Neuroinclusieve Politicus van 2021

Er zijn veel politici die zich inzetten voor een maatschappij waarin er ruimte is voor iedereen, ongeacht je aangeboren breintype. Dat staat los van welke kleur of ideologie een politiek partij heeft, in elke partij lopen er mensen rond die zich inzetten voor neurodivergent Nederland in de politiek. Sommigen van hen, geven ons hoop voor onze toekomst. Elke 2 jaar, kiezen we een politieke held, die zich dermate heeft ingezet, dat deze persoon gekozen wordt door de neurodivergente juryleden als de Neuroinclusieve Politicus van Nederland voor de komende 2 jaar .

Op deze pagina delen we informatie over de genomineerde politici, op 1 Maart komt deze lijst online: twee weken voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Over de vorige winnaar: Lisa Westerveld

In de afgelopen 2 jaar, was deze award toegekend aan Lisa Westerveld, die als Tweede Kamerlid actief is namens Groen-Links. Zij heeft vele malen zich publiekelijk uitgesproken en politiek ingezet om de belangen van ongehoorde jongeren te laten horen in de Tweede Kamer. Zij heeft dingen aangekaart, waarvan wij hoopten dat die bekend mochten worden in Den Haag. Ze gaf ons hoop, en wij zijn haar dankbaar voor haar werk, haar moed, en haar tomeloze branie om eerlijkheid en rechtvaardigheid te bewerkstelligen voor de ongehoorde jongeren.

Autism proposals for the Tweede Kamer - with Lisa Westerveld, Saskia Buma, Tjerk Feitsma and Merlijn Goldsack