Artikelen tegen ABA

50 Artikelen tegen ABA

Applied Behaviour Analysis, ook wel bekend als ‘honden training voor jonge autisten’, en ‘autisme conversie therapie’ die dezelfde oorsprong heeft als ‘homo conversie therapie’, moet per direct verboden worden in Nederland. Hier zetten we als organisatie al jaren op in, samen met andere partijen als LVBSO, NVA en autistiche activisten als NeuroElfje en Autivisme.

De perverse prikkel om lucratief misbruik te maken van de hopeloze gevoelens van welwillende ouders van autistische kinderen, betaald met belastinggeld van Nederlandse belastingbetalers, kan alleen gestopt worden door een de-financiering van alle ‘aba-gerelateerde betaalde diensten producten’, vanuit de overheid. Zodra deze met belastinggeld betaalde vormen van kindermishandeling niet meer gefinancierd worden door-, of met support van de overheid, zullen de meeste aanbieders die hier veel geld aan verdienen, en op basis daarvan een lobby voeren om deze vorm van kindermishandeling te behouden, simpelweg overstappen op een andere, menswaardiger, vormen van therapien. Daarom is het definancieren van deze schadelijke praktijken, een grote stap, richting het verbieden van dit gedachtegoed.

Het ‘bewijs’ dat ABA zou werken, is flinterdun, komt meestal vanuit exploiteurs zelf (‘wij van WC eend raden WC eend aan”), en is in vele artikelen en door vele organisaties, zowel in het buitenland als in Nederland tegengesproken. Om de politici van Nederland te ondersteunen in hun keuze, hebben we een 50 tal artikelen verzameld in de engelse taal.

Politici van Nederland: Help ons deze kindermishandeling middels applied behaviour analysis te beeindigen, of tenminste het niet meer te laten financieren met overheidsupport.

Gun autisten de waardigheid, om niet vanaf zeer jonge tijd, verteld te worden dat ze niet mogen zijn wie ze zijn, dat ze hun karakter en eigenschappen moeten verbergen, en eindeloos door volwassenen getraineerd en getreiterd te worden om zich ‘neurotypisch’ te gedragen. Dit heeft grote schade tot gevolg, en de ‘positieve’ effecten gemeld door ouders (het lijkt heel even als hun kind neurotypisch is, omdat hen geforceerd word zich zo te gedragen, met een beloning/straf systeem waar ABA op is gebaseerd) blijken telkens weinig meer dan tijdelijk toneelspel, terwijl de emotionele schade en stress-stoornissen zich opstapelen, ook op latere leeftijd. Nederland zou niet de rekening moeten blijven betalen, voor deze controversiele en schadelijke producten. 

Wij helpen graag elke politicus of politieke partij die deze, of vergelijkbare moties om ABA de definancieren of te verbieden, de realiteit willen maken.

Naast onderstaande lijst, is deze pagina ontwikkeld in 2019, met wederom honderden artikelen: https://stopabasupportautistics.home.blog/2019/08/11/the-great-big-aba-opposition-resource-list/

 

50 Engelstalige artikelen tegen ABA

In deze lijst staan 50 artikelen, er zijn er echter honderden te vinden online. Sommige URLs zullen niet meer bereikbaar zijn op het moment dat dit gelezen wordt, of hebben mogelijk hun artikelen verplaatst. 

    en_USEnglish