Oprichtingsmanifest

F.Basisverklaring:

Wie we zijn, waarom we hier zijn en hoe we de wereld zullen beïnvloeden om er een betere plek voor iedereen van te maken. 

15 februari 2018, Amsterdam

Vandaag is er een nieuwe organisatie op de wereld gekomen, de Neurodiversity Foundation, om de kloof tussen Neurodivergents en Neurotypicals te overbruggen. En het is een organisatie gebouwd op liefde.

Tijdens ons onderzoek naar de beste oplossingen om gelijke kansen voor personen op het Spectrum te creëren, kwamen we in contact met zoveel mensen die wilden dat deze wereld voor iedereen eerlijker zou zijn. Zo velen gebruiken hun persoonlijke invloed om veiligere havens te creëren in stormachtige oceanen.

We zien die liefde, kijken naar de verhalen van ouders van autisten en welke moeite ze doen om hun kind te ondersteunen.

We zien die liefde, bij bedrijfsleiders die neurodivergente werknemers de werken en de omgeving willen bieden waarin ze kunnen gedijen.

We zien die liefde, in de coaches en academici, verwoed praten, testen en typen zonder enige aandacht voor werkuren.

We zien die liefde, in vrienden die hun neurodivergente maatjes bij de hand nemen in de verwarrende sociale jungle.

We zien die liefde, van neurodivergenten, smachtend om verbinding te maken, samen te werken, samen te zijn met anderen in een wereld die ons vaak niet begrijpt.

Dit is de liefde die onze organisatie heeft opgericht. Een organisatie die zich richtte op het creëren van onderzoek, prototypes en co-creatieprogramma's om de technische innovatie vooruit te helpen die de beweging naar een meer gelijkwaardige, inclusieve neurodiverse samenleving stimuleert. Zoals het 2Tango.Signs-project, of de verschillende non-verbale technologieën om de communicatieproblemen te omzeilen waarmee we dagelijks geconfronteerd worden met de wereld. Een organisatie om neurodivergenten, hun ouders, beste vrienden, bazen en coaches te ondersteunen met de tools die we nodig hebben, en om vooruitgang te boeken in het maatschappelijk bewustzijn dat we wensen.

Diversiteit, maakt een groep sterker. Neurodiversiteit betekent dat verschillen gevierd moeten worden, niet onderdrukt, maar geoptimaliseerd en dat iedereen even welkom is op het feest. Laten we van deze wereld een betere plek maken, één voor ons allemaal.

De Stichting Neurodiversiteit is opgericht op 15th van februari 2018 (de dag na Valentijnsdag), met Tjerk Feitsma als oprichter, Omotola Bolarin als CTO, Lana Jelenjev en Eleonora Spagnuolo als bestuursleden. Autisme is onze eerste onderzoeksfocus. De basis is opgericht om de hiaten te overbruggen door neurodivergenten, hun ouders, beste vrienden, bazen en coaches te dienen. We staan open voor samenwerking, co-creatie, consultancy, informatieverspreiding, innovatie, educatieve partnerschappen en belangenbehartiging om een toekomst te bevorderen die even welkom is voor alle hersentypes.

 

Over het internationale samenwerkingsproject: The ATHENS Initiative

Het "Athens Initiative" is de projectnaam van de internationale samenwerking die is opgestart door de in Nederland gevestigde "stichting Neurodiversiteit" (Stichting Neurodiversiteit). Het nodigt programmeurs en bouwers op en buiten het spectrum uit om tools te bouwen om gelijkheid, zelfbeschikking, zelfbeheersing en sociale verbindingen voor neurodivergenten te creëren. Het belangrijkste project op dit moment is het Signs-project, dat een nieuwe autistisch vriendelijke gebarentaal, een app voor zelfmanagement en een virtuele assistent creëert om sociale overleving te ondersteunen.

 

En jij?

We staan open voor medewerkers en bijdragers. Als er een reden is, willen we met je praten, laat het ons weten: stuur ons een bericht.

Als je ons leuk vindt, zoals wij, maar als je net als wij bent, doe dan mee, dit is je uitnodiging.

 

en_GBEN