Neurodiversity Pride Day 2020 – Update

Neurodiversity Pride Day - dag van de neurodiversiteit 18 Juni

Op Neurodiversity Pride Day, op 18 Juni 2020, vierden we ons eigen feestje. We vieren, ieder op onze eigen manier, dat we als samenleving groeien naar een maatschappij die de waarde steeds meer inziet van elk neurotype, en waardering voelt voor onze diversiteit onderling. We vieren dat we ons trots mogen voelen over ons anders-zijn en hoe wij een bijdrage zijn in een wereld vol mensen met verschillende breinen. Solo, of samen; we vierden ons eigen feestje!

Dit deden we samen, met 1340 Nederlandse deelnemers en ruim 150 internationale gasten: de grootste Neurodiversity Pride Day ooit gehouden. We hebben nu al zin in de volgende editie!

De meeste inhoud van de activiteiten staan nog online, zoals de Growth Through Adversity Talks, de Divergent Interviews of de Neurodiversiteitsrede: Click here, to go to the Neurodiversity Pride Day page

Meer lezen:

Op 18 Juni was Neurodiversity Pride Day (nl) en het was met ruim 1500 deelnemers “het grootste online pride event gehouden in 1 land” buiten de Gay Prides van de LGTBQ community. We zijn dankbaar en blij met de aandacht, en zijn vastbesloten hier komende jaar nog groter mee uit te pakken. Met o.a. nieuwe aandacht voor de neuro-inclusieve politicus award, de spotlights voor neurodivergente dichters en kunstenaars, nieuwe talks met experts, pride collages, een Wall of Inclusion, een neurodance, en (onder voorbehoud) wellicht wel het eerste grote meetup-activiteit van Neurodivergent nederland.

De populairste activiteiten van de 2020 editie waren de Divergent Interviews, waar 75% van de deelnemers meeluisterden. Meer dan de helft keek ook bij de nieuwe Brainy app, die direct ook geïnstalleerd werd bij bijna 100 personen. Ongeveer 200 mensen waren geïnteresseerd in de cursussen van de Neurodiversity Education Academy. Er waren 115 ‘Pride Framers’. De Growth Through Adversity Talks werd gevolgd door 100 deelnemers, en ook de Neurodiversiteitsrede werd live meegekeken door 75 personen. Activiteiten die net iets minder digitale deelnemers trokken, zoals de podcast, Together meetup-maker betatesting, de webinar en de workshop waren allen aan het einde van de dag, of deden aan voorinschrijving voor deelnemers.
Naast het programma zelf zijn er ook tientallen, en wellicht wel honderden neurodivergenten die, buiten onze events en activiteiten om, op deze dag zich publiekelijk hebben uitgesproken voor hun eigen neurodiverse trots. En ieder op zijn eigen manier. Dit vertoon van moed, geeft ons hoop, het geeft ons licht, en het toont ons waarvoor we het doen, terwijl we de weg omploegen richting de toekomst. Een toekomst, waarin er ruimte is voor de meerwaarde van elk neurotype in onze maatschappij. Een toekomst, waarin iedereen trots mag zijn op zijn unieke bijdrage aan de wereld. Een toekomst die door dagen als de Neurodiversity Pride Day, telkens een onweerlegbaar stukje dichterbij komen.

En dat is reden voor feest: 18 Juni 2021, Neurodiversity Pride Day Nederland. Dit is je uitnodiging, en ja, met een vol hart en een bijzonder brein, vieren we dan weer, ons eigen feestje.