeerd worden gelabeld als 'slechte kinderen'.

Het team 'won' niet op termijn van de eerste of tweede prijs, maar we kregen de eervolle vermelding, beloond met 500 euro en bloemen.

Ideeën worden bij de gemeente gepitcht om de problemen te verminderen, maar deze ideeën sterven langzaam af in de demotiverende bureaucratische systemen van de overheid.

Dit is het exacte moment waarop de doelstellingen en intenties van de politieke tak van het ATHENS-initiatief werden gevormd.

 

divergents team - hack de overheid
Team Divergents - Hack de overheid
Neurodiversity Foundation hack de overheid divergents team
Stichting Neurodiversiteit - team divergenten - hack de overheid
Neurodiversity Foundation tjerk feitsma hack de overheid
Stichting Neurodiversiteit tjerk bij pitch
Neurodiversity Foundation divergents team
Uiteenlopend team van Stichting Neurodiversity
en_GBEN